V březnu si survival horor Amnesia: The Bunker nezahrajeme. Studio Frictional Games hru odložilo na 16. 5. 2023. Vyjde ve verzích pro PC (Steam, GOG a Epic Games Store), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.

Důvodem odkladu je náročná zima. Zaměstnanci malého nezávislého týmu skolila nemoc, která se podepsala na tempu vývoje. Studio nechce nic uspěchat a rozhodlo se pro dvouměsíční odklad, aby hra byla v požadovaném stavu.

Amnesia: The Bunker je čtvrtým dílem této hororové série. Už Amnesia: Rebirth z roku 2020 byla jiná, ale The Bunker se od původního konceptu odklání ještě více a láká hráče do naskriptovaných lekaček v temném polootevřeném světě, který představuje špatně osvětlený a záhadný bunkr z první světové války. Tím největším rozdílem ale je, že hru na kočku a myš mění přidáním zbraní, které budete moci používat, včetně revolveru a granátu. Změny skvěle ukazují videa zde a zde.

„Hráči budou procházet špatně osvětlený bunkr z první světové války v kůži francouzského vojáka, kterého trápí ztráta paměti a pronásleduje ho nadpozemská bytost,“uvádějí vývojáři. Bunkr má přinést větší svobodu při prozkoumávání míst.

„Postavte se tísnivým hrůzám, které vás pronásledují v temných chodbách. Hledejte a používejte nástroje a zbraně a za každou cenu se držte na světle. Překonejte strach, vytrvejte a dostaňte se ven živí,“ pokračují autoři s tím, že na začátku budete mít pouze jeden náboj v revolveru. Postupně ale najdete další náboje a jiné zbraně a vybavení, například granát.