Nová etapa započala nejenom pro filmové DC, ale i pro našeho starého dobrého Ezru Millera (Zhoubu Havaje, Houbu z Havaje, Tvůrce Planet a Našeho Pána a Spasitele), se kterým minulý měsíc proběhlo závěrečné soudní řízení, z něhož vyvázl s jednoletou podmínkou. Miller se za své skopičiny minulý rok veřejně omluvil a slíbil, že začne podstupovat léčbu, v rámci čehož tak možná nejenom zachránil premiéru filmového Flashe, ale také mu bylo dovoleno částečně se podílet na jeho propagaci. Zároveň ale byli mnozí přesvědčeni, že jakmile bude Flash letos v létě uveden do kin, Ezra o roli jednoznačně přijde.

Na začátku letošního roku se ale začaly šířit zvěsti o tom, že někteří představitelé společnosti Warner Bros. Discovery jsou ochotní Millera zahrnout do nově budovaného univerza DCU, které dostali na starost James Gunn a Peter Safran, noví šéfové DC Films. O Millerově budoucnosti se navíc nedávno vyjádřil přímo sám Safran, který prohlásil následující:

,,Ezra je naplno oddán svému zotavení. A my plně podporujeme jeho cestu, po které momentálně kráčí. Až přijde ten správný čas, až bude mít pocit, že je připraven promluvit si, všichni společně zjistíme, jaká by mohla být nejlepší cesta kupředu. Ale nyní se plně soustředí na to, aby se uzdravil. Z našich rozhovorů z posledních měsíců mám každopdáně pocit, že dělá obrovské pokroky.“ 

Je tedy možné, že Ezra zůstane v roli Flashe i nadále? Inu, možné to je, ale zároveň by to také mohlo třeba znamenat, že roli Flashe ztratí, nicméně následně by se mohl objevit v kůži někoho jiného. Stále více a více se šušká například o tom, že Jason Momoa spláchne do záchodu svého Aqumana, aby se mohl v chystaném DCU stát hranou verzí dršnáka Loba. Podobný osud by tak mohl zastihnout i Ezru Millera.

Ale kdo ví, možná Safranovo vyjádření znamenalo i to, že Ezrovi slušně ukážou dveře a oficiálně se s ním rozloučí, ovšem na to si budeme muset počkat patrně až do léta, kdy bude Flash premiérovat. Už nějakou dobu také víme, že Flash bude pro celé univerzum filmem zásadním, protože v něm proběhne reset celého DCEU a položí základní kámen pro chystané DCU. Sám James Gunn dokonce prohlásil, že Flash je ,,pravděpodobně jeden z nejlepších superhrdinských filmů v historii.“ 

V rámci toho je nutné připomenout, že snímek se už dočkal testovacího promítání, které dopadlo vyloženě excelentně. Některé zdroje dokonce uvedly, že film je s kvalitou na stejné úrovni, na které je i MCU snímek Spider-Man: Bez domova.

Znovu každopádně zopakujeme, že o osudu budoucnosti Ezry Millera ve filmovém DC bude patrně rozhodnuto až po premiéře Flashe, ke které dojde 15. 6. 2023. Rozhodně je ale možné, že Ezra Miller ještě v komiksovém světě neřekl své poslední slovo.