Lyžařské areály na jihu Moravy jsou stále v provozu, zájem je ale malý

Lyžařské areály v Jihomoravském kraji, které v zimě rozjely vleky, jsou stále v provozu. Zájem veřejnosti i vzhledem teplotám nad nulou a občasným srážkám ale příliš není. ČTK to dnes řekli v anketě správci areálů.

Lyžuje se v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku, kde na svahu leží kolem 40 centimetrů technického sněhu. "Stále k nám jezdí školy, zájem veřejnosti je ale vzhledem k počasí minimální. Jsme asi na deseti procentech obvyklého stavu," uvedl za areál Vlastimil Jílek. Středisko leží na východním okraji Českomoravské vysočiny, délka sjezdovky je asi 550 metrů s převýšením 100 metrů. Pro lyžaře tu v této sezoně přichystali novou boční trasu, vede směrem od hlavní sjezdovky velkým obloukem, lyžaři si ji ale ještě nemohli vyzkoušet, zasněžená není. "Snažíme se udržet v dobré kondici hlavní svah, zásoby technického sněhu ještě máme, ale ubývají," doplnil Jílek. Otevřeno je ve všední dny od 9:00 do 20:00, o víkendu od 8:00.

Lyžuje se i v nedaleké Olešnici, i tam je na svahu 40 až 50 centimetrů technického sněhu. "Snažíme se to udržet, zájem veřejnosti je ale slabý, a to i vzhledem k počasí. Lidi to na svah netáhne," uvedl za areál Lubomír Rek. Středisko nabízí sjezdovku o délce 500 metrů se stometrovým převýšením. Otevřeno je ve všední dny od 9:00 do 20:00, o víkendu se začíná o hodinu dřív.

V provozu je také areál v Němčičkách na Břeclavsku, kde mají na svahu položený umělý povrch, který umožňuje lyžování i za nepříznivého počasí. "Stále lyžujeme, ale už je to asi na 90 procentech na hmotě. Zájem veřejnosti spíše není. Někdo ale přijede třeba s tím, že na hmotě ještě nejezdil a že si to chce zkusit," uvedl za areál Jaroslav Stávek. Lyžaři mohou o víkendu přijít mezi 13:00 až 16:00, tedy po skončení dlouhodobých kurzů pro děti, ve všední dny pak od 9:00 do 16:00, kdy dopoledne jsou i kurzy pro školy. V případě zájmu se otvírací doba prodlužuje.

Související

Více souvisejících

Jihomoravský kraj Lyžování

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

včera

Turecko podpořilo Rutteho do pozice šéfa NATO. Chybí mu podpora tří zemí

Turecko potvrdilo, že podpoří do čela Severoatlantické aliance dosluhujícího nizozemského premiéra Marka Rutteho. Podle agentury Reuters to oznámil vysoce postavený turecký činitel.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy