Pokud by vám nestačilo upozornění na vydání Hogwarts Legacy v našem únorovém Kalendáři hráče, tak nám to připomíná přes dvě minuty dlouhý gameplay trailer. Dost ale legrácek. Video totiž ukazuje, co vše nás ve škole čar a kouzel v Bradavicích čeká. A jak jistě očekáváte, nejednou to bude pěkně nebezpečné.

Děj akčního RPG se odehrává v 19. století, stovky let před událostmi z knih a filmů s Harrym Potterem, a vžijeme se do role studenta pátého ročníku Bradavic, který má vzácnou schopnost využívat starobylou magii. Dobrou zprávou, že tohoto studenta si vytvoříme, může to být chlapec, nebo dívka.

Vše se odehraje v otevřeném světě, kde budeme kouzlit, létat na koštěti, prozkoumávat různé lokace plné příšer a mnoho dalšího. Přičemž jedním z vrcholů je zjištění, jaké to je žít v Bradavicích a odhalení tajemství, které může otřást celým kouzelnickým světem.

Hogwarts Legacy vyjde 10. 2. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Verze pro PlayStation 4 a Xbox One budou následovat 4. 4. 2023. Verze pro Nintendo Switch vyjde až 25. 7. 2023.

Embargo na recenze je stanoveno na 6. 2. 2023 ve 13:00 našeho času. Mezitím si dávejte pozor na spoilery. Hra se v některých koutech světa předčasně prodává.