Vondroušová vyřadila na Australian Open světovou dvojku Jabeurovou, v osmifinále vyzve Fruhvirtovou

Tenistka Markéta Vondroušová vyřadila ve 2. kole Australian Open světovou dvojku Ons Jabeurovou z Tuniska, kterou porazila 6:1, 5:7, 6:1. Třiadvacetiletá rodačka ze Sokolova zdolala finalistku loňského Wimbledonu a US Open za hodinu a 43 minut. O osmifinále na prvním grandslamovém turnaji roku si zahraje s krajankou Lindou Fruhvirtovou.

Melbourne (Aktualizováno: 17:31 19. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Zdroj: Reuters

Vondroušová, která většinu minulé sezony vynechala kvůli zranění zápěstí, se dostala do třetího kola Australian Open podruhé za sebou. Jejím maximem v Melbourne je osmifinále z roku 2021.

Vondroušová se Siniakovou překvapily Američanky, tenistky jsou v semifinále Poháru Billie Jean Kingové

Číst článek

V utkání s tuniskou favoritkou se blýskla houževnatou obranou. Zatímco Jabeourová doplatila na 50 nevynucených chyb, česká tenistka jich měla 24.

„Jsem šťastná, ale hlavně unavená, ale je to super. Byl to podle mě skvělý zápas, ona se zvedla a hrála dobře. Bylo důležité uchopit každou šanci, kterou jsem měla a to se mi povedlo,“ řekla Vondroušová Radiožurnálu Sport.

V utkání s tuniskou favoritkou se blýskla skvělým pohybem na hřišti a houževnatou obranou, díky níž vybírala často těžké údery soupeřky. Zatímco Jabeurová doplatila na 50 nevynucených chyb, česká tenistka jich měla 24.

Rodačka ze Sokolova získala proti chybující soupeřce první set za 25 minut. Ve druhé sadě ale Džábirová dominovala, a přestože se Vondroušová vrátila ze stavů 1:4 a 3:5, v koncovce přišla potřetí o servis a Tunisanka si vynutila pokračování zápasu.

V rozhodujícím setu ale česká tenistka zůstala koncentrovaná a naopak Jabeurová nedokázala na předchozí výkon navázat. Neudržela ani jeden ze čtyř servisů a Vondroušová mohla po hodině a 43 minutách zvednout radostí ruce nad hlavu.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme