Tým Gresini představil motocykly pro sezónu 2023

Po Yamaze a GoEleven představil své barvy pro sezónu 2023 také tým Gresini. Oproti roku 2022 najdeme na motocyklech více ikonické červené Ducati zkombinované s lesklou světle modrou, která je pro stáj specifická.

V týmu zůstává Fabio Di Giannantonio, jeho novým týmovým kolegou bude Alex Márquez. S sebou si přivádí traťového inženýra Donatella Giovanottiho a datového inženýra Andree Mattioliho. Na druhé straně boxu bude působit jako crew chief Frankie Carchedi, který přichází ze Suzuki.

„Rok 2023 začínáme s červeněji zbarveným motocyklem. Barvou, která znamená vášeň, oheň… Těším se, že budu pokračovat v růstu. Chceme jít tuhle sezónu závod od závodu, pravidelně dojíždět v top desítce, první pětka se ale taky zdá být reálná. Tým je natěšený, já jsem trénoval o 300 % tvrději než minulý rok. Jsme připraveni!“ nechal se slyšet Fabio Di Giannantonio.

Alex Márquez poprvé v MotoGP pojede v jiném týmu než u Hondy. „Dnešek je výjimečným dnem. Vidět tenhle tým pohromadě a připravený je skvělé. Být tady na prezentaci je pro mě něco speciálního. Potkávám se zde s inženýry a dalšími lidmi z týmu, ze kterých jde znát nadšení. Nyní pro nás začíná předsezóna, ve které se musíme stoprocentně připravit na první závod v Portimãu. Naším cílem je mít skvělý začátek sezóny, protože ten bude udávat tempo zbytku roku 2023. Máme dobrý stroj a vůli pracovat co nejlépe. Samozřejmě to pro nás nebude snadné, ale se správným přístupem vše zvládneme.“

„Těšíme se na nová dobrodružství. Rok 2022 byl pro nás ve všech směrech neuvěřitelný, ale chceme se i nadále zlepšovat a překvapovat. Jsme mladým týmem s velkými ambicemi. Fabio bude mít možnost předvést svůj potenciál a Alex se touží vrátit na výsluní. Uděláme vše pro to, aby oba uspěli,“ dodala Nadia Padovani, vlastník týmu.


Moto 2

Na prezentaci byli přítomní i jezdci Moto2, tedy i český zástupce v této třídě Filip Salač. "Jsem šťastný, že můžu začít svou druhou sezónu v Moto2 s týmem, který už znám. V posledních závodech roku 2022 jsme odvedli skvěou práci a doufám, že navážeme letos tam, kde jsme loni skončili. Mým cílem je získat co nejvíce zkušeností a dojíždět závodu v top desítce a na bodech. Pro mě, jako jezdce, to bude velmi důležitá sezóna. Už nebudu nováčkem, teď je čas na to ukázat můj opravdový potenciál. Přesouvám se teď do Španělska, kde budu trénovat. Chci se co nejlépe připravit na první testy sezóny. Doufám, že vše vyjde tak, jak jsem si naplánoval, a že v týmu bude vládnout stejně úžasná atmosféra jako minulý rok!"

Filipovým týmovým kolegou bude Jeremy Alcoba. "Jsem rád, že jsem zpět u týmu Gresini, který mě přivedl do světového šampionátu. Půjde o můj druhý rok v Moto2. Chci v každém závodě usilovat o top pětku, pódia a vítězství. Zvláště na sobotách budu muset opravdu tvrdě zapracovat, ty loni byly mou slabinou. V neděli naopak máme potenciál na to, bojovat o přední pozice. Vím, že to bude velmi těžké, laťka je nastavená opravdu vysoko. Loni z Moto2 do MotoGP přestoupil jen jeden jezdec. Ale je to skvělá motivace, vyždímat ze sebe to nejlepší. Nemůžu se dočkat!"

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist