8. den v Melbourne: Fruhvirtová se o čtvrtfinále popere s Vekičovou, Plíšková se Shuai Zhang

22. 1. 2023, 18:00
Previews 318
V rámci osmého hracího dne letošního ročníku Australian Open se zkompletuje čtvrtfinálové obsazení. Jiřího Lehečku mohou ve čtvrtfinále doplnit další dvě české naděje, 17letá Linda Fruhvirtová se utká s Donnou Vekičovou a Karolína Plíšková se Shuai Zhang. Největší favorit Novak Djokovič bude pokračovat v útoku na rekord Rafaela Nadala v počtu grandslamových trofejí proti domácímu Alexovi de Minaurovi.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
L. Fruhvirtová (ČR) - Vekičová (Chorv.) | PREVIEW LS | Margaret Court Arena (2:30 SEČ)
Kar. Plíšková (30-ČR) - Shuai Zhang (23-Čína) | PREVIEW LS | Kia Arena (2:30 SEČ)
• Další osmifinále žen •
Sabalenková (5-) - Bencicová (12-Švýc.) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (1:00 SEČ)
Linetteová (Pol.) - Garciaová (4-Fr.) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (2:30 SEČ)
• Osmifinále mužů •
Shelton (USA) - Wolf (USA) | PREVIEW LS | John Cain Arena (4:00 SEČ)
Rubljov (5-) - Rune (9-Dán.) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (4:30 SEČ)
Bautista (24-Šp.) - Paul (USA) | PREVIEW LS | Margaret Court Arena (6:00 SEČ)
de Minaur (22-Austr.) - Djokovič (4-Srb.) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (9:00 SEČ)


• Češi v akci •
Linda Fruhvirtová (82.) - Donna Vekičová (64.) | Margaret Court Arena (2:30 SEČ)
Linda Fruhvirtová si při svém debutu na Australian Open už dvakrát vylepšila osobní maximum na grandslamech a v osmifinále vyzve Donnu Vekičovou, která si v této fázi majorů zahraje popáté a může vyrovnat svůj nejlepší výsledek na podnicích velké čtyřky (čtvrtfinále US Open 2019). Na oficiálních turnajích se potkávají poprvé, ale před pár dny vyhrála na exhibici v Kooyongu chorvatská hráčka.

Fruhvirtová má za sebou zatím nejlepší sezonu kariéry, během níž se z 279. místa žebříčku i díky senzačnímu triumfu na turnaji WTA v Čennaí, osmifinále na "tisícovce" v Miami a premiérové účasti v hlavní fázi grandslamů (2. kolo na US Open) vyšvihla do elitní stovky pořadí. Po šokujícím prvenství v Indii ale vypadla na následujících třech akcích hned v prvním kole. Přes úvodní kolo hlavní soutěže se neprobila ani na své jediné generálce v Aucklandu, když neudržela vedení setu a brejku proti grandslamové šampionce Emmě Raducanuové. Sérii zlomila až na Australian Open, kde si suverénně poradila s domácími divokými kartami Jaimee Fourlisovou a Kimberly Birrellovou a ve třetím kole zaskočila krajanku Markétu Vondroušovou.

Vekičová si před rokem prošla další zdravotní pauzou a návrat jí dlouho nevycházel. Od půlky září se ovšem rozjela a zvládla 15 z 18 utkání. Toto povedené období zahrnuje čtvrtfinále v Tallinnu, postup z kvalifikace až do finále v San Diegu, druhé kolo na WTA 1000 v Guadalajaře, tři vítězství v United Cupu (María Carléová, Alizé Cornetová a Despina Papamichailová) a její působení na letošním Australian Open. V Melbourne Parku měla potíže akorát v úvodním kole s kvalifikantkou Oksanou Selechmetěvovou, pak smetla nasazenou Ljudmilu Samsonovovou i Nurii Párrizasovou.

Fruhvirtová může hrát opět naprosto uvolněně, protože už má dávno splněno. Sedmnáctiletá vycházející hvězda ale, jak ji známe, bude i tentokrát bojovat o každý míč a rvát se o debut v Top 50. S bývalou světovou devatenáctkou to bude mít velmi těžké, o devět let starší Vekičová letos vyhrála všech šest utkání a je mnohem zkušenější. To však neznamená, že musí potvrdit roli favoritky, české teenagerce se podařilo vzepřít papírovým předpokladům už v předchozím kole.

Tip na vítězku: Donna Vekičová

Linda Fruhvirtová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (OF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (OF)
Bilance: 3-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 3-1
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 1-1 (kariérní 8-7)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)

Linda Fruhvirtová - Australian Open
Kariérní bilance:
3-0
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v osmifinále: 0-0
Generálka: Auckland (1K)
Cesta turnajem: Fourlisová (6-0 6-4), Birrellová (6-3 6-2), Vondroušová (7-5 2-6 6-3)

Donna Vekičová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 6-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 6-0
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 1-0 (kariérní 76-66)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 1-3)

Donna Vekičová - Australian Open
Kariérní bilance:
12-10
Nejlepší výsledek: osmifinále (2021, 2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0-1
Generálka: United Cup (3-0)
Cesta turnajem: Selechmetěvová (6-2 2-6 7-6), (18) Samsonovová (6-3 6-0), Párrizasová (6-2 6-2)


Karolína Plíšková (31.) - Shuai Zhang (22.) | Kia Arena (2:30 SEČ)
Karolína Plíšková si počtvrté v kariéře zahraje osmifinále Australian Open a pokusí se si v této fázi udržet stoprocentní úspěšnost. Tu se jí bude snažit překazit její oblíbená soupeřka Shuai Zhang, která může vyrovnat své grandslamové maximum (čtvrtfinále Australian Open 2016 a Wimbledonu 2019). Všech sedm předchozích soubojů vyhrála Plíšková, naposledy se ale střetly před téměř pěti lety.

Plíšková o loňské australské léto kvůli zlomenině ruky přišla, na kurty se vrátila až v březnu a sezona pro ni rozhodně povedená nebyla. Navíc ji zakončila čtyřmi porážkami v řadě a s nelichotivou bilancí 21-21. Po celý loňský rok střídala lepší a horší období a pouze dvakrát se podívala do semifinále. Nedařilo se jí ani v úvodu letošního roku, na obou podnicích v Adelaide skončila hned v prvním kole po jasných prohrách s Jelenou Ostapenkovou a Danielle Collinsovou. Na Australian Open ovšem už při osmém startu v řadě prošla do třetího kola a po cestě do osmifinále bez ztráty setu a po velmi solidních výkonech přehrála Xiyu Wang, Julii Putincevovou a Varvaru Gračovovou.

Zhang od začátku loňské sezony neporazila na 22 turnajích více než jednu soupeřku. Přesto je momentálně na svém žebříčkovém maximu, k němuž jí pomohly triumf v Lyonu, finále v Birminghamu a semifinále na "pětistovce" v Tokiu. Také ona se zúčastnila obou akcí v Adelaide a nevyhrála ani jeden zápas, s Ljudmilou Samsonovovou padla ve třech setech a o týden později s Anou Bogdanovou ve dvou. Na Australian Open si ovšem zatím počíná suverénně, šanci nedala Patricii Marii Tigové, Petře Martičové ani rozjeté kvalifikantce Katie Volynetsové.

Plíšková potkává svou jednoznačně zatím nejtěžší soupeřku na turnaji. S Číňankou sice ještě nikdy neprohrála, nicméně Zhang se v poslední době na velkých akcích daří a loni porazila třeba rozjetou Caroline Garciaovou či Anett Kontaveitovou. Bývalá světová jednička si ale v Melbourne vede velice solidně, a pokud si do tohoto utkání přenese formu z těch předchozích, měla by mezi osmičku nejlepších postoupit a vylepšit svou bilanci v osmifinále grandslamů na 11-3.

Tip na vítězku: Karolína Plíšková

Karolína Plíšková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (OF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (OF)
Bilance: 5-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 5-2
Bilance proti hráčkám Top 30: 0-2 (kariérní 113-111)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 10-3)

Karolína Plíšková - Australian Open
Kariérní bilance:
25-9
Nejlepší výsledek: semifinále (2019)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v osmifinále: 3-0
Generálka: Adelaide 1 (1K), Adelaide 2 (1K)
Cesta turnajem: Xiyu Wang (6-1 6-3), Putincevová (6-0 7-5), Gračovová (6-4 6-2)

Shuai Zhang - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (OF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (OF)
Bilance: 3-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 3-2
Bilance proti hráčkám Top 50: 1-1 (kariérní 63-136)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 2-2)

Shuai Zhang - Australian Open
Kariérní bilance:
15-11
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2016)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v osmifinále: 1-0
Generálka: Adelaide 1 (1K), Adelaide 2 (Q)
Cesta turnajem: Tigová (6-1 4-6 6-0), Martičová (6-3 6-3), Volynetsová (6-3 6-2)


• Další osmifinále žen •
Aryna Sabalenková (5.) - Belinda Bencicová (10.) | Rod Laver Arena (1:00 SEČ)
Další čtvrtfinalistka vzejde ze souboje šampionek nedávno skončených generálek v Adelaide. Aryna Sabalenková se pokusí do čtvrtfinále Australian Open projít na třetí pokus a její kolegyně z Top 10 Belinda Bencicová na druhý. Obě aktérky mají v osmifinále grandslamů bilanci 3-3 a už se na majorech probojovaly do semifinále. A aby toho nebylo málo, tak je jejich vzájemná bilance vyrovnaná 1-1.

Sabalenková se v úvodních měsících loňské sezony trápila s obrovským počtem dvojchyb a na první solidnější výsledek dosáhla až na konci dubna. V uplynulém roce si zahrála třikrát finále (Stuttgart, Hertogenbosch a Turnaj mistryň), ale pokaždé se musela spokojit s trofejí pro poraženou finalistku. Zatímco loni na žádný titul nedosáhla, letošní tenisový rok odstartovala triumfem. V Adelaide neztratila ve čtyřech duelech jediný set a získala svou 11. trofej, první od předloňského května. V dominanci pokračuje v Melbourne, kde nedala šanci Tereze Martincové, dvojnásobné grandslamové čtvrtfinalistce Shelby Rogersové ani své bývalé deblové parťačce Elise Mertensové.

Bencicová má za sebou další povedenou sezonu, v Charlestonu získala svou první antukovou trofej, finále hrála také v Berlíně a v Miami a Tallinnu se probojovala do semifinále. Navíc v závěru roku pomohla své zemi k triumfu v BJK Cupu. Letos odehrála celkem devět utkání a recept na ni našla pouze světová jednička Iga Šwiateková v United Cupu. Teď se veze na vlně sedmi výher, tuto sérii zahájila triumfem v Adelaide. Na Australian Open začala demolicí Viktorije Tomovové a set neztratila ani s Claire Liuovou a Camilou Giorgiovou, přestože s těmito dvěma už potíže měla.

Bookmakeři více věří Sabalenkové a oprávněně. Obě totiž mají skvělou formu a v úvodních kolech potkaly celkem srovnatelné soupeřky, i když Běloruska možná měla cestu mezi šestnáctku nejlepších o kousek těžší. Výkony Sabalenkové byly nicméně přesvědčivější a v Melbourne Parku se právem řadí mezi největší favoritky.

Tip na vítězku: Aryna Sabalenková

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (T)
Bilance: 7-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 7-0
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-0 (kariérní 21-24)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 3-3)

Aryna Sabalenková - Australian Open
Kariérní bilance:
11-5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2021-23)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v osmifinále: 0-2
Generálka: Adelaide 1 (T)
Cesta turnajem: Martincová (6-1 6-4), Rogersová (6-3 6-1), (26) Mertensová (6-2 6-3)

Belinda Bencicová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (T)
Bilance: 8-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 8-1
Bilance proti hráčkám Top 10: 2-1 (kariérní 33-27)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 3-3)

Belinda Bencicová - Australian Open
Kariérní bilance:
15-9
Nejlepší výsledek: osmifinále (2016, 2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v osmifinále: 0-1
Generálka: Adelaide 2 (T)
Cesta turnajem: Tomovová (6-1 6-2), Liuová (7-6 6-3), Giorgiová (6-2 7-5)


Magda Linetteová (45.) - Caroline Garciaová (4.) | Rod Laver Arena (2:30 SEČ)
Magda Linetteová ve svém premiérovém osmifinále na grandslamech vyzve světovou čtyřku a jednu z největších favoritek na triumf Caroline Garciaovou, která jediné předchozí osmifinále na Australian Open nezvládla a zabojuje o své třetí čtvrtfinále na majorech. Dosud se střetly pouze před šesti lety ve Štrasburku, Francouzka na domácí antuce zvítězila ve dvou setech.

Linetteová prožívá v posledním půlroce skvělé období a na tvrdých površích na své poměry exceluje. V Čennaí, na WTA 125k v Tampiku a na domácí akci W100 prošla až do finále a dále uhrála čtvrtfinále na Livesport Prague Open, v Clevelandu a Soulu. Navíc si na listopadovém finálovém turnaji BJK Cupu vyšlápla na Karolínu Plíškovou a Madison Keysovou. Letos pomohla své zemi do semifinále United Cupu a na generálce v Hobartu vypadla hned v prvním kole. Na Australian Open ale válí, po Majar Šarífové vyřadila nasazené Anett Kontaveitovou a Jekatěrinu Alexandrovovou.

Garciaová si ještě loni v červnu procházela zhruba čtyřletou krizí, ale od poloviny stejného měsíce má na kontě nejvíce výher na hlavní tour. Své znovuzrození odstartovala triumfem v Bad Homburgu a kralovala ještě ve Varšavě, Cincinnati a na Turnaji mistryň, navíc na US Open prošla do svého prvního semifinále na majorech. Novou sezonu zahájila v United Cupu a neztratila set s Nadiou Podoroskou ani Petrou Martičovou, na generálce v Adelaide sehrála bitvy s Kateřinou Siniakovou a Belindou Bencicovou. V Melbourne na úvod smetla kvalifikantku Katherine Sebovovou a pak přetlačila grandslamovou finalistku Leylah Fernandezovou a po obratu Lauru Siegemundovou.

Garciaová měla v posledním utkání problémy s Laurou Siegemundovou, ale i tentokrát by měla potvrdit roli jasné favoritky. Linetteová totiž prohrála 17 z 20 soubojů s hráčkami Top 10 a ještě nikdy žádnou neporazila na betonech. Polka si nicméně všechny tři skalpy připsala na grandslamových turnajích: Ashleigh Bartyová (French Open 2021, skreč), Elina Svitolinová (Wimbledon 2021) a Ons Džabúrová (French Open 2022).

Tip na vítězku: Caroline Garciaová

Magda Linetteová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (OF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (OF)
Bilance: 6-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 6-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-0 (kariérní 3-17)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)

Magda Linetteová - Australian Open
Kariérní bilance:
6-6
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v osmifinále: 0-0
Generálka: United Cup (3-1), Hobart (1K)
Cesta turnajem: Šarífová (7-5 6-1), (16) Kontaveitová (3-6 6-3 6-4), (19) Alexandrovová (6-3 6-4)

Caroline Garciaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (ČF)
Bilance: 6-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 6-1
Bilance proti hráčkám Top 50: 3-1 (kariérní 119-144)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 2-5)

Caroline Garciaová - Australian Open
Kariérní bilance:
15-11
Nejlepší výsledek: osmifinále (2018, 2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0-1
Generálka: United Cup (2-0), Adelaide 2 (ČF)
Cesta turnajem: Sebovová (6-3 6-0), Fernandezová (7-6 7-5), Siegemundová (1-6 6-3 6-3)


• Osmifinále mužů •
Ben Shelton (89.) -  Jeffrey John Wolf (67.) | John Cain Arena (4:00 SEČ)
Čtvrtfinále letošního Australian Open si zahraje Američan, který debutuje v hlavní soutěži úvodního grandslamu roku, na majorech se do osmifinále dostal poprvé a má minimum odehraných zápasů mimo domácí kontinent. Jedná se o 20letého Bena Sheltona, nebo o čtyři roky staršího Jeffreyho Johna Wolfa. Hráči se potkávají poprvé.

Shelton začal mezi profesionály působit předloni v červnu a teprve až letos startuje mimo domácí turnaje. Loni exceloval na challengerech, v listopadu vyhrál tři během tří týdnů, zajistil si debut v Top 100 pořadí a také mohl přenechat divokou kartu do hlavní soutěže Australian Open krajanovi Christopherovi Eubanksovi, jelikož už ji nepotřeboval. Na generálkách se mu moc nedařilo, v Adelaide vypadl v kvalifikaci a v Aucklandu ve druhém kole po porážce s Quentinem Halysem. Na Australian Open, kde debutuje v hlavních soutěžích na grandslamech, začal pětisetovou bitvou se Zhizhen Zhangem a pak bez ztráty setu přehrál Nicoláse Jarryho a Alexeje Popyrina.

Také Wolf velmi dlouho působil jen na severoamerickém kontinentu. Premiérový posun do Top 100 si zajistil už v srpnu a o dva měsíce později se ve Florencii probojoval až do svého prvního finále na nejvyšším okruhu. Nový tenisový rok zahájil v novozélandském Aucklandu, kde porazil Adriana Mannarina a ve druhém kole nestačil na krajana Marcose Girona. Na Australian Open je zatím suverénní, po jednom prohraném setu s domácím Jordanem Thompsonem nedal šanci nasazenému Diegovi Schwartzmanovi ani krajanovi a lucky loserovi Michalovi Mmohovi.

Na generálkách i v dosavadním průběhu Australian Open si o něco lépe vedl starší z Američanů. Oba jsou relativně novými tvářemi v elitní stovce hodnocení, nemají za sebou žádný vzájemný souboj, a proto se vítěz tipuje velmi těžko.

Tip na vítěze: Jeffrey John Wolf

Ben Shelton - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (OF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (OF)
Bilance: 4-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 4-2
Bilance proti hráčům Top 50-100: 1-1 (kariérní 3-1)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)

Ben Shelton - Australian Open
Kariérní bilance:
3-0
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: nehrál
Bilance v osmifinále: 0-0
Generálka: Adelaide 1 (Q), Auckland (2K)
Cesta turnajem: Zhizhen Zhang (4-6 6-3 6-2 2-6 7-6), Jarry (7-6 7-6 7-5), Popyrin (6-3 7-6 6-4)

Jeffrey John Wolf - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (OF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (OF)
Bilance: 4-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 4-1
Bilance proti hráčům Top 50-100: 1-1 (kariérní 14-9)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)

Jeffrey John Wolf - Australian Open
Kariérní bilance:
3-0
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: kvalifikace
Bilance v osmifinále: 0-0
Generálka: Auckland (2K)
Cesta turnajem: Thompson (6-3 3-6 6-4 7-5), (23) Schwartzman (6-1 6-4 6-4), Mmoh (6-4 6-1 6-2)


Andrej Rubljov (6.) - Holger Rune (10.) | Rod Laver Arena (4:30 SEČ)
Už osmifinálová fáze nabídne souboj hráčů Top 10, Andrej Rubljov i Holger Rune mohou vyrovnat své maximum na grandslamových turnajích. Zatímco Rus byl na majorech mezi nejlepší osmičkou už šestkrát a jednou na Australian Open, Rune se tak daleko dostal pouze na loňském French Open. Jediné předchozí střetnutí se uskutečnilo před pár měsíci na Masters v Paříži, ve dvou těsných setech měl navrch 19letý Dán.

Rubljov má za sebou další povedený rok. Svou sbírku titulů rozšířil o další čtyři kousky, poprvé prošel skupinou Turnaje mistrů a posbíral celkem 10 minimálně semifinálových účastí. Jeho maximem na grandslamech je ovšem už nějakou dobu pořád čtvrtfinále. Před Australian Open se objevil na obou podnicích v Adelaide a měl celkem smůlu na los. Recept nenašel na Roberta Bautistu, který o týden později prošel do finále, ani na obhájce titulu Thanasiho Kokkinakise. Na Australian Open si až na jeden ztracený set s nebezpečným Emilem Ruusuvuorim vede výborně, na úvod nedal šanci grandslamovému šampionovi Dominicovi Thiemovi a ve třetím kole po famózním výkonu deklasoval Daniela Evanse.

Rune vstupoval do loňské sezony ze 103. místa žebříčku. Loni ovšem prorazil na hlavní okruh triumfem v Mnichově, postupem do semifinále v Lyonu a čtvrtfinále na French Open. Znovu zazářil v závěru roku, kdy si na čtyřech po sobě jdoucích halových akcích zahrál finále, ve Stockholmu si vyšlápl na Stefanose Tsitsipase a na Masters v Paříži na Novaka Djokoviče a stal se členem Top 10. První letošní turnaj mu nevyšel, v Adelaide prohrál hned s Jošihitem Nišiokou. Na Australian Open ale hraje ve zlepšené formě a set nepovolil Filipovi Krajinovičovi, Maximovi Cressymu ani Ugovi Humbertovi.

Utkání nemá favorita, oba aktéři se v Melbourne prezentují suverénními výkony, a Rubljov dokonce v předchozím utkání s Danielem Evansem nastřílel 60 vítězných úderů a vyrobil jen 22 nevynucených chyb. Pokud by dokázal podobné představení zopakovat i proti Runemu, pak by se jeho šance zvýšily. Rune je asi o něco větším talentem, nicméně Rubljov má více zkušeností s těmito zápasy, a pokud nepředvede jeden ze svých psychických kolapsů, mohl by mít mírně navrch.

Tip na vítěze: Andrej Rubljov

Andrej Rubljov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (OF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (OF)
Bilance: 3-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 3-2
Bilance proti hráčům Top 10: 0-0 (kariérní 18-27)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 6-3)

Andrej Rubljov - Australian Open
Kariérní bilance:
15-6
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2021)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v osmifinále: 1-1
Generálka: Adelaide 1 (1K), Adelaide 2 (2K)
Cesta turnajem: Thiem (6-3 6-4 6-2), Ruusuvuori (6-2 6-4 6-7 6-3), (25) Evans (6-4 6-2 6-3)

Holger Rune - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (OF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (OF)
Bilance: 3-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 3-1
Bilance proti hráčům Top 10: 0-0 (kariérní 9-6)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 1-0)

Holger Rune - Australian Open
Kariérní bilance:
3-1
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0-0
Generálka: Adelaide 1 (1K)
Cesta turnajem: Krajinovič (6-2 6-3 6-4), Cressy (7-5 6-4 6-4), Humbert (6-4 6-2 7-6)


Roberto Bautista (25.) -  Tommy Paul (35.) | Margaret Court Arena (6:00 SEČ)
Roberto Bautista má na dosah vyrovnání svého melbournského maxima a také teprve třetí čtvrtfinále na grandslamových akcích. V osmifinále změří síly s Tommym Paulem, který se přes tuto fázi na majorech ještě nikdy nedostal. Poslední vzájemný souboj se uskutečnil v listopadu na Masters v Paříži, Američan vyhrál ve dvou setech a na čtvrtý pokus na soupeře našel recept.

Bautista dlouho patřil k pravidelným účastníkům závěrečných kol na akcích ATP, ovšem v pandemické době se mu tolik nedaří a v poslední době sbírá nečekané porážky a neprezentuje se stabilní formou. Loni sice ovládl dva turnaje, nicméně v Dauhá nenarazil na nikoho z Top 20 a v Kitzbühelu nečelil ani jednomu členovi Top 50. Ačkoli nepůsobí moc přesvědčivě ani letos, zvládl sedm z devíti zápasů. Před Australian Open se zúčastnil obou podniků v Adelaide, na prvním skončil ve druhém kole a na druhém prohrál finále s lucky loserem Soonwoo Kwonem. V Melbourne smetl Joaa Sousu, otočil stav 0-2 na sety proti nezkušenému Brandonovi Holtovi a ve čtyřech setech přehrál unaveného Andyho Murrayho.

Paul se v předchozí sezoně celkem 10krát probojoval do čtvrtfinále turnajů ATP, včetně dvou Masters, ale pouze jednou prošel ještě dál. V semifinále v Delray Beach však neuspěl a na finálovou účast čeká od listopadu 2021, kdy ve stockholmské hale slavil svůj jediný dosavadní triumf na této úrovni. Nový tenisový rok odstartoval na druhém podniku v Adelaide, kde si poradil s Christopherem O'Connellem a vzápětí prohrál s Jackem Draperem. Na Australian Open si zatím vede výborně, Jana-Lennarda Struffa porazil bez ztráty setu, pak v pětisetové bitvě udolal nebezpečného Alejandra Davidoviche a ve třetím kole nepovolil set krajanovi Jensonovi Brooksbymu, přemožiteli nasazené dvojky Caspera Ruuda.

Šance na postup jsou dle očekávání vyrovnané. Bautista nemá už nějakou dobu stabilní formu a Paul se neustále zlepšuje. Španěl prohrál úvodních devět osmifinále na grandslamech a má v této fázi mizernou bilanci 2-10. Paul absolvoval zatím jen jedno, loni ve Wimbledonu neuhrál set s Cameronem Norriem. Bautista má mnohem více zkušeností s velkými zápasy a ty by mu mohly pomoct k vítězství.

Tip na vítěze: Roberto Bautista

Roberto Bautista - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (F)
Bilance: 7-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 7-2
Bilance proti hráčům Top 50: 2-1 (kariérní 159-169)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 2-10)

Roberto Bautista - Australian Open
Kariérní bilance:
22-11
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2019)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v osmifinále: 1-3
Generálka: Adelaide 1 (2K), Adelaide 2 (F)
Cesta turnajem: J. Sousa (6-3 6-2 6-2), Holt (4-6 2-6 6-3 6-2 6-2), A. Murray (6-1 6-7 6-3 6-4)

Tommy Paul - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (OF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (OF)
Bilance: 4-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 4-1
Bilance proti hráčům Top 30: 0-0 (kariérní 19-39)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-1)

Tommy Paul - Australian Open
Kariérní bilance:
7-3
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v osmifinále: 0-0
Generálka: Adelaide 2 (2K)
Cesta turnajem: Struff (6-1 7-6 6-2), (30) Davidovich (6-2 2-6 6-7 6-3 6-4), Brooksby (6-1 6-4 6-3)


Alex de Minaur (24.) - Novak Djokovič (5.) | Rod Laver Arena (9:00 SEČ)
Novak Djokovič, s devíti triumfy nejúspěšnější hráč v historii Australian Open a největší favorit letošního ročníku úvodního majoru roku, bude pokračovat v útoku na vyrovnání rekordu Rafaela Nadala v počtu grandslamových trofejí premiérovým soubojem s domácím Alexem de Minaurem, který může vyrovnat své maximum na grandslamových akcích (čtvrtfinále US Open 2020).

De Minaur stále čeká na nějaký výraznější průlom na těch největších akcích. Na kontě má jediné grandslamové čtvrtfinále a na Masters prohrál všech 10 osmifinálových duelů. Loni triumfoval v Atlantě a i další čtyři semifinále vyjma jednoho si zahrál na nejmenších podnicích ATP 250. Novou sezonu odstartoval v premiérovém ročníku United Cupu, kde jasně prohrál s Cameronem Norriem, ale pak si po obratu vyšlápl na Rafaela Nadala. Na Australian Open zatím postupuje s přehledem a dosud ztratil jediný set, postupně vyřadil Yu-Hsiou Hsua, Adriana Mannarina a Benjamina Bonziho.

Djokovič odehrál loni kvůli odmítavému postoji k očkování jen 11 turnajů, po deportaci přišel o kompletní australské léto a zúčastnit se nemohl ani sezony amerických betonů včetně US Open. Přesto posbíral pět titulů, posedmé vyhrál Wimbledon a sezonu zakončil prvenstvím na Turnaji mistrů a v Top 5. Od začátku travnaté části sezony prohrál jediný z 34 duelů na individuálních akcích. Do nového roku vstoupil triumfem v Adelaide a ziskem 92. titulu dorovnal Rafaela Nadala. Na australské půdě zvládl už 37 zápasů v řadě, poslední porážku zaznamenal na Australian Open 2018. V Melbourne si letos až na jeden ztracený set suverénně poradil s Robertem Carballésem, Enzem Couacaudem i Grigorem Dimitrovem.

Majitel 21 grandslamových vavřínů prohrál osmifinále na majorech pouze pětkrát v kariéře (53-5), přičemž jednou byl diskvalifikován a jednou vzdal. Dvakrát se mu to stalo na Australian Open, ovšem v roce 2007 v něm potkal Rogera Federera a před pěti lety, kdy se vracel po zranění, nestačil na Hyeon Chunga. Právě proti Korejci si připsal svou poslední porážku v tomto dějišti i na australské půdě. Bývalý lídr žebříčku je ve všech směrech mnohem lepším hráčem než de Minaur a o výsledku rozhodne hlavně jeho zdravotní stav. Pokud dokáže podobně jako proti Dimitrovovi přemoct zranění zadního stehenního svalu, tak by nemělo Australanovi k vítězství pomoct domácí prostředí ani bouřlivá podpora publika. De Minaur zvládl jen 8 z 38 soubojů s hráči Top 10, na grandslamech to s nimi má 1-6.

Tip na vítěze: Novak Djokovič

Alex de Minaur - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 4-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 4-1
Bilance proti hráčům Top 10: 1-0 (kariérní 8-30)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 1-3)

Alex de Minaur - Australian Open
Kariérní bilance:
11-5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2022-23)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v osmifinále: 0-1
Generálka: United Cup (1-1)
Cesta turnajem: Yu-Hsiou Hsu (6-2 6-2 6-3), Mannarino (7-6 4-6 6-4 6-1), Bonzi (7-6 6-2 6-1)

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (T)
Bilance: 8-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na venkovních betonech: 8-0
Bilance proti hráčům Top 30: 3-0 (kariérní 489-161)
Bilance v osmifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 53-5)

Novak Djokovič - Australian Open
Kariérní bilance:
85-8
Nejlepší výsledek: triumf (2008, 2011 - 2013, 2015 - 2016, 2019-21)
Loňský výsledek: triumf
Bilance v osmifinále: 12-2
Generálka: Adelaide 1 (T)
Cesta turnajem: Carballés (6-3 6-4 6-0), Couacaud (6-1 6-7 6-2 6-0), (27) Dimitrov (7-6 6-3 6-4)

AUSTRALIAN OPEN 2023 - PROGRAM 8. HRACÍHO DNE
• ROD LAVER ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Sabalenková (5-) - Bencicová (12-Švýc.)
2. Linetteová (Pol.) - Garciaová (4-Fr.)
3. Rubljov (5-) - Rune (9-Dán.) / nejdříve ve 4:30 SEČ
4. de Minaur (22-Austr.) - Djokovič (4-Srb.) / nejdříve v 9:00 SEČ
5. Hunterová/Mertensová (4-Austr./Belg.) - Golubicová/Niculescuová (Švýc./Rum.)
• MARGARET COURT ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. zápas legend
2. L. Fruhvirtová (ČR) - Vekičová (Chorv.) / nejdříve ve 2:30 SEČ
3. Brkič/Escobar (Bosna/Ekv.) - Hijikata/Kubler (Austr.) / nejdříve ve 4:00 SEČ
4. Bautista (24-Šp.) - Paul (USA) / nejdříve v 6:00 SEČ
• JOHN CAIN ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Pavljučenkovová/Rybakinová (-/Kaz.) - Aojamaová/Šibaharaová (10-Jap.)
2. Kalininová/Van Uytvancková (Ukr./Belg.) - H. Chan/Z. Yang (11-Tchaj-wan/Čína)
3. Shelton (USA) - Wolf (USA) / nejdříve ve 4:00 SEČ
4. Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Kalašnikovová/Parksová (Gruz./USA)
• KIA ARENA • (od 1:00 SEČ)
2. Kar. Plíšková (30-ČR) - Shuai Zhang (23-Čína) / nejdříve ve 3:00 SEČ
• COURT 3 • (od 1:00 SEČ)
5. Kolodziejová/Vondroušová (ČR) - Kosťuková/Ruseová (Ukr./Rum.)
• COURT 8 • (od 1:00 SEČ)
3. Lehečka/Molčan (ČR/SR) - Chardy/Martin (Fr.)
• COURT 13 • (od 1:00 SEČ)
5. Frusina/Hrazdil (USA/ČR) - W. Chang/Hattori (Korea/Jap.)
• COURT 16 • (od 1:00 SEČ)
1. T. Valentová (2-ČR) - E. Jonesová (Austr.)
3. Filip/Mrva (ČR) - Marinkov/Viiala (Austr.)
• COURT 17 • (od 1:00 SEČ)
1. Kalina (ČR) - Fonseca (10-Braz.)
4. Fix/Kalina (Něm./ČR) - Jones/Matsuoka (8-Jap.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

318
Přidat komentář
woody
Po takových prohlášení to většinou bývá 3 x 6:2...
Reagovat
Vlk-v-trave
To uz rikal pred Felixem, pred Norriem, pred Eubanksem, a dokoce i pred Coricem:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas je dnes silnejšim hráčom; nez by bol po postupe 3:0 cez Sinnera.

Tieto 5-setové marátony možno ubíjajú fyzicky, ale psychicky človeka neskutočne zocelia a dávajú dôveru vo vlastné sily. To Stefanos bezosporu potrebuje, pár tesných výsledkov šlo v posledných sezónach, vo velkých v zápasoch v jeho neprospech. Bol by som šokovaný, ak by tento boost z osemfinále nepremenil na jasnu vyhru s Lehečkom.

Snáď sa do finále dostane, ak Djokovica neporazí, aspoň by to mohol byť pekný zapas. Po prehranom finále RG by to bola pre Stefanosa karmická šanca revanšovať sa tam, kde by to malo najvačší cveng.
Reagovat
Tweener
A US Open 2020 a nahozeni míčku na rozhodci
Reagovat
dako
Klobúk dole pred Nolem, brutálny výkon.

Len mi to proste nedá, že prečo má Nole za potreby robiť zo seba totálneho šaša, keď herne je to ideálne, pohybovo nebadať nejaké extra medzery.

Ako keby aj on chcel ten status toho nezlomného bojovníka (ako Rafa), ktorý sa aj napriek zraneniu postaví na kurt, trpí tam a následne aj cez zranenie to silou vôle dobojuje. Medzitým samozrejme 5 krát cez zápas odpadne, urobí 15 grimás, skoro skrečuje. No v konečnom dôsledku bez badateľných obmedzení odohraje všetky dôležité, intenzívne a dlhé výmeny.

Podľa mňa to nemá vôbec za potreby, no ťahá sa to s ním v podstate značnú časť jeho kariéry a asi sa to už nezmení.

De Minaur slabučký, tenis bez útočného úderu, len behá hore dole. S takou hrou je proti špičke bez šance. Bude sa motať okolo 20. - 30. miesta, lebo veľa hráčov sa proti nemu vyhádže, útočne je to bieda.
Reagovat
Pe3k
Fandové Nadala v kostce: Novak je zraněný = simuluje.

Nadal je zraněný: status nezlomného bojovníka, ktorý sa aj napriek zraneniu postaví na kurt, trpí tam a následne aj cez zranenie to silou vôle dobojuje.

smile smile smile
Reagovat
dako
Keby Nole vynechal xy-krát dôležitých turnajov pre zranenia, niekoľkokrát skrečoval/nenastúpil na zápas kvôli zraneniu. Niekoľkokrát sa vracal po ťažkom zranení, keď musel vynechať 2 - 3 mesiace, až pol rok. Tak na to nepoviem ani slovo.
Nadal tie zranenia má a častokrát sú zdrvujúce. Keby nemal tú vôľu, bojovnosť a odhodlanie, tak sa na to už dávno vy..., a zďaleka by nemal toľko titulov.

Toto tu je akurát tak Noleho divadlo, ako aj natrhnuty brušný sval.
Reagovat
Pe3k
Jenom si potvrdil co jsem napsal. smile

Djokovic byl s natrženým svalem na magnetické rezonanci, kde vyšetření potvrdilo, že má 2,5 cm trhlinu v břišním svalu a ty to i tak popíráš...smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Samozřejmě Rafa je vždycky jediný zraněný. Všichni ostatní zranění nejsou a hrají vždy ve špičkové formě.

Nalbandian, Del Potro, Murray, Federer, Djokovic, Wawrinka a další byli na SKUTEČNÝCH operacích, Rafa nikdy.... ale i přesto je Rafael nejzraněnější hráč všech dob. Ok, fair enough.smilesmilesmile
Reagovat
wojtop
Faktická poznámka - Nadal pri tom množstve zranení, o ktorých sa tu hovorí ani raz nestihol vypadnúť z Top10, Djokovič bol tuším až No 22 po tých problémoch s predlaktím. Takže závažnosť Nadalových zranení je pre mňa z tohto uhla pohľadu trocha otázna (a to nekomentujem problémy Nadala s brušným svalstvom, pri ktorých bol o pár dní neskôr videný, ako tancuje na diskotého, resp. sa preháňa na vodnom skútri).
Reagovat
GaelM
smilesmile

Vše je o úhlu pohledu.

Nic proti Nadalovi, ale nemají si co vyčítat. O co víc dělá Djokovic kolem svého zdraví komedií, o to víc on spotřebuje léků a kdo ví čeho ještě. V tomhle ohledu bude v mých očích vždycky nejvýš Federer, bez ohledu na počet GS.

A co se týče GOAT, pokud Djokovic vyhraje, tak už to má asi jisté. GS budou mít stejně, skoro ve všech ostatních statistikách je lepší a ještě je tam pachuť AO 2022, kde rozhodovalo všechno možné, jen ne sportovní kvality.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
jako, zeb ytam minuly rok vyhral? Nebo co mas na mysli....
Reagovat
paddy
podle očekávání byl de Minaur neškodný

sváteční fanoušci určitě uvítají jeho stručný profil
skoro 24 let, no. 24, GS max QF, Masters max 4k, 6 titulů (pouze ATP 250)
GS 56%, Masters 46%, career 59%, 8 top10 wins (26%)
mj. dnes napoprvé nedokázal hodit kšiltovku divákům

zápas i podle highlights vypadá jednoznačně smile
https://www.youtube.com/watch?v=mQjf7QscN0A&t=21s
Reagovat
paddy
vypadá to, že Djokovič zranění doléčil. Minimální omezení mu nebrání porážet slabší soupeře, jediným rizikem je, že se zranění obnoví.
Prověřit ho obecně mohou pouze hráči top10, na Rubleva bych nesázel (hlavně ne na jeho titul) a Tsitsipas je stále vlastní stín, který může každou chvíli zkolabovat.
Pokud by někteří nechtěli zapomenout na Kordu, tak pro něj bude samo o sobě těžké odolat tlaku prvního finále, pokud se do něj vůbec dostane.

čeká nás ještě druhý týden, ale již teď můžeme lehce rekapitulovat, že se potvrzuje hypotéza o nejslabší kvalitě* herního pole za posledních 15 let smile

* vč. toho, že přítomní hráči z hlediska formy nedosahují vlastních maxim (snad nikdo ze špice)
Reagovat
smazaný uživatel
S tou chatrnou kvalitou GS si mal bezosporu pravdu. Oproti AO2022 je súčasná edícia ako reunion školákov, ktorí si prišli zaťukať o prázdninách.

Keď si spomeniem na Nadalove posledné 4GS..Cez Medvedeva, cez Djokovica, cez Medvedeva, cez Djokovica. V porovnaní napriklad s Novykovymi poslednymi dvoma Wimbledonmi, alebo súcasnou AO.

Holt, ked dvaja robia to iste, nie je to vzdy to isté.
Reagovat
wojtop
Aký šikovný je ten Djokovič, že si to tak vie zariadiť, aby mal samých slabých súperov. Nadal sa veru má čo od neho učiť.
Tu je zhrnutie, ako to je s náročnosťou Majors v rámci Big3.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to v poriadku, stačí zostať zdravý a hrať konzistentne vysoký štandard + mat trochu stastie na zreb. Fed takto z druhej vlny ziskal snad 10 titulov.

Rafu moze mrziet USO 2022, pri absencii Djokovica a vypadnuti Medvedeva mal turnaj vo svojich rukách.
Reagovat
Kozoroh
Co dodat, No1e dnes hrál v Ultron módu. smilesmile Vsadil na útok a de Minaura tím úplně zaskočil. Největším pozitivem je, že poranění stehna dnes nikterak No1eho neomezovalo. Snad tomu tak bude i v následujících zápasech.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Neuvažoval jsi, že by ses jel někdy podívat na Novaka do Austrálie? Byl jsi už?

Já se tam budu stěhovat pracovně v dubnu... Mohli bychom mu vytvořit TP atmosféru přímo na stadionu v roce 2024 (jestli ho teda nechají hrát). :)

Podobně jsem navštívil v minulosti All Blacks v Eden Parku na Zélandu, neskutečný vidět rugby hráče běžet v plném sprintu. Tenis naživo je kompletně jiný zážitek. Když je dobré místo, tak člověk vidí všechny rotace, malé detaily ... Je to dechberoucí.
Reagovat
Vlk-v-trave
JJ Wolf jen tak nezapomene na to, jak skvělý turnaj na Australian Open 2023, kde se představil teprve počtvrté, prožil.

Očividně mu však vadila pětisetová prohra s krajanem Benem Sheltonem, s nímž si na servisu nevěděl rady. Pouze dva vypracovane brejkboly, žádný nebyl proměněn.

Je velmi vzácné, abyste za celý petisetovy zápas neprolomili ani jedno podání.

Má dobrý servis, ale hrál jsem proti lidem jako Kyrgios a Isner, není to nic, co bych ještě neviděl a neznal.

V budoucnu se musím zaměřit na zlepšení těchto aspektů.

V tiebreaku čtvrtého setu jsem se navíc unáhlil, měl jsem několik impulzivních náběhů k síti a nevynucených chyb, vysvětlil Američan, ktery je po shrnutí turnaje velmi spokojeny.

Když to vezmu kolem a kolem, odjíždím se spoustou dobrých věcí, nepřijel jsem s žádným očekáváním.
Na základě tohoto turnaje mohu dále pracovat a růst.

***
https://www.puntodebreak.com/2023/01/23/wolf-raro-no-haber-roto-saque-cinco-sets

to je tim, ze te v tom tb nehlidal tommr:D jinak by ses neunahlil, bych si to pohlidal:)

Ale jo souhlas, kdyz o vezmu tak nejak s odstupem, tak ty pucky i los vysly pekne;)

Na IW a Miami by to melo stacit primo do MD, takze ok:)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Vypadalo to jako zápas s Pouillem 2019. Dnešní výkon je ale hodnotnější. Každý zápas od zápasu s Grigorem je jako malý GS.

Dnešek dalo by se říct je téměř "do roka a do dne" oficiálním ukončením politické ságy z minulého roku a perzekuce Novaka na AO 22. Nole vyslal jasný vzkaz bývalé vládě Austrálie zničením jednoho z nejlepších hráčů Austrálie současnosti. Tohle je i diplomatické vítězství.

Však si porovnejme dva výsledky.... 6:2, 6:1, 6:2 vs 6:3, 1:6, 5:7 ... Velice podobné povrchy. Myslím, že každý akceptuje realitu, že obhájce titulu z AO je stále v pavouku.smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Technicka.
Obhajce titulu AO uz odcestoval z Melbourne v prnim tydnu, spolecne s nasazenou No.2;)
Reagovat
QacO
No dnes to bola krasojazda...
Ešte tri a máme to...smilesmilesmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dneska podle rozhovoru na kurtu žádnou bolest necítil, takže se asi máme na co těšit v dalším kole či kolech, tohle bylo brutální.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile na druhou stranu Minaur je inteligentní obranář.... Rublev je 50 50. Když netrefuje, tak prohraje, ale jestli mu bude vycházet agresivní bum bum styl a dostane Djokoviče do běhu... Sám Djokovič teď v rozhovou řekl "okolností se mění rychle, nic není zaručené na 100 %" .... Nepodléhal bych žádné euforii.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak samozřejmě, taky přiznal, že bere dost léků, což se mu nelíbí, ale jinak to prostě nejde.
Reagovat
Ondrej2280
to je prvy krat co pocujem, ze zranenie svalu sa lieci zvysenou namahou na dany sval az do bodu kedy sa sval uplne vylieci a mozes lietat po kurte ako vietor:)) fakt, nie zbytocne ma tu prezyvku Ježišeek :)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Když se na to podíváme střízlivým nezaujatým pohledem, tak Djokovič vyhrál FO přes Nadala, Wimbledon přes Federera. Ale Nadal nikdy nevyhrál AO či Wimbledon přes Djokoviče.

Rozdíl mezi Djokovicem a Nadalem nejsou dlouhé kroky, ale jsou to světelné roky.

Nadal by nikdy neporazil PRIME Djokoviče na AO, nebudu zmiňovat Djokovicovu PEAK verzi. H2H na AO a Nadalem by byla easy 10:0 ve prospěch Noleho. Dobře pro Rafu, že se tam neutkal s Novakem častěji. :)
Reagovat
Pe3k
No já nejsem žádný fanda Djokovice, ale ten rozdíl je propastný. Nadal není schopen porazit hráče s rankem 65 (dostal od něj výprask 0:3) a Djokovic i se zraněním smete domácí 24 rozdílem několika tříd...
Reagovat
Ondrej2280
To je:) To je ten rozdiel ked hras so zranenim skutocnym alebo mas tejpiky pre stastie:))
Reagovat
Usm
nejdřív si nastuduj, jak vlastně vypadá tejpsmile
Reagovat
Pe3k
Tenisfan, Trollhand a Ondřej ani jeden z nich neví, jak vypadá tejp...Nevím už se mi jim nechce ani smát.
Reagovat
Orgasmator
Tesat na hrob! smile
Reagovat
Amputace
Djokovič NIKDY neporazil prime Nadala na RG. Takze v čem tkví pointa toho tvého blábolu? Jinak být před někým světelné roky a nemít ani více GS než on, to je vcelku smutný příběh
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tkví v tom, že Djokovič vyhrál FO přes Nadala, ale Nadal nikdy nevyhrál AO nebo Wimb přes Djokoviče. To je celé. Jestli se neshodneme ani na tomhle, tak se odmítám dál bavit.

Djokovič je na FO a antuce lepším hráčem než Nadal na AO a Wimbledonu. Když půjdeme do podstaty, Djokovič je de facto třetí nejlepší antukář všech dob. To samo o sobě v éře antuky a Nadala je monumentální počin.
Reagovat
Amputace
Ano, ale vyhrál ho přes něj v době, kdy byl Nadal svému primu vzdálen nějakých deset let. Jo a Nadal je zase na antuce o parník lepším hráčem než Djokovič na hardu.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ale není lepší než Djokovic z hlediska univerzálnosti, kdy Djokovič je schopný kralovat dvěma odlišným povrchům (hardu a trávě), a do toho ještě hale, což je nesrovnatelně náročnější z dlouhodobého hlediska, než kralovat jenom jednomu povrchu bez větší nutnosti adaptace. Djokovič je jako Christian Bale, který musí shazovat a nabírat váhu na jednotlivé role, když použijeme filmovou metaforu. Na hard se mimo jiné soustředí většina mladé generace špičkových hráčů v posledních letech, o to těžší tam je uspět, to na Djokoviče vyvíjí mnohem větší tlak.
Reagovat
Amputace
Mám Balého rád, ale z hlediska komplexnosti herectví se nemůže ani zdaleka rovnat těm nejlepším: Hoffmanovi, Day-Lewisovi, Pacinovi, Nicholsonovi, Brandovi, druhému Hoffmanovi, z těch mladších třeba Phoenixovi, ti všichni jsou herecky úplně jinde. Bale hodně sází právě na fyzickou proměnlivost, dokáže libovolně nabírat a shazovat váhu, k tomu má skvělé genetické předpoklady, ovšem v proměnlivosti výrazové, hlasové či pohybové je až za těmi výše jmenovanými.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal v prvom rade porazil Djokovica vo finále hardového majoru, a to pre istotu dvakrát. To je vzdy viac, jak nejaké zaprdené nočné semifinále.

Vieme si predstavit existujúci druhý antukový GS, kde by mal byt Djokovic úspešnejší?..Nevieme :)..A ak by bol, aky by bol dnes pomer GS?..30:15?

Nadal je úspešnejší na NY hardovom Grandslame, obrovské faux paus pre "údajne" najlepšieho hardára.

Vybavené.
Reagovat
Kozoroh
To bylo v NY na DecoTurfu, pomalém hardu s vysokými odskoky. DecoTurf nebyl ideální povrch pro Djokovu hru, podobně jako antuka v Madridu není ideální pro Rafův tenis.
Reagovat
Ondrej2280
Jaj tak,tak to bol pomaly hard:)Tak Simulantovic ho mohol porazit na rychlej antuke..a nic:))
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, s tym rozdielom, ze Nadal na tej neideálnej antuke triumfoval tuším 7krát :)

Djokovic za bezmála 20 ročnú kariéru nebol schopný byť úspešnejším na hardovom GS.

As simple as that.

Opakujem, vieme si predstavit, ze by existoval druhy antukovy GS, kde by nebol Nadal úspešnejší, než Djokovic??..

Smiešne že?..:)
Reagovat
Usm
na žádném antukovém GS by asi Djokovic neměl víc titulů než Nadal, ale zase nutno podotknout, že centr kurt na RG ja Nadalovi šitý na míru...Když tam hrála Plíšková, tak se divila, jak tlustá vrstva antuky tam...pomalejší kurt se snad udělat nedásmile
Reagovat
smazaný uživatel
Plíškovú neberú vážne ani jej českí priaznivci :)..To nemoze byt meritko.

Nadal bol bez mihnutia oka uvedený do polnočného zápasu proti Djokovicovi. Bez slnka, bez vysokých odrazov, s podmienkami absolútne hrajúcimi v jeho neprospech.

Rozhodne nemá Rafa v Paríži nič ložené. Ide jednoducho o to, že level Nadala v Parizi je bezprecedentný, za jeho dominanciou rozhodne nehladajme 2-3 zrnká antuky navyše.
Reagovat
Usm
Můžeme si myslet o Plíškové co chceme, ale za prvé na tom kurth narozdíl od tebe hrala a za druhé umí asi i lépe rozeznat rozdílnost povrchůsmile
Reagovat
Pe3k
Pokud by ten major byl na modré antuce, Rafa by neměl šanci...Zase sem tě dostal jako pokaždý smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ty bohuzial nemáš kapacitu na to, cloveka namíchnout. Pohybuješ sa vo vesmíre holých viet a dnes si naznačil, že poznáš farby.

Prosťáček.
Reagovat
Pe3k
Jestli chceš namíchnout pořiď si míchačku smile
Já si tady dělám srandu z tvých stupidních komentářů...smile
Reagovat
Usm
jak je to s těmi povrchy, to určuje ATP, jak rychlou nebo pomalou musí mít ten turnaj antuku. Protože mi přijde paradoxní, že by zrovna Madrid udělal antuku takovou, aby Nadalovi méně sedělasmile Jako v Barceloně bych se nedivil, protože Nadal je fanoušek Realu Madridsmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nesnaž se člověku, který nedržel nikdy raketu v ruce nebo hrál maximálně rekreačně na antuce vysvětlit, že i mezi hardovymi povrchy mohou být markantní rozdíly. Je to marné, je to marné. :))
Reagovat
Pe3k
On držel raketu v ruce, ale jeho hra je ještě horší než jeho místní komentáře. Vím je těžké tomu uvěřit, ale je to tak... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Madrid je pro nej v nepriznive vysce nad morem, antukou to az tak uplne neni:)

S tou modrou tam diky te vysce byl paradni antukovy ficak...;)

Ikdyz Quito to neni, to je jasne Kralovsky antukovy turnaj...tedy byl, snad to tam vrati...:)
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
Usm
Djokovic porazil Nadala na všech 4GS, Nadal Djokovice nikoliv. Ale samozřejmě nemám problém přiznat, že porazit Nadala na antuce je těžší, než Djokovice na hardu či trávě...i když paradoxně ted bude na trávě hůr porazitelný, než na hardu, protože celá next gen na trávě je pro srandu králíkůmsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda. Ale treba dodať, ze Nadal sa k Djokovicovi, ak ten sám prešiel do zaverečných fáz RG vždy dostal, inými slovami, mal ho šancu porazit.

Djokovic sa k Nadalovi do finále AO08, AO14, AO17 neprepracoval a teda Nadal nemal šancu uspiet. V Melbourne sa stretli len dvakrat, takze o nejakej dominantnej H2H v Austrálii nemože byť reč.

Celková GS H2H na harde je pre Novaka tristná, celková GS bilancia rovnako.
Reagovat
Pe3k
"Celková GS H2H na harde je pre Novaka tristná, celková GS bilancia rovnako"

To může napsat jenom někdo kdo má přezdívku trollhand smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ono kdyby se Nadal byl schopný dostávat k Djokovičovi do finálí na AO, Wimbledonu a TM častěji, tak by bilance H2H byla ne 30:29 ve prospěch Novaka, ale spíše tak 40:30 ve prospěch Novaka.

Ten neuvěřitelný rozdíl je krásný na jednom příkladu.

AO 2014, kdy Novak prohrál po obrovském boji v předčasném finále s Wawrinkou a Wawrinka pak rozdrtil a donutil quitnout Rafu ve finále. Quitnul i přes to, že Rafa jako levák měl perfektní herní styl šitý na míru do jednoručáku Wawrinky. Z toho plynou dva závěry, Djokovič by Nadala v tom finále roztrhal (jako všechny jiné roky a verze by Nadal zničil). Druhým závěrem je, že konkurence na hardu je větší než konkurence na antuce.

Finální závěr, Rafa je nejlepší hráč antuky, ve všem ostatním může před Djokovičem maximálně tak pokleknout a leštit mu boty. :)smile
Reagovat
Pe3k
Nemá cenu se vůbec zabývat nesmysly co ta ubrečená žena z Petržalky píše...
Reagovat
Ondrej2280
a vy dvaja s Pe3kom si nechete nieco leštit ?:))
Reagovat
paddy
proč krotit představivost, kdyby hráli ještě častěji, pak by H2H mohlo být 50:25, 60:20, 80:10 nebo 90:5 smile

pozn: za chvilku ti zazvoní plechový budík, tak se nelekni smile

https://www.youtube.com/watch?v=GSQQfu2Dojw&t=7s
Reagovat
Martan1
Viděl si finále AO 2012. Jestliže ano, tak nevím jak přemýšlíš a o čem to mluvíš? To byl naprosto vyrovnaný zápas. Viděl si Rafu hrát před 12 lety, jak lital po kurtu jako zajíc a všechno vracel? Jak myslíš že by jinak porazil Rogera v té době, kdyby to byl takový patlal jak říkáš? On už tak ale dávno nehraje, musel zlepšit podání. Proč? Protože mu nic jiného nezbylo. O příčinách toho proč už dávno hraje pomaleji můžeme jen spekulovat. Ale určitě to nebude tím že nemá fyzičku. Má dlouhodobé pohybové potíže a podle mě daleko míň trénuje než trénoval dřív. Na antuce mu to pořád zatím stačilo. Na hardu už dávno ne. Prohlásil to ostatně po vyřazení na US Open 2022, že už není tak rychlý aby byl u míčků včas na takovém místě jak potřebuje. Copak to tady nikdo nevidí, ten rozdíl v jeho hře teď a před 11 lety? Jestli fakt ne, tak si pusťte YouTube a podívejte se na nějaký ukázky z těch utkání. Třeba proti Rogerovi nebo Novakovi.
Reagovat
Martan1
Novak hraje pořád stejně jako v tenkrát, jen je o chlup pomalejší ale jen o chlup. Rafael daleko víc.
Reagovat
woody
Ve většině případů máš pravdu, až na dva zápasy na RG, kde jsem si říkal, že je neuvěřitelné jak se zase pohybuje, to bylo RG 2022, a RG 2020 samozřejmě proti ND. Možná jen můj subjektivní dojem.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jejich rivalitu sleduju od samého počátku. Co se tím ale snažíš říct? To se nevylučuje nijak s tím, co jsem napsal nahoře. To je jako kdybych vytahoval semifinále FO 2013 a výkon Djokoviče proti Nadalovi. Finále AO 2012 a semifinále FO 2013 - úžasné kvalitní zápasy - a co jako? Soderling taky porazil Nadala na antuce na FO, ale nechceš mi tvrdit, že by proti němu měl šanci na pravidelné úrovni, že ne? Nechápu. Kdyby se Djokovič a Nadal utkali v posledních 10 letech na AO, tak Djokovic zvítězí 9x z 10 případů (napsal bych 10x, ale nechci být za fanatika a jsem zdrořilý :) ), to je realita.

I verze Nadala z AO 2009, která neměla tak dobrý servis by mohla běhat, jak by chtěla, ale Djokovic 2011, 12, 13, 14, 15, 16, 19, 20, 21 by měl navrch (obzvláště verze 2011, 2015 a 2016 by byly smrtící). Zničil by ho z returnu i dalších ohledech, je to zkrátka pro Nadala špatný match-up v Austrálii.

Ano, Rafa porazil zranitelného Federera na AO 09, který byl v krizi po období, kdy měl mononukleózu. Federer byl psychicky dole a ještě měl problémy se zády ve finále AO 09. Nebudu zmiňovat jejich match-up, psychický komplex Rogera a jednoruč BH Federera vs přeliftovaný FH cross Nadala. Za posledních 18 let Nadal v drtivé většině případů absolutně neukázal, proč by měl být hrozbou pro PRIME Djokoviče na AO. Statistika mluví proti němu a nic na tom nezmění jeden pětiseťák, který Djokovič stejně dominantně uzmul. A hlavně platí, Nadal nikdy nevyhrál AO přes Djokoviče, ale Djokovič vyhrál FO přes Nadala. Nadal by měl raději Rogerovi děkovat mimo jiné za semifinále FO 2011, jelikož to finále by rozhodně pro Nadala psychicky nahlodaného Djokovičem 2011 bylo pravděpodobně nejtěžším v jeho kariéře. Djokovič na antuce > Nadal na Wimbledonu a AO. Simple as that.
Reagovat
Orgasmator
Tesat na hrob! smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Pekneee:)
Za giginka:)
Reagovat
gigin
Idemoooo!! :))
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Reagovat
gigin
Nick:

https://ibb.co/9Tsbp7d
Reagovat
Vlk-v-trave
uz aby byl zpet...:)
Reagovat
Kozoroh
To je opravdu ofenzivní exhibice ze strany Novaka smilesmile
Reagovat
Tennisfan77
To že simuloval už od začátku sezóny, všichni víme. Nevěřím mu ani náznak zranění, je totálně fit a jak psal Forehand, tejpy má tak pro štěstí. Když je to 0:40 vysere se na to, na BB hraje výměny 25+ v plném tempu, servis 190 km/h. Pohodička.
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
woody
takže doklouzáva do BH?
Reagovat
Ereinion
dneska jsem už ho jednou dvakrát viděl...podle mě hraje tak na 90-95%, což by proti tomuto poli mělo pořád bohatě stačit
Reagovat
smazaný uživatel
Včera bolo 2.2 na Noleho win turnaja. Ohromne som zaváhal.
Reagovat
Tennisfan77
2.2 máš zítra na Khachanova, ten podle mě vyhraje. A Lehečka nedá ani set, takový underek 34.5 by měl dojít v klídku.
Reagovat
woody
Aha, hejtříček záskaře, už mi to jasné :-)
Reagovat
Pe3k
Ty na něm někde vidíš tejpy?
Reagovat
Usm
pokud si vzpomínám, tak i zraněný Federerer se díky totální neschopnosti soupeřů dostal až do semifinále AO
Reagovat
Tennisfan77
O tom to je. Herní pole je natolik tragické, aby to Nolemu stačilo s 90% výkonem na titul.
Reagovat
Kozoroh
No1e dnes exceluje, co se ofenzivní hry týče. smilesmile De Minaur přes všechnu snahu tomuto náporu nedokáže čelit.
Reagovat
dako
Nole to robí bravúrne. Súper očakáva zranení hráča, s horším pohybom, s hernými obmedzeniami a zrazu na neho vyletí Nole v super kondícii bez znaku zranenia (samozrejme pokiaľ by sa zápas nezačal komplikovať).
Reagovat
dako
zraneného hráča*
Reagovat
Ondrej2280
a kto z nich dvoch je vlastne zraneny hrac ?:))
Reagovat
woody
pokud se de Minaur podíval na předchozí zápasy, tak věděl čemu čelit, Novak hraje stejné, jen víc aktivně. De Minaur dnes slabounky jak caj..
Reagovat
smazaný uživatel
No v prvom rade treba povedat, ze ak chceme čo i len uvazovat o mozno Djokovicovom zakopnutí, musí proti nemu stáť dôstojný súper. Z toho torza svetovej špičky, čo v tohtoročnej edícii AO zostalo tam je presne 0 vitazov GS.

Takže realita je taká aká je, netreba si stavať vzdušné zámky. 95% Djokovic je v béčkovej konkurencii, navyše v Melbourne stále lepší ako nejaký de minaur, Rublev a pravdepodobne aj Tsitsipas. To nikoho nemoze prekvapit.

Ale ako sa hovorí, it s not over till it s over. Uvidime, čo prinesie budúcnosť, táto tenisová sága sa už neraz zvrtla v nečakanú zápletku.
Reagovat
Ereinion
největší šanci sem dával Runemu, ale ten to dnes psychicky nezvlád no
Reagovat
smazaný uživatel
Moze byt, nevidel som ho na turnaji vobec hrat. Ale, ze by bol nebezpečnejší súper, než Rublev naznačuje priebeh zápasu.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Připomíná mi to trochu zápas s Lucou Pouillem 2019... S tím rozdílem, že tam byl Djokovic na výkonnostním a fyzickém vrcholu. O to cennější je dosavadní průběh zápasu s Minotaurusem. A to zápas začínal, když bylo 27 stupňů - pro Novaka špatně. Dnes to byl z technického hlediska v prvních dvou setech jeden z nejlepších výkonů profesionálního tenisty v historii tohohle sportu.smilesmile
Reagovat
Ereinion
Co je na 27 stupních ve stínu pro Djokoviče špatně? Spíš ideálka, rychlejší podmínky a menší riziko zhoršení zranění
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Předchozí dny bylo 22 stupňů, bylo nezvyklé chladno.
Reagovat
tommr
KrejSi s přehledem. Až do stavu 6:0 2:0 to vypadalo na dva kanáry pro soupeřky. Pak ale KrejSi neproměnily brejkbol a soupeřky se aspoň na chvíli dostaly do zápasu. Na víc než chvilkový oddálení konce zápasu ale neměly ...
Naděje na obhájení titulu a udržení postu deblový jedničky nadále žije ...
Reagovat
TheRoyalBlue
De Minaur prave pridal na konto 3. vitazny uder za zapas smile Som v praci, takze nepozeram, ale musi to tam vyzerat komicky na kurte.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo pekne, Princezna uz 2 sety dole... bude USQF, a pekny konecny uspech pro Tommyho;) na turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Stvrfinalista Australian Open Ben Shelton ma ná FB 630 fanúšikov. To je zhruba dvakrát menej ako má moja krajčírka :)

Zaujimavé, že mu to nerastie ani počas turnaja.
Reagovat
dako
FB je už v tomto mŕtvy, merítko je Instagram (aj keď netuším, ako mu to rastie tam).
Reagovat
smazaný uživatel
IG better, 45K. To je uz vzorka, za ktorú by sa nehanbila nejedna "influencerka" :)
Reagovat
dako
De Minaur strašne slabučký, nemá víťazný úder, nevie zatlačiť. Vie len behať zo strany na stranu, ale ani to mu dnes nejde. Ideálny súper pre Noleho.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to je takovy pinkalkovy estet;) Jako fajn, ale s tema puckama nema sanci...tedy pokud se Djoko nevyradi sam...
Reagovat
dako
Problém je ten, že dnes nevie ani pinkať. Chyba za chybou, Nolemu stačí triafať kurt.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja dnes tzv. "tlacim" Djoka, takze mne to nejak nevadi:) co tam vyvadi Minotaur, a ani to neminim sledovat, tak max. na cislech...

Chci pro Andreje Rubleva jen to nejlepsi do QF:)

Krom toho - teprve tam uvidis poradne na kolik je Djok limitovany na tech silenych FH od Andreje. Pokud to nebude dobihat, nebo sotva stihat, tak limitovany nejak je, pokud to bude davat, tak to je jen prehnane exponovane, jak uz to tradicne u hvezd byva...

S cim normalne hraje plno hracu, tak si to ani nikdo nevsimne..., prizorezene tohle je exponovane, jde o dorovnani rekordu v Majorech, takze kazda cypina o nem leti netem;)

Hlavne aby ve finale byl Jirka, a popripdae ho odstrelil, a zalozil novou linii tradice h2h z ceskymi Jirkami:D

Jooo, pokud by se tam Jirka dostal, tak toho Djoka bych mu pral take, kdyz uz, tak poradne;)
Reagovat
Kozoroh
Nutno ale dodat, že No1e hraje ofenzivněji než obvykle, v tuto chvíli zahrál už 17 winnerů! smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Zapas s Stefanosem Tsitsipasem

Us nemuzu dockat. Určitě se nachystám na nasi odvetu, řekl Lehečka, který před několika měsíci v Rotterdamu s T. prohrál, přestože proti Řekovi získal první set.

Bude si urcite pamatovat náš zápas. V prvním setu jsem byl lepší, ale pak zápas zvládl.

Bude vědět, jaké jsou mé silné stránky, že na něj mohu vyvinout tlak. Zároveň vím, že je to skvělý hráč, je čtvrtý na světě.

Vím, jak proti němu hrát.;)

***
Ja se take tesim;)
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2023/01/22/lehecka-advierte-jugar-tsitsipas
Reagovat
Ondrej2280
Tak Simulantovič zas zdravie pocas zapasu ako vidim :) Ta zapasova zataz veru prospieva tomu jeho harmstringu :))
Reagovat
Usm
akorát nesoudný Nadalovo pako nebylo schopno vidět, že se Djokovic na některý míče v zápase s Dimitrovem uplně vybodnulsmile. Viděli to všichni krom tebe
Reagovat
Ondrej2280
Hej videli sme došmykavanie lopt v 30 uderovych vymenach , ked o nieco islo. Vypustil akurat to, co sa mu nechcelo hrat za rozhodnutych stavov. Aspon zo seba nerob truhlika, mozes si vyskusat ako budes lietat po ihrisku s poskodenym svalom.
Reagovat
woody
Kdyby jsi nebyl fanoušek Nadala tak ještě řeknu OK, ale nejdřív si zaměť před vlastním prahem a pak se házej moudra, Nadal na každé tiskovce na posledním RG říká jak neví, jestli to neude jeho poslední zápas a pak běhal s injekcí v noze jak za mlada.
Reagovat
Usm
jo přesně, Nadal před každým zápasem na RG plakal, jak je div ne mrtvý a že jde hrát poslední zápas kariéry a pak šup, zvládal 4h zápasy jak nicsmile
Reagovat
TheRoyalBlue
Rozdiel je skor v tom ako to vyzera pocas zapasu. Rafa proste nastupi a hra svoj tenis, aj ked na tlacovkach odznie kadeco (koniec-koncov, jeho sa na to pytaju novinari, tak im odpovie). Ale Djokovic do toho musi dat teatralnu zlozku, tvari sa ubolene, hecuje divakov s vyrazom umierajuceho gladiatora apod. Ja chapem, on sa potrebuje ventilovat, on bez toho nevie hrat. Keby proste len drzal poker face, tak on by sa nevedel koncentrovat. Ale niekedy to posobi uz ozaj prehnane a proti Dimitrovovi to dosahovalo az komickych rozmerov, ked vlastne v pohode vyhraval, sem-tam nejaku loptu vypustil, ale zase tak velmi limitovany nebol.
Reagovat
Usm
napsal jsi to správně, to co on dělá, ale dělá vcelku běžně, i když zraněný...on pro svůj top výkon potřebuje, aby lítal adrenalin...neumí podat top výkon při poker face, jako to dělal Federer.
Reagovat
Usm
a jinak ohledně zápasu Dimitrova...já si zase všiml, že v koncovce třetí sady začínal být dost mimo...pokud by Dimitrov zvlád otočit třetí sadu, tak by to ještě otočil
Reagovat
Ondrej2280
Vies , Nadal svoj chronicky problem s nohou riesi celu karieru a nie je to svalovy problem. Zataz poskodeneho svalu na profi urovni, je este diametralne odlisna ako povedzme u amatera , co si len tak chodi pinknut a poviem ti , ani na urovni amatera si s natiahnutym svalom moc nezapinkas.Takze to co predvazda Djokovc,su akurat tak rozpravky starej matere pre ovčakov:)
Reagovat
Usm
to víš, že jo...v Adelaide, v průběhu zápasu s Medvedevem (ve kterém vedlsmile) si najednou vymyslel problémy s levým hamstringem
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile
Reagovat
Ondrej2280
presne tak, tam si to zacal pripravovat, cele teatro uboleno mučenika na kurte:)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tohle už je od tebe křeč :)) , ale pokračuj, voda na náš mlýn. Nezvládat, i když Djokovič pravděpodobně nevyhraje toto AO. smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
ja to zvladam v pohode, ty sa mi zdas nejaky nesvoj, ked si napisal taky kratrky text:))
Reagovat
dako
Nadal jasne povedal, že mal tak opichanu nohu, že ju ani necítil, že vďaka tomu mohol vôbec hrať a že to už nikdy nechce absolvovať.
Nole tvrdí, aké zlé to má s tým svalom, jeden set umiera, váľa sa po zemi, robí tie jeho teatrálne pohyby a grimasy, no keď treba tak odohraje 20+ výmenu, kde behá hore dole, šmýka, šprintuje, bez náznaku nejakého obmedzenia. Toto musí vidieť aj slepý.
Reagovat
Usm
což samozřejmě neznamená, že nejede přes bolest a přes závit, aneb takovým stylem, že si ten sval může doprasit do takovýho stavu, že ho pak bude léčit půl roku
Reagovat
Ondrej2280
Mal si niekedy natiahnuty alebo natrhnuty sval ?:)
Reagovat
Usm
A Djokovic někde zmínil, že ho má natržený nebo natažený?
Reagovat
Ondrej2280
nieeeeee, djokovic nic nezmienil, len to uz asi tak tyzden verklikuje dokola:)) ty si bol kde doteraz ?:)) Na Mesiaci?:))
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ano, Nadal se veřejně přiznal k dopingu. Nechutné a ubohé. Přirozeně by nebyl schopný hrát, kdyby si nepomohl slizkou cestou. A fanoušci Nadala to používají jako nějaký zvrhlý protiargument.... Vaše kredibilita = 0 ;)
Reagovat
Martan1
Tak jak to teda je? Simuluje Nadal nebo dopuje aby jel přes zranění? Asi znám odpověď a bude že dělá obojí. Ale kdy dopuje a kdy simuluje zranění rozhodují jeho hateři, není to tak?
Reagovat
Amputace
K jakému dopingu se přiznal?
Reagovat
Ereinion
no na jeho obranných BH je vidět, že není 100%...skoro vůbec ho nehraje v otevřeném postavení, které je pro něho typické a které je zároveň extrémně náročné právě na hamstring levé nohy...místo toho daleko víc čopuje, s čímž se ale dá v pohodě hrát
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile
Reagovat
GaelM
Miriam se mi dneska bohužel zdála slabší, úrovní nedosahovala zbylých tří hráček. Podle toho to taky bohužel dopadlo smile

Ale pěkné představení tohohle páru, pokud by spolu hrály pravidelně, je tam potenciál zajímavých výsledků do budoucna...
Reagovat
tommr
dneska to byla od našich bída s nouzí. Sice měly opět našlápnuto k obratu ale podruhý za sebou už jim to nevyšlo ...smile
Reagovat
molda
Potenciál už tam bohužel není skoro žádný. Ten byl v době, kdy jsem obě holky sledoval jako juniorky, kdy spolu taky hrály a měly společně našlápnuto mezi tenisovou elitu. Dneska je Mirjam stále v šesté stovce WTA a šance, že by spolu mohly hrát spolu jiné turnaje než GS je skoro nulová. Myslím, že MK se necítí být deblovou specialistkou. Je to podobné, jako řešily KrejSi v době, kdy jedna Katka byla v první a druhá ve druhé stovce rankingu. A taky spolu proto vlastně dlouhý čas v průběhu roku nehrály.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako muzes mi to nejak vysvetlit?
Tobe neco sverit...:D

***
Kazdopadne ten Ben se me libil, takze to snad nejak prekousnu...ikdyz je to hodne tezke... Ben slusny drzoun na tom servise...chvile mi prislo, ze si hraje na Kyrgiose...ovsem celkove skills za Nickem zaostavaji... hlavne aby mu v nesvihlo v hlave z tohoto uspechu.

Vlkovi dokonce nemohu ani dnes neco vytknout, takhle dobre ho casto hrat nevidim...dokonce ani moc neautoval... ale v tom porovnani na servu byl proste ten Ben silenej...

Uvidime jak s mladochem zacvici QF...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale aspon nebudu mit dilema, ze jdu ve finalovym zapase proti Jirkovi:)))
Reagovat
tommr
když začaly hrát Miriam Kolodziejová/Markéta Vondroušová tak jsem přepnul na ně a neměl jsem na toho tvýho koně čas. Stejně neměl proti tomu servismanovi šanci ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Tos mel zatommrovat...pred tim tajbrejkem:)

Jasne...si delam jen legraci, abych se otrepal z porazky...:),
...mel tam Vlcoun k dispozici brejky v tom ctvrtem, jsem si rikal, ted nebo nikdy:) A ten Ben mu tam napalil servisy jak Nick... dost silene.
Tajbrejk jsem uz nevidel, takze tezko soudit, ale uz ty 2 vyhrane me vlastne prekvapily, ze to Vlcoun uhral...
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, čo tam ten Rune robil, vyhrával 5:0 v super TB a napriek tomu zahučal. Veril som mu na postup, ale pri takto kuriózne vyhranom zápase teda nepôsobí bohvie ako presvedčivo. Naopak, zrejme by bol dôstojnejším súperom pre Djokovica práve Rune.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tak a je to tu. Pojďme si užít nejspíš poslední zápas srbského krále na letošním AO. Pojďme si užít další neuvěřitelnou ukázku mimořádné vůle a odolné psychiky srovnatelné snad pouze z chilskými mladými fotbalisty, kteří před lety spadli s letadlem v Andách a k přežití byli nuceni ke kanibalismu. Platí přímá úměra, tak jak se bude zranění dál pokoušet, o tom delší bude Novakova rekonvalescence ve zbytku sezony.smile
Reagovat
farr
Ses v noci při cestě na hajzl s prostatou udeřil do palice ne twl, nebo sis dokola pouštěl debatu s STB KRYSOU a zblbnuls z toho. Tyhle žvejky, twl se vzpamatuj člověče. Novak má natažený sval no..., noha v tejpu a drží mu to. Vyhraje v klidu AO i v tomhle stavu, ve svém obýváku o něj nemusí mít nikdo strach omg, POEJ jak tam deklasuje Minotaura.smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Ty vole tak ten nemá ponětí jak zápas vyhrál, to prase na matchballu bylo TOP smile
Reagovat
Marduch
Něco jako tohle? :))
https://m.youtube.com/watch?v=q9r_yhq4qkM
Reagovat
Marduch
cas 2:00
Reagovat
Tennisfan77
Jop, přesně takhle to bylo
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Byl Rune viditelně limitovaný v tomto zápase? (neviděl jsem).

V předchozím kole měl prý problémy s kyčlí a ramenem, ale byl viditelně limitovaný nebo vše OK?
Reagovat
Tennisfan77
Byl ok, v tom TB se vyloženě sesypal a to mu Rublev na MB místo voleje do prázdného kurtu nahrál na vítězný backhand po čáře, tam jsem myslel, že je konec, ale to prase na závěr bylo fakt pro Runeho brutálně kruté.
Reagovat
tommr
zase budou muset zápas otáčet. Jen doufám, že to nenechají dojít tak daleko jako včera ... smile
Reagovat
Tennisfan77
Tak Andy se dobře od stavu 2:1 poskládal, to bych čekal spíše u Runeho. Mladej to má v hlavě srovnané.
Reagovat
Vlk-v-trave
Hodne vyrovnany zapas, prvni set zahrali oba neskutecne...

Rozhodla opravdu pouze 1 chyba Bena na saku v tb. o tom, kdo ten set vzal.
Reagovat
Vlk-v-trave
2. set masakr.
Srovnano, Ben stale skvely, bezchybny na servu.
Reagovat
Vlk-v-trave
tajbrejky by nam dneska sly;)
Reagovat
Vlk-v-trave
Na tecko ted pustil servis s rychlosti 226...to se bude tezko brejkovat... mohl by se aspon utavit. Ale nevim, nevim, tady hrozi tb, a to bude asi peklo...pro Vlcka:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejvic mi dela starost, ze ten Ben je levak,...
Reagovat
GaelM
Nasdílel by někdo zdroj koukatelných streamů na zápasy juniorů? Letos nějak nikde nejsou k nalezení smile
Reagovat
Fandina
Isner, Davis, Shapovalov, Wolf, Fruhvirtová
Reagovat
Vlk-v-trave
vyrazil do sveho velkeho zapasu:) s Benem.
Reagovat
Fandina
Koukám, že Vlk je celkem pořízek, nebo možná je to tílkem bez rukávů, že vypadá tak silově.
Reagovat
Vlk-v-trave
;)
Reagovat
Fandina
Asi má v sobě babičku s Karkulkou nebo obě. Zavoláme myslivce. smilesmilesmile
Reagovat
tommr
popožeň trochu toho svýho jmenovce ať to ukončí co nejdřív. Já se chci koukat na KrejSi ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Rad bych...normalne to reze rychle, ale ten Ben bude dost orisek...jak tak sleduji uvod zapasu.
Reagovat
tommr
to vypadá na pětiseták ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nestras...musim uz pelasit...uz tak neuvidim zaver...ani 4.set bo ten Ben serviruje jak Izzy.
Reagovat
Vlk-v-trave
to snad neni pravda...ten Shelton je tuhy korinek, nepoddajny na to servisu...eh...
Doufej, ze to aspon doleze v tom 4. setu do tb. Tam snad zase to Vlcoun urve.
Reagovat
tommr
jj Wolf může vyhrát jen přes TB, protože Sheltona není schopnej brejknout ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ten Ben...je ale fakt dobry, trochu mi propomina Kyrgiosa na tom servu, i v tom, ze z neho asi showman bode:

Hele, ale mam pro tebe dobrou zpravu...aspon holky nebudou hrat v paraku... a zase to musel Vlk oddrit:D
Reagovat
Vlk-v-trave
a jeste jednu peknou zpravu pro tebe mam. prosim te, hlidej mne toho Vlka v tajbrejku, aby neco nevyved...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
ani jsem to nepocital, ale ted ukazuji stats, tak nakonec 11.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale zapas to byl dramaticky;)
Skvely vysledek.
Reagovat
Fandina
škoda. Byly tam pěkné momenty, ale na útočnou Vekic to prostě nestačilo.
Reagovat
Liverpool22
celé to bylo o servisu. Pokud Linda v určitých pasážích zápasu 2. servisem uváděla míček jen do hry, tak Vekič to hned zabila nebo si vytvořila tlak. Pokud Linda zariskovala dala dvojchybu....
Reagovat
frenkie57
Servis se ukázal v tomto zápase jako jasně největší slabina hry Lindy. 11 DF je prostě moc. Druhý servis hrozná slabota. Tak na tom snad Linda zapracuje a příště se nám ukáže v tomto smyslu v lepším světle.
Každopádně tenhle GS vyšel Lindě moc pěkně a je příslibem do budoucna.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Už v zápase s Maky měla Linda výpadky na servisu - na tom musí zamakat smile
Reagovat
GaelM
Zatím je stále přihlášená příští týden v Hua Hin, ale počítám, že si dá možná spíš pauzu. A bude pilovat druhý servis smile
Reagovat
Mony
Vekic a Linette to daly ve stejnou chvili
Reagovat
GaelM
I tak super výkon, set a půl ji držela v šachu. Bohužel Vekic ukázala velkou kvalitu, co nemá v hlavě, má v úderech.

Může nás aspoň utěšovat, že na rozjetou Sabalenku by Lindě zarputilost asi nestačila. Tu porazí spíš nějaká střelkyně, než bojovnice.
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile*
Reagovat
Blondie
Tohle byla blbá chvíle... :( ale Linda je bojovnice a Chorvatska jí ještě dá šanci...
Reagovat
Jon61
Bez servisu nemůže vyhrát, Donna má pak ve hře převahu.
Reagovat
GaelM
Brekeke smilesmile
Reagovat
EllNino
Snad ho ještě vylepší
Reagovat
Liverpool22
smile to je velká slabina
Reagovat
EllNino
Míče na téčko ti zápas nevyhrajou
Reagovat
GaelM
Donna se usmívá a Linda hraje zase pasivněji než ve druhém setu, to se mi nelíbí smile Teď je potřeba dobře servírovat a snad se to zase obrátí...
Reagovat
Blondie
Brejkni ji, Lindo!
Reagovat
EllNino
to nešlo, dva druhé servisy na lajnu
Reagovat
Blondie
Mám blbý tušení, že teď bude break pro Chorvatku :/
Reagovat
EllNino
No, dvě dvojchyby, visedlo to ve vzduchu
Reagovat
Blondie
Je to tu... :( a zase DF...
Reagovat
Fandina
3:3 a chtělo by to zaútočit Lindičko, už moc času na brejk nebude.
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Strašně důležitej gem, co si sama uhrála! skvěle!!! ted se to momentum musí opět překlopit smile
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Hlavně od Lindy... neboj se toho holka!
Reagovat
Fandina
Třetí set je nějaký pomalejší, od obou, viděla jsem první a tam to bylo od Vekic střílečka a teď začíná víc rozvážně. Doufám, že Lindička se nedá.
Reagovat
EllNino
Lida upustila od aktivní hry, přitom ve druhém to pěkně rozdělovala ... nevyužitý brejkbol nelze vyčítat, neměla šanci, ale dva míče za stavu 40:40 přepálený a druhý pasivní

Teď už to bude těžké
Reagovat
Fandina
Jj, pokud bude Linda čekat co Vekic, tak to nevidím dobře, ta se přestala tak vyhazovat.
Reagovat
EllNino
Teď je to hrozně pasivní, co se stalo ...
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
naštětstí dost pomáhá takovýma Petra Kvitová chybyma a Lindu tak neustále drží na koni... využít toho smilesmile
Reagovat
EllNino
Linda bohužel zbyteční chyby za důležitých stavů
Reagovat
GaelM
Ou, bude ještě zápletka smile
Reagovat
EllNino
těžko někdo mohl předpokládat, že si Linda udrží všechny servisy smile
Reagovat
GaelM
Všechny ne, ale ten po brejku měl potenciál Donnu mentálně zlomit smile
Reagovat
Fandina
Isner Davis Shapovalov Fruhvirtová
Reagovat
Vlk-v-trave
Neskutecne promeneny brejk od Lindy, ten return na lajnu ven z kurtu:) Opravdu neskutecna je.:)
Reagovat
Jon61
Donna dělá kiksy, zřejmě ji z Lindiny hry v hlavě hrabe. smile
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
hlavně Linda vypadá že má víc sil jak před zápase... to na Donny horší hlavu je jak voda na mlýn
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
a máš jí! a už nepustit... smile
Reagovat
Jon61
Eso z druhého podání, Linda je sebevědomá.
Reagovat
Blondie
To nebyl out?! Nah...
Reagovat
Liverpool22
velká gratulace k zaslouženému postupu smilesmilesmile Tak ještě 3 výhry a je to doma
Reagovat
Fandina
super. Sice jsem se bála, když přišla o podání, ale pak to hned napravila.
Reagovat
Vlk-v-trave
No bude Time Violation;)
Reagovat
Vlk-v-trave
A je to tu, warning:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak vrati se nam ta Vekic z satny, nebo ne?:)
Reagovat
GaelM
Asi bychom jako fanoušci Báry tohle neměli moc komentovat... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
Liverpool22
Jen nechápu proč jdou 3 zápasy holek současně - Kája - Linda - Garcia
Reagovat
EllNino
včera byly zase tři chlapů no, si nevybereš :))
Reagovat
Liverpool22
u chlapů to lze pochopit - hrajou na 3vítězné sety - u holek to nechápu
Reagovat
GaelM
Imho je potřebují odehrát co nejdřív a co nejvíc najednou, aby měly vyrovnané podmínky. Protože na tuhle část pavouka pak čeká ta nepříjemná hodně krátká pauza mezi QF a SF.

Karolína to teda vyřídila ultra zkušeně, nenechala tam ani minutu navíc, než bylo nutné. Včetně pozápasového rozhovoru smile
Reagovat
Liverpool22
smile jo Kája se s tím nemazala smile
Reagovat
vrabejka
Linda se probrala, převzala otěže zápasu, uklidnila se i na servisu. Donna kupí jednu chybu za druhou, začíná fyzicky strádat. Je to hratelný!!
Reagovat
Blondie
Ještě se skvěle povzbuzuje, líbí se mi ta dravost a emoce.
Reagovat
Blondie
Teď Plíšková break a konec :/
Reagovat
Fandina
Jsi s tím hejtěním Káji trapná.
Reagovat
Blondie
Lol, škoda, že na tvém názoru nezáleží :D
koukám, že jsem tě omylem odmutla, napravím chybu.

Reklama na ticho :D
Raději se raduj, že jde Plíšková dál ;)
Reagovat
Fandina
Hlavně, že na tvém názoru záleží. Ubohé.
Reagovat
Jon61
Ale no tak, holky mějte rozum, máte to zapotřebí?
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
Fandina
Jj, někteří lidé mě dovedou vytočit. Ale už jsem na to zase zapomněla. smile
Reagovat
Blondie
začnu sázet XD
Reagovat
Liverpool22
6:1 BOMBA smile smile smile
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
2:6,6:1,?:? ... pojdme to urvat! smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Reagovat
Vlk-v-trave
to teda:)
Reagovat
Blondie
Super! Momentum teď na straně malé Lindy smile
Jeď, děvče!
Reagovat
Fandina
Uff Kája si vzala brejk z5. Tak doufám, že bude momentum na její straně. Pojď!!!
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to je parada, ten koncici lob...:D Linda reaguje na dobry volej Vekic...
Reagovat
Blondie
krásně si Linda zařvala :D

Číňanka break, který nepotvrdí.
Reagovat
Blondie
Mně dneska nevychází nic :(

Linda má ještě šanci, ale Plíšková vyhraje, Garcia prohraje a ještě mi podle mě skončí Nole :(
Reagovat
Vlk-v-trave
Garcia to otoci, aspon doufam:) Magdicka ma velmi slusne prvni sety...ale pak to jde ruzne...
Reagovat
Jon61
Donna opravdu není psychický gigant, Lida má šanci zápas otočit.
Reagovat
Vlk-v-trave
To je fakt neskutecne jak tu Vekic ted Linda rozebira... :-O
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Vekič se rozebírá dost sama, ale ta bojovnost Lindy, to jak se hecovala i za stavu 1:5 v prvním setu, tomu dává strašně moc navíc... to jak se snaží oběhat vše... POJD to URVAT! smile
Reagovat
Liverpool22
Vekič si asi myslela, že už to půjde samo, ale omyl - uvidíme co se stane ve 3. setu smile
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
strašně klíčovej bude začátek setu... hodil by se hned brekeke
Reagovat
Fandina
Lindičko vydrž, třetí set by mohl být tvůj. Je to takové neučesané od obou, ale od Vekic víc.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
takže já jsem si sprostě vytuhnul... budík na 1:30, zazvoní, říkám si, fajn, nic se neděje, dám ještě hoďku... vzbudím se ve 3:24 a slyším, jak mi chudák želva v patře hrabe, ať mu jdu zhasnout, že chce spát... kouknu, proč nezvonil budík... chytrej Ondra to posunul na 3:30 místo 2:30...

naštěstí z průběhů a stats je mi jasné, co se v 1. setu dělo u KP i LF a Sabalenka zničující opět... tak jedeme, holky!
Reagovat
Blondie
Stane se :D mně poslední dobou pořád...
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
Vlk-v-trave
Linda se dostava do zapasu. Je fakt neuveritelna:)
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
Blondie
Neskutečněěěěě!
Reagovat
Vlk-v-trave
No koukam na cisla, a Garcia si zahrava:D
Reagovat
Blondie
KP bude hrát s Linette = to se může chystat do semi XD třeba tam bude mít Lindičku :)
Reagovat
Blondie
Solidně... :/
Reagovat
Vlk-v-trave
No Vekic dfko a ztrata servgemu, Linda ma brejk k dobru. Je to fakt drsna bojovnice:)
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
a pojd už brejk! A otočíme to celé! Věřím, že Linda ve svém věku snáze udrží momentum, než, že Donna převrátí svojí nechvalně známou hlavu a urve to smile
Reagovat
Blondie
Musím přiznat, že když jde Plíškové servis, je k poražení těžko. Když jí moc nejde, ale hýbe se, běhá a fakt bojuje, tak je taky těžko k poražení. No a když se dobře hýbe, bojuje a ještě jí jde servis, tak jsou soupeřky skoro bez šance :/
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Linda se v tom druhem sete lepsi a lepsi, dostava Vekic do frustrace...hmmm, zajimave:)
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Ve druhé sadě si všechno už musí Vekič uhrát sama. Dobré znamení, 2x servis udržen, už ani DF jí nerozhodila... něco mi říká, že půljdeme do 3 setů smile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Blondie
Číňanka měla při své hře jediný míček na uzavření své hry, že?
Reagovat
Blondie
Plíšková: uf, tak to byl styl "Řím s Igou", akorát obráceně smile
Doufám, že druhý set bude větší drama, ale zatím si Čínanka neškrla.

Lindi, go! Ale Vekič mám docela ráda.
Reagovat
Liverpool22
Karolína zatím super smile smile smile
Reagovat
Blondie
Doufám, že se Číňanka vzpamatuje, ale nevypadá to XD
Reagovat
Liverpool22
drtí Číňanku a vede 5:0 smilesmilesmile Asi má Zhang v hlavě včerejší kolaps v deblu
Reagovat
Jon61
A vzájemnou bilanci s Karolínou 0:7.
Reagovat
Liverpool22
smile už zpívá kanárek smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Slusny narez:)
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
se zatím hledá... první set hodit za hlavu... Donna rozhodně není žádná mentální titánka, co po dvou otřesných letech bude lámat soupeřky... šance furt žije smile
Reagovat
Vlk-v-trave
uziva "fintu" Rosol, klepe raketou o kurt na servu Vekic...nooo:) Jde to na krev hned od zacatku:D
Nevim, co na to pak rekne ta Vekic, ktera vyhlasila, ze chce tenhle GS vyhrat...;)
Reagovat
tommr
Linda nezačala dobře: hned v první hře darovala soupeřce brejkbol dvěma dvojchybama v řadě ... smile
Reagovat
Liverpool22
bohužel to jsou dárečky zdarma, ale fandíme dál smile smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
nervozita, ani se nedivim, ale verim, ze se Linda do zapasu dostane.:)
Reagovat
tommr
jj Linda vypadá dost roztřesená ...
Reagovat
Liverpool22
Už v zápase s Maky byl u Lindy problém servis a dnes se to zatím potvrzuje - nicméně je mladá a má na čem pracovat - 2.servis musí zlepšit
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jasne, kdybysme byli nekde v 90satkach, tak by to bylo dostacujici...ale uz je ten tenis jinde...
Reagovat
Liverpool22
smile přesně - servis byl slabina více hráček smile Jenže nyní je rok 2023 - doba se změnila
Reagovat
Vlk-v-trave
Spis take narazim take na Hingis, ktera v tech letech byla zjevenim na okruhu, dost se to pripomina ohledne vykonu Lindy... ve smyslu, ze uz je to ted uspech na te same urovni jako Martina, nebot je jasne, ze Hingis nemusela celit takovym hrackam...jak Linda (jde nejen o servis)
Reagovat
Vlk-v-trave
0/4
No Linda uz stihla za 3 gemy vyrovnat Arynu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako Belinda se snazi hezky, ale zatim je to dost nehratelne... jen zalezi jak to Aryna bombarduje, bud ty bomby konci in, nebo out...

Jedine co by Belinda mohla asi zkusit, na ty pecky z FH se nesnazit hrat spin...ale drop, slajs, ono to je stejne jedno, jestli to Aryna dobehne, nebo zase napali a nejak da, nebot Bel nema na to fond to furt odebirat...

Ale lehce se mluvi:) Hur na tom kurtu...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale zase Belinda ziskala warning:) Tak aspon neco. Kdyz uz nema set a je brejk dole.
Reagovat
Liverpool22
hlavně Bebe darovala 1. set Kladivářce dvojchybou a nyní zase na brejk dvojchyba - to je pak těžký - to jsou prostě dárečky.....
Reagovat
Vlk-v-trave
ano DFka 4/7 :)
Ale jak je na tom servu, no tak ten tlak tam je obrovsky, aby ti nepristala supa... a ne vzdy se ji podari pekna technicka zatacka, ze ktere ta Aryna fajluje...
Reagovat
Vlk-v-trave
Chci tim rict, ze chapu, ze ty DFka tam u te Belindy jsou;)
Ze jsou u Aryny, no to neni zadne prekvapeni... prekvapeni je, ze Belinda nevuziva vic tech. uderu, ma na to, ale zase od kompu easy:)
Reagovat
Liverpool22
hotovo - Kladivářka výrazně lepší na servisu viz. poměr dvojchyb
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, Belinda se dost mentalne polozila po tom prvnim setu, ktery ji proste utekl, ale nedivim se:D

No, uz aby byla na kurtu Linda;)
Reagovat
Liverpool22
Linda už jde na to smile smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No a pokracuje noc Dvojchyb...mankote...:(
Reagovat
Vlk-v-trave
Chtel jsem te jen taktne upozornit, ze prave probiha primy souboj naseho duelu, takove momentum turnaje:D

Pokud Aryna zvitezi, tak se dostanu tezce pod tlak, a "tezko se budu z toho hrabat"...

Prubezny stav, pred zapasem Bencic x Sabalenka
Ondra 1(6) (1 - Pegula)
Vlk 0 (6)

V zavorce mozny potencial bodu, ktery lze jeste ziskat za nase predikce.

Jak na to koukam, tak dnesni noc bude takovym peknym hororem jak z nejakeho Beckoveho filmu...

V pripade, ze dnes odpadne Bencic, Garcia, Linda tak by uz bylo hotovo;) Jen by se cekalo za kolik to dostanu celkove. A padl by dokonce kanar:D

Kazdopadne dodatecne jeste gratulace za Tvuj prvni pekny uspech, za prvni ziskany bod a Pegulu.;)
Reagovat
Vlk-v-trave
Po prvnim nocnim zapase:)

Ondra 2(5) (1 - Pegula, 1 - Sabalenka)
Vlk 0 (4)

V tuto chvili mam uz jen sanci v dodatecnem TB:)
Podminky drsne, Garcia by musela vyhrat GS, Linda porazit Vekic, Sabalenku, a Azarenka porazit Pegulu.:D

Takze ted jses uz na dalsim MB.:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ve WTA konec:) I s pomyslnym kanarem, ale summary az vecer:)

Ondra:2(3)
Vlk: 0(0)
Reagovat
Vlk-v-trave
Schvalne jsem se soustredil pri cteni clanku na tenhle duel;)
Rekneme, ze jsem spokojeny... jak s obsahem, tak s hodnocenim mozneho viteze:D

Jen aby se to jeste potvrdilo na kurtu.
Reagovat
Torn
Soupeřku by měla porazit. Proti Číňance dlouho nehrála, ale i tak má těch 7 výher stále v hlavě. Káj musí doufat, že protivnice neustojí tlak.

Jinak se neustále mluví o snadném losu Karolíny, ale ani Zhang, Belinda nebo třeba Garcia neměly těžký los.
Reagovat
Davor1
Odštartovali už aj juniorské turnaje a keď som si pozrel pavúky, tak to nevyzerá nijak zvlášť zaujímavo. V dievčenskej časti je jasná favoritka na titul Mira Andreeva, ktorá je dosť výrazne kvalitatívne odskočená od ostatných...

Určite sa oplatí sledovať aj našu Slovenku Renátu Jamrichovú, ktorá v 15 rokoch ukázala veľký potenciál na dvoch halových ITF turnajoch, kde vyhrala aj s takými súperkami ako Šrámková, Cristian či Schmiedlová... dosť skoro ju však v pavúku čaká práve Andreeva...
Reagovat
smazaný uživatel
O Jamrichovej kolujú super chýry, pýtal som sa na ňu trénerov v klube, kde trénuje moja dcéra. Renata trénovala už ako malá dvojfázovo a velmi tvrdo. Až sa obávajú, či to neprepálila. Výsledky sú však velmi slubné, rovnako 12-13 ročné dievčatá maju výborne výsledky na medzinárodnej scéne v kategórii žiačok vyhrali neoficiálne ME.
Reagovat
Davor1
Ja som práve prekvapený, že na tých juniorských turnajoch minulý rok žiadne prevratné výsledky nemala, aj keď väčšinou hrala so staršími súperkami... Lebo tiež som o nej už skôr počul super referencie... ale potom som videl jej zápasy na tom ITFku v Bratislave, kde hrali fakt kvalitné hráčky a spravila na mňa ohromný dojem, na svoj vek je výborná a páči sa mi jej bojovná mentalita, nevypustí loptičku a nevzdáva sa ani za nepriaznivého stavu, dosť mi pripomína Fruhvirtové... škoda, že nie je na opačnej strane pavúka ako Andreeva, kľudne by som jej veril aj na finále...
Reagovat
paddy
smile
Tomljanovic (injury)
Kyrgios (injury)
Badosa (injury)
Berrettini (1R)
Kokkinakis (2R)
Fritz (2R)
Jabeur (2R)
Ruud (2R)
Sakkari (3R)
Auger-Aliassime (4R)

https://twitter.com/thenet_m/status/1617078558006083584
Reagovat
Ondřej.Jirásek
hledal jsem, co to bylo s tím Djokovičem (video, jak mu posílali láhev a vzkaz)... tak prý se jednalo o pytlíček soli kvůli svalovým křečím a bylo to už v zápase s Couacaudem.

nevím, zda je to pravda, ale asi ano, když to neřešil nikdo z těch nejprofláknutějších reportérů a ani v médiích jsem nic nenašel... řešili to jen španělsky mluvící na Twitteru :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Hodil jsem: Djokovic bottle Dimitrov
A vypadlo toho tolik, ze se me to nechtelo ani vsechno cist:)

Vzal jsem jen namatkou nejaky FoxsSports, nejak prejel, a jen se me potvrdilo, ze tenis ma plno pravidel, nikdo je poradne nedodrzuje, nebot by myseli mit pod rukou bibli pravidel s heslama, ktere by si kazdou nejakou akci nalistovali, aby hraci vedeli, co maji delat...take se me potvrdilo, ze by to davno meli nejak resit, nebot uz davno plno pravidel nefunguje... nejvic trapny je cely koucing...dela to vlastne ze spicky skoro kazdy...na ruzne zpusoby...takze ve vysledku to vypada tak,... budu to delat taky bo to delaji jini:) Dost mimo... krom toho kazdy GS ma sva nejaka spec. pravidla, jsou tam rozdily, takze z toho je urcite slusny gulas...ktery by nesezral ani sousedovic pes.

Souhlas s Millmanem, nebo kym... neni ani nakonec dulezite co dela tym Djoka s tema flaskama, papirkama, ale spis jak, takze to bude budit porad pozornost, plno otazek. Na AO by se ty veci mely hlasit, coz zase nefunguje u jinych turnaju atd...

Beru i v uvahu, ze je takovy hrac vice exponovany, tudiz urcite neni jediny;) jen si toho u jinych tolik nevsimnou, jako u Nadala, Djoka...

Tak nejak obecne...je to komicke....
Reagovat
paddy
1. Roger Federer - 369 (86.01%)
2. Novak Djokovic - 337 (87.76%)
3. Rafael Nadal - 314 (87.95%)
4. Jimmy Connors - 233 (82.62%)
5. Andre Agassi - 224 (81.00%)
6. Ivan Lendl - 222 (81.92%)
7. Pete Sampras - 203 (84.23%)
8. Andy Murray - 198 (79.00%)
9. Stefan Edberg - 178 (79.11%)
10. John McEnroe - 167 (81.55%)

(k 22.1.2022)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa highest percentage ratio, raz darmo. Goat smile

Okrem priepastného rozdielu medzi big 3 a zvyskom sveta zaujala aj vysoká priečka Andyho. Opat sa ukazuje, že ak by sa v športe hralo na keby, a keby sa narodil o 10 rokov skor, alebo neskor, dnes je možno historicky niekde medzi Agassim a Samprasom.
Reagovat
paddy
On January 22nd, 2003 - 20 years ago to this day - Andy Roddick and Younes El Aynaoui played one of the most electric Grand Slam matches in history, with the American defeating the Moroccan in the quarterfinals of the Australian Open, 4-6, 7-6 (5), 4-6, 6-4, 21-19, after four hours and 59 minutes.

El Aynaoui had pulled off the upset of the tournament the round before, taking out No. 1-ranked Lleyton Hewitt in another marathon, 6-7 (4), 7-6 (4), 7-6 (5), 6-4, and for a while it looked like he may be headed for another upset over the No. 10-ranked Roddick as he went up two sets to one, and even brought up a match point in Roddick's 4-5 service game in the fifth set.

But Roddick ripped an incredible inside-out forehand winner to fight off that match point and hold serve for 5-all. Roddick would close out the two-hour, 23-minute final set - and the match - two games later.
The marathon victory would put a 20-year-old Roddick through to the first Grand Slam semifinal of his career.
Reagovat
paddy
Zítra se na šunkovou strunu pokusí zahrát de Minaur, ale obecně je sám o sobě neškodný a musí spoléhat na skreč. Djokovič říkal, že druhé kolo bylo nejtěžší, ostatní zápasy byly ok. Hodně záviselo na určitém pohybu. Tzn. jeden špatný pohyb, který zatíží příslušnou oblast stehna a je po zápase. Zranění bude určitě lehčí, jelikož vydržel zápas s Kordou. Dimitrov, s nízkou herní inteligencí, ho nedokázal dostat do obtížných situací. Spíš pomáhal. Nesprávný výběr strany kurtu či úder do odkryté části dvorce s maximálním úsilím a do autu přinášel sledujícím doslova utrpení (bez ohledu na okolnosti zápasu). smile
Reagovat
paddy
Boris i John něco řekli

"I've known him for a long time and I know that he has problems," said Becker.
"Novak is now going for the quick points," he added. "That starts with the serve, because he's also taking more risks on the second (serve).
McEnroe
to zvýšené riskování vidíme, to nemusí hlásit
můžeme mu věřit, když je to bývalý vězeň smile

McEnroe
"De Minaur, his next opponent, is someone that potentially (who could do that) because he relies on speed and grit and making an opponent work. The type of guy that could cause Novak problems if he's not 100 per cent."

McEnroe jinde řekl, že komplikace s míči jde vyřešit jiným napětím strun
- já to tušil, problém není v míčích, ale v tom, že hráči si neumí nachystat rakety smile
Reagovat
smazaný uživatel
S de Minaurom si podla mna Djokovic zabehá viac, nez s Dimitrovom.

Avšak vzhladom na evidentne decentný charakter zranenia, by zápas mal zvládnuť v troch setoch.

De Minaur je ale zaujimavy hráč, na rozdiel od Dimitrova herne nestagnuje, naopak vidiet tam progres, úplne by som ho do budúcna neodpisoval a nejaké to semíčko/finále neantukového GS sa može podariť.
Reagovat
tommr
škoda že Karolína a Linda budou hrát souběžně takže bude zase nutný přepínání. Ledaže by se jedna z nich vešla do vysílání Eurosportu o čemž ale pochybuju ...
Karolína je favoritkou a její prohra by byla velký zklamání. Čistě ze statistickýho hlediska ale mám pochyby že by Karolína dokázala vyhrát i osmej zápas proti relativně silný soupeřce ...
Linda je naopak outsiderka a její výhra by byla velký překvapení. To se ale říkalo i před zápasem s Markétou a jak to nakonec dopadlo ...
Hodně se těším i na naše debly. Letos tam máme dva ryze český páry který by mohly dojít daleko. Oba páry by měly svoje osmifinálový zápasy vyhrát ...
Reagovat
frenkie57
Já jsem to pořešil tak, že jsem ze sklepa vytáhl starší LCD panel a tak mám dva vedle sebe. Ale ideální to také není, člověk těká z jedný obr. na druhou, ani do jednoho zápasu se neponoří naplno. Ale co už, hlavně aby holky prošly do QF.
Reagovat
paddy
Vystoupení našich na AO lze jednoznačně hodnotit úspěšně. V OF tři ženy a jeden muž (QF). To letos už asi nenastane. U žen se OF moc nečekalo a Plíšková má dokonce velkou šanci na postup do QF přes Číňanku, na kterou i umí. Ta navíc dnes v deblu zkolabovala (5-0 40-0; 6 MB). Plíšková si také na celý rok zajistila (99%?) nasazení na GS, kde se v 1k vyhne nasazeným. Loni zažila nejhorší sezónu za posledních 15 let (21/21) a díky dvěma turnajům a také štěstí byla na AO nasazená. Štěstí? Nebýt ruské invaze, tak by byla nenasazená, je to klikařka smile smile

Plíšková si loni stěžovala, že jí nezůstanou žádné body za Wimbledon, ale nakonec na tom vydělala. Kdyby se totiž počítaly body za Wimbledon 2022, pak by její entry ranking pro AO byl 34, resp. 33 po "dovolenkující" Halep (před ní by se dostaly Tomljanovic, Cornet a Maria). Byla by tak nenasazená a kdo ví, koho by dostala v prvních dvou kolech, např. Swiatek.
Reagovat
tommr
je otázka jak ten kolaps v deblu Číňanku poznamená. Většině lidí by to notně srazilo sebevědomí. Zhang na mě ale dělá dojem že jí to spíš vyhecuje k většímu úsilí v singlu ...
Reagovat
Torn
Tohle jsou spekulace. Kdyby si nezlomila ruku, mohl vyhrát GS a být v TOP 10 dál. :D
Reagovat
Torn
/mohla
Reagovat
com
Karolino musis smilesmile A kdyz dopadne pristi kolo s Linette, taky bych se nezlobil smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist