Když dal Will Smith na posledních Oscarech svou nyní již legendární facku Chrisu Rockovi za vtip o jeho ženě, což byla upřímně také i nejzajímavější věc z celého večera, pro herce to rázem znamenalo mnoho problémů. Nejenže mu Akademie zakázala na deset let ukazovat se na veškerých jejích akcích, tedy zejména Oscarech, ale zároveň se začaly pozastavovat a rušit nejrůznější filmové projekty, ve kterých se měl Smith objevit.

Určitý čas to vypadalo, že to bude platit i pro připravovaný čtvrtý díl milovných Mizerů, ve kterých se Smith dělí o hlavní roli s Martinem Lawrencem. Nějakou dobu po slavnostním ceremoniálu ale studio Sony fanoušky filmové série ujistilo, že v Mizerech 4 se i nadále se Smithem počítá. Lawrence a Smith navíc potvrdili, že chystaný čtvrtý díl už je ve fázi předprodukce, tudíž start samotného natáčení by už mohl být za rohem. 

Je navíc logické, že Sony bude chtít v sérii pokračovat i nadále, protože třetí díl z roku 2020 vydělal z rozpočtu 90 milionů dolarů parádních 426 milionů. Což bylo na dobu pandemie poměrně dost působivé číslo. Studio Sony taktéž potvrdilo, že čtyřku opět zrežíruje filmařské duo Adil El Arbi a Bilall Fallah. Tak doufejme, že po konci hlavní části produkce se jim Sony taky nerozhodne snímek hodit do koše, jako tomu bylo u jejich Batgirl, kterou zlikvidovalo vedení ve Warner Bros. Discovery. O scénář se opět postaral Chris Bremmer, kteří předešlý třetí díl napsal spolu Peterem Craigem a Joem Carnahanem.

Will Smith navíc na svém Instagramu nedávno zveřejnil radostné video, ve kterém se opět sjednotí se svým starým dobrým detektivním parťákem. Podívat se na něj můžete níže. 

Zatím není jasné, kdy přesně se čtvrtého dílu Mizerů dočkáme, ale pokud má hlavní část produkce brzy začít, odhadem by to mohlo být někdy ve druhé půlce roku 2024. To se ale necháme překvapit.

Smith a Lawrence se taktéž chopí rolí producentů, připojí se k nim ještě přidají Jerry Bruckheimer, Doug Belgrad a Chad Oman.