Monika Babišová popřela, že by jí manžel nevybíravě odebral slovo. Potvrzuje to i analýza

Velkým tématem v rámci povolebního dění stále je sobotní tisková konference Andreje Babiše (ANO). Na sociálních sítích se během neděle začalo ve velkém šířit video s doprovodným komentářem, který naznačoval, že měl expremiér velmi nevybíravým způsobem sdělit své ženě Monice, aby už dále nemluvila. Nic takového jí ale zřejmě neřekl. 

Babišová se v rámci tiskové konference dostala ke slovu, aby zhodnotila výsledek svého muže v prvním kole prezidentské volby. "Já jsem nadšená, my jsme všichni rádi, že to takhle dobře dopadlo a držíme mu palce v druhém kole," řekla.

Následně se k mikrofonu opět dostal Babiš a podle některých uživatelů sociálních sítí měl své manželce dvěma poměrně nevybíravými výrazy odebrat slovo. Jiní lidé ale vyjadřovali pochybnosti a považovali za nepravděpodobné, že by v blízkosti mikrofonů něco takového bývalý premiér řekl.

K celé záležitosti se vyjádřila i sama Babišová. "Tady nějaký chytrý jedinec slyší lépe než já, protože nic takového mi manžel rozhodně neřekl," napsala na instagramovém profilu. Za pravdu jí následně dala detailní zvuková analýza.

Zpracoval ji novinář Filip Rožánek s pomocí softwaru, který odfiltruje mluvené slovo od veškerých ruchů. "Tak, kdo je další?" řekl podle všeho Babiš a vybídl tak k pokračování tiskové konference.

Na té jinak ostře zaútočil na druhého postupujícího do druhého kola prezidentské volby Petra Pavla. V prvním kole dělilo oba kandidáty jen něco přes 22 tisíc hlasů. 

Související

Více souvisejících

prezidentské volby 2023 Monika Babišová Andrej Babiš

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy