V březnu se v Teplicích začnou stavět nové trolejbusové tratě
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Statutární město Teplice vybralo zhotovitele třetí etapy výstavby nových trolejbusových tratí, které čeká rozšíření. Propojku na křižovatce ulic U Nových lázní, Jankovcova a Josefa Hory vybuduje společnost Elektroline za 12,8 miliónu korun. K rozšíření sítě došlo naposledy v loňském roce, kdy byla dokončená trať do Trnovan.

Součástí akce, která má být hotová do poloviny roku, jsou podle serveru zdopravy.cz i další úpravy ulic včetně osvětlení. Stavba má být hotová do poloviny roku. „Po tomto úseku se již dostaneme do finále z pohledu rozlohy trolejové sítě. Další úseky už by byly ekonomický nesmysl při hustotě provozu na nich. Od toho máme parciální trolejbusy, aby tyto slabší úseky zajistily,“ uvedl pro zmíněný server Jakub Číže z teplického magistrátu.

Práce začnou v březnu a finišovat by měly v červnu. Se změnou trasování linek město nepočítá. „Pouze trolejbusové linky 101 a 109, které tímto krátkým úsekem nyní projíždějí na bateriový pohon, budou moci pokračovat po trolejích jako klasický trolejbus,“ dodal Číže. Podle Číže je pro město přínosem vytvoření alternativní trolejové trasy mezi západní a východní částí. Ta je v současné době propojená pouze úsekem po Masarykově třídě, který mezi ulicemi Vrchlického a Jankovcova tvoří nejzranitelnější část celé trolejbusové sítě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru