Hlavní navigace

RRTV: Střet zájmů Daniela Köppla mohl zpochybnit důvěru v nestrannost úřadu

25. 1. 2023

Sdílet

Daniel Köppl ve volebním štábu Andreje Babiše Autor: Repro Česká televize

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání projednala stížnosti na vystupování svého člena Daniela Köppla ve volební kampani Andreje Babiše. „Skutkový stav nasvědčuje tomu, že mohlo dojít k porušení zákona,“ oznámila.

Vysílací rada obdržela celkem osm podání poukazujících na aktivitu radního Daniela Köppla v marketingovém týmu prezidentského kandidáta Andreje Babiše.

„Rada konstatuje, že skutkový stav ve věci podezření na střet zájmů člena Rady Mgr. Daniela Köppla nasvědčuje tomu, že mohlo dojít k porušení ustanovení § 7 odst. 12 a 14 zákona č. 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání a o změně dalších zákonů, v aktuálním znění, čímž mohla být narušena jeho nestrannost a nezávislost jako člena Rady, popřípadě i zpochybněna důvěra v nezávislost a nestrannost Rady jako celku. Rada proto postupuje doručené podněty Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, která je podle ustanovení § 7 odst. 1 zákona č. 231/2001 Sb., oprávněna v této věci jednat. Rada o tomto způsobu vyřízení podnětů vyrozumí stěžovatele,“ oznámil úřad v tiskové zprávě.

Věcí se bude zabývat sněmovní Volební výbor na svém zasedání 2. února 2023.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).