KTM představila tovární tým s Binderem a Millerem

Ve čtvrtek představil rakouský výrobce KTM svůj tovární tým MotoGP. Red Bull KTM Factory Racing nastupuje do nové sezony s Bradem Binderem a nováčkem v týmu Jackem Millerem. Cíle týmu jsou jednoznačné a to bitva o titul mistra světa.

Jihoafričan Brad Binder bude již čtvrtý rok po sobě jezdcem KTM RC16. Sedmadvacetiletý Binder získal v roce 2020 první vítězství KTM v MotoGP, když vyhrál závod Velké ceny České republiky v Brně. V roce 2022 byl nejlépe umístěným jezdcem KTM, když sezonu uzavřel na celkové šesté pozici.

„Už mi to přišlo jako dlouhá přestávka, takže jsem víc než nadšený, že se můžu vrátit na trať a znovu začít,” uvedl Brad Binder. „Jsem v této třídě již čtvrtým rokem a cítím, že zatím největší šanci něco opravdu dokázat budeme mít v roce 2023. Jsme připraveni vyrazit, takže hurá do Sepangu a uvidíme, co nám ty první dny přinesou.”

Novou posilou týmu je Australan Jack Miller, jenž nedávno oslavil osmadvacáté narozeniny. Miller si na konto připsal vítězství s třemi různými výrobci a do týmu přináší obrovské zkušenosti. „Mám dobrý pocit! Když jsem znovu v rodině KTM, začíná to teď všechno vypadat docela 'skutečně',” uvedl Miller a pokračoval: „O tomto okamžiku jsem přemýšlel už docela dlouho. Konečně vidím barvy sezony 2023, sebe v kombinéze a všechny přípravy na nadcházející sezonu. Je úžasné být zpátky tady v KTM .”

Manažer týmu Red Bull KTM Francesco Guidotti během prezentace řekl: „Určitě si z loňského druhého místa v šampionátu týmů můžeme něco vzít a mít výchozí bod do budoucna. Je to důležité, protože to znamená, že tým dobře spolupracuje a panuje v něm skvělá atmosféra. Letos nás čeká celkem jednadvacet Grand Prix, závody ve sprintu a bude důležité být konkurenceschopný, a pokaždé v první pětce.”

„Jsme tovární tým a jediný cíl, který můžeme mít je titul. Lehce se to řekne, ale získat ho není snadné! Je to ale hlavní cíl. Všechno musí být efektivní, zvláště teď, když máme méně času na správné nastavení v různých podmínkách. Je to základní věc, kterou musíte udělat; vytvořit tým, který je úzce propojený a efektivní, aby mohl čelit těmto každodenním výzvám. Naši jezdci, Jack a Brad, je skvělá kombinace a tým bude velmi silný, protože jsou to dvě velké osobnosti.”

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist