V zajímavě vypadající akční stealth adventuře Steel Seed nás italské studio Storm in a Teacup zavede do postapokalyptického světa, kde po neustálých lidských pokusech a různých dalších aktivitách zůstala Země v takřka neobyvatelném stavu. Kvůli tomu se stala i značně nebezpečnou.

Od okamžiku, kdy lidská rasa dovedla planetu na pokraj zkázy, uplynulo tisíce let. Stroje s umělou inteligencí využily všech prostředků k záchraně lidí. Vy budete jedním z přeživších ukrývajících se hluboko pod zemským povrchem.

Vše vypadá v mezích situace relativně poklidně, dokud se jednoho dne neobjeví nová hrozba...O co se jedná? Narazíte na další lidské přeživší? Dojde ke vzpouře strojů? Co to pro vás a planetu samotnou bude znamenat? To bohužel zatím nevíme.

Podle generálního a kreativního ředitele studia se jedná o zatím nejnáročnější projekt, na kterém firma pracovala. Hra obsahuje „vše". Od detailního bojového a stealth systému až po hluboké emocionální vyprávění. Má se jednat o komplexní test naší lidskosti.

Nejsou to až moc silná slova? To zjistíme v roce 2024, kdy má hra vyjít na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Zatím se nahoře podívejte na první trailer a tady dole na několik obrázků.

Studio má zkušenosti z neobvyklými tituly. Například v roce 2019 vydalo hororovku Close to the Sun, která byla přijata kladně. Proto by i z toho projektu mohl vzniknout kvalitní titul.