Pavel vystoupil na Staroměstském náměstí. Dorazily tisíce lidí včetně Nerudové i Fischera

Tisíce lidí dorazily ve středu vpodvečer na závěrečnou akci prezidentského kandidáta Petra Pavla na Staroměstském náměstí v Praze. Po jeho projevu provolávali „Pavel na Hrad“. Na podporu armádního generála ve výslužbě vystoupili na náměstí i jeho neúspěšní protikandidáti z prvního kola prezidentské volby – Danuše Nerudová, Pavel Fischer a Marek Hilšer. Všichni vyzvali lidi, ať dorazí k volbám, které se uskuteční již v pátek a v sobotu.

Pavel vyzval své příznivce i podporovatele jeho protivníka, šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, aby se spolu nehádali a raději spolupracovali. „Je mnohem více toho, co obyvatele Česka spojuje, než toho, co je rozděluje,“ řekl prezidentský kandidát. Babišovo „lhaní a strašení“ ovšem podle Pavla není cestou, kterou by země měla jít.

Po Pavlově vystoupení na úvod akce, kdy poděkoval podporovatelům, postupně krátce promluvili i jeho protikandidáti z prvního kola volby. Nerudová, Fischer i Hilšer především vyzvali lidi, ať jdou v pátek a sobotu volit. „Náš společný cíl je velmi blízko, ale nenechme se ukolébat tím, že to dobře dopadne. Dobře to dopadne, až přijdeme všichni k volbám,“ řekla Nerudová.

Akce začala zhruba v 17 hodin a skončila o hodinu později. Přítomní mávali českými vlajkami, objevila se i vlajka NATO. Pavel v minulosti vedl českou armádu a byl také předsedou Vojenského výboru NATO. Na akci dohlížely desítky policistů v uniformách i civilu a dění sledovali novináři z Česka i zahraničí. Shromáždění ukončil společný zpěv písně Jednou budem dál, při které lidé mávali rozsvícenými mobilními telefony.

Pavel v pondělí a v úterý zrušil původně plánovaný program kvůli nemoci. Oba kandidáti přijali pozvání do prezidentského superduelu CNN Prima NEWS, který startuje ve středu ve 20:15. Televize Prima a CNN Prima NEWS nabídnou exkluzivní názorový střet Pavla s Babišem o Hrad.

Tagy: