Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Johannes Bö jako z jiné planety, sprint vyhrál popáté v řadě. Krčmář v nejlepší dvacítce

Johannes Bö je k nezastavení. Tahoun norského týmu nepřipustil překvapení a dojel si pro celkově dvaatřicátý triumf ve sprintu v rámci Světového poháru. A už pátý v řadě této sezony. Nejlepší český biatlonista Michal Krčmář nechal na střelnici dvě rány a vešel se do nejlepší dvacítky.

Druhý Švéd Martin Ponsiluoma dojel s jedním netrefeným terčem o více než půl minuty později, třetí skončil bezchybný Nor Sturla Holm Laegreid. Ten se i v pátém sprintu této sezony dostal na stupně vítězů. Ke dvěma druhým příčkám přidal potřetí třetí místo.

Krčmářovi scházela na čelo minuta a čtyřicet vteřin. "V biatlonu by se měly dávat všechny rány. Je to lepší než chodit na trestný," řekl po výkonu 1+1 na střelnici.

"Můj plán byl ten, že člověk se tady hodně vydýchává před střelnicí, a tím, že jsem jel na zadní stavy, nechtěl jsem ztratit hodně času. Dělal jsem to kvůli tomu, abych byl co nejrychlejší na střelnici," doplnil osmnáctý Krčmář, který z Čechů bodoval jako jediný.

S během byl spokojen.

"Ale na té střelnici jsem spíš hledal sám sebe. Nesedělo mi to, bylo to upracované, ubojované, nebyl to úplně můj den," přiznal v rozhovoru pro ČT sport.

Pro Johannese Böa je to každopádně jízda snů, která nepřestává.

A zdá se, že pokud se nic neočekávaného nestane, může pokračovat i na mistrovství světa.

První místo v Kontiolahti, stejně jak v Hochfilzenu. Triumf v Annecy a totéž v Pokljuce.

Johannes Bö v letošní sezoně kraluje obecně, ale sprintům zcela suverénně.

Aby toho nebylo málo, páté vítězství zapsal i tentokrát v Anterselvě. A navíc s jednou nulou.

Co víc si před vrcholem sezony v Oberhofu přát?

"Bylo to skvělé. Výborné lyže, dobrá střelba," řekl Bö v rozhovoru pro ČT sport. "Lidé mě podporovali, i když na první položce to bylo maličko nervózní," doplnil.

"Já už nevím, co mám říkat. Takhle to teď je. Neřeším, jak Johannes jezdí. Ale za Ponsiluomou jsem nějakou minutku, což není úplně špatný," hodnotil Krčmář.

Johannes Bö
zdroj: ČTK/AP

Střelecky se vůbec nedařilo Jakubu Štvrteckému, jednapadesátému Adamu Václavíkovi a třiadevadesátému Vítězslavu Hornigovi.

Všichni tři museli na čtyři trestná kola, s čímž se ve sprintu moc závodit nedá, byť Václavík alespoň pojede sobotní stíhačku.

"Běh se promítl do střelby. Na střelnici to byl boj o přežití. Trať byla pro všechny stejná, akorát já byl k ničemu. Doufal jsem, že to bude lepší, ale nebylo to tak," řekl ČT dvaasedmdesátý Štvrtecký ke své únavě.

Tomáš Mikyska, který v tomto kalendářním roce v SP ještě nezávodil, chyboval dvakrát a skončil rovněž mimo bodované pozice na 76. místě.

SP v Anterselvě pokračuje o víkendu, kdy si pořadatelé připravili na závodníky stíhací závody a generálku před únorovým MS obstarají štafety.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články