globalmoto_duben_nolan




MR43 a Martin Rigó na tandemu s Vláďou: Česko je motocyklový národ

Hostem seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou je tentokrát Martin Rigó z firmy MR43, zastupující slušnou řádku zajímavých značek. Některé se dají považovat za běžné a některé za víc než exkluzivní. V rozhovoru vypráví, jaké byly začátky podnikání v moto branži, jaké značky dováží a co všechno obnáší prodej exkluzivních motocyklů, jejichž cena je v řádech miliónů korun.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O značkách, které zastupoval a které nyní zastupuje
  • Jaké je prodávat nevšední exkluzivní motocykly
  • O Jawě, aktuálních modelech a prodeji u nás a na Slovensku
  • Co obnáší import značek a budování dealerské sítě
  • Jak se rozhodl startovat motokrosovém mistráku 
Náš tip

Stahujte mp3 zvuk v nezkrácené podobě: rigo.mp3

 

Martin Rigó říká, že mu pár lidí v životě řeklo, že je jinej. Zkrátka ho baví mít jiné motorky, než je běžné, a to bylo impulsem zastupovat značku Voxan na našem trhu. Kdo si tyto francouzské osobité stroje pamatuje, asi má stále před očima nádherný model V 1000 Cafe Racer. Voxan bohužel zkrachoval, a to znamenal i konec pro zastoupení na našem trhu. Ale jak se říká, co tě nezabije to tě posílí a Martin se pustil do importu dalších značek, které vždycky chtěl zastupovat. Řeč je například o britském Nortonu nebo italské Bimotě. Kromě nich je dovozcem víc než exkluzivních značek Brough Superior, Vyrus nebo CCM, které se prodávají pouze na zakázku a dá se říct, že každý prodej píše svůj vlastní příběh.

MR43 zastupuje také značky, které se dají brát za běžné už proto, že jsou dostupné pro širokou veřejnost. Řeč je o značkách Jawa, UM, Zontes a v dnešní době také Moto Morini. Motorky čínské produkce jdou podle Martina hodně nahoru a jako dovozce značky Zontes dokáže říct, jak jsou spolehlivé a kolik reklamací řeší. Poslechněte si rozhovor s člověkem, který už jako kluk podlehl kouzlu motokrosu. Dá se říct, že docela pozdě se rozhodl splnit si svůj sen a startovat v českém mistráku v kategorii MX2. Aby dokázal konkurovat mladým puškám, musel hodně makat a na start se pořádně připravit. MR43 prodává Jawy a Martin říká, že minulý rok byl rokem Péráku. Jakou novodobou Jawu má nejradši, co se děje v Týnecké Jawě a můžeme se těšit na nějaký zajímavý model? O tom více v dalším díle seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou.   

Přečtěte si také:

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 60 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
radeki přispěl 45 Kč
MR43 přispěl 15 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • MR43 - Exclusive motorcycle

    Nabízíme motorky značek Norton, Moto Morini, Zontes, UM, Jawa, Vyrus a Brough Superior. Společnost MR43 se zabývá prodejem exkluzivních motorek. Exkluzivní motorky si žádají svoje, třeba luxusní oblečení a helmy. A to všechno pro vás samozřejmě máme. V naší nabídce najdete značky, které nejsou na ...




TOPlist