Těžko na cvičišti, lehko ve Švédsku?

Druhý podnik mistrovství světa se kvapem blíží a tovární týmy chtějí být na jedinou sněhovou soutěž v kalendáři dobře připraveni.

O startu domácího Otta Tänaka na Otepää talveralli bylo jasno už delší dobu. Jemu se každý start s novým náčiním bude hodit, každý kilometr za volantem Fordu Puma Rally1 se počítá a bude k dobru. Svým startem na úvodní soutěži estonského mistrovství ale překvapuje Řek Jourdan Serderidis. Vzhledem k tomu, že ten ve Švédsku startovat nebude, bude jeho počínání patrně ve stylu sbírání dat pro M-Sport. Čtyři rychlostní vložky (každá dvakrát) hodí krásných 110 měřených kilometrů.

Ani Hyundai a Toyota nezůstanou pozadu. Oba tovární týmy plánují nasadit do IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio, druhé soutěže finského šampionátu, po jedné posádce. Startovní číslo 4 budou mít Esapekka Lappi – Janne Ferm (Hyundai i20 N Rally1) a startovní číslo 18 Takamoto Katsuta – Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1). Na posádky čeká v Kuopiu 94 měřených kilometrů a česká zajímavost má v seznamu přihlášených číslo 52, které opanuje Daniel Polášek. Ten před sezónou ohlašoval starty ve finském mistrovství.

Jak "tréninkové" starty soutěžákům pomůžou, uvidíme za 2 týdny na Rally Sweden.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!