Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec se posunul do čela extraligy. Dukla vybojovala náskok nad Karlovarskem

Volejbalovou extraligu po 19. kole a deseti výhrách v řadě vede Liberec. Dukla se po vítězství 3:1 nad Odolenou Vodou dostala o dva body před mistrovské Karlovarsko. Obhájci titulu, kteří ve středu bodovali v Lize mistrů s favorizovaným Kedzierzynem-Kožle, prohráli další pětisetovou bitvu v Českých Budějovicích.

Radost libereckých volejbalistů
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberecký tým vyhrál desátý zápas za sebou, navíc v této sérii neztratil ani bod. Naposledy Severočeši neuspěli na konci října proti Českým Budějovicím a během následného vítězného tažení zdolali i Karlovarsko. Obhájci titulu od té doby přidali čtyři ligové výhry, ale ani oni nyní nestačili na Jihočechy.

V hale Jihostroje sice dokázali dvakrát vyrovnat ztrátu setu, ale tie-break ztratili nejtěsnějším rozdílem, ačkoliv v něm vedli 13:11. Mečboly si vypracovali pouze domácí a třetí proměnil jejich nejproduktivnější hráč, autor 20 bodů a nizozemský univerzál Stijn van Schie. V dresu hostů zaznamenala 31 bodů polská opora Kewin Sasak.

Trenér Karlovarska Jiří Novák považoval zisk bodu vzhledem k průběhu za úspěch. "Výkon byl takový neučesaný. Ve spoustě činností se nám nedařilo. Nakonec jsme zápas dotáhli do tie-breaku a nebýt našich stupidních chyb, tak jsme mohli vyválčit dva body," řekl kouč Západočechů.

Jeho protějšek Vojtěch Zach byl spokojený a také nadšený z atmosféry v hledišti. "Byla neskutečná. Tohle byl ten zápas, pro který volejbal děláme. Musíme hrát s takovým nasazením pokaždé a budeme rádi, když nám k tomu diváci opět pomohou. Moc si vážíme vítězství proti tak silnému týmu, jako jsou Vary," konstatoval.

Pouze bod získal i třetí tým tabulky Lvi Praha. Jejich sedmizápasovou vítěznou sérii ukončilo Kladno. Obhájci stříbra doma dvakrát vyrovnali, ale zkrácený set prohráli 10:15 a v tabulce už mají před Českými Budějovicemi jen dva body k dobru. Kladno si upevnilo páté místo před Odolenou Vodou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články