Percy Jackson se vrátí. Tentokrát však v seriálové podobě, která dostala požehnání i od Ricka Riordana, autora původních knižních předloh, jenž se na výrobě nové série také podílí. Seriálu Percy Jackson and the Olympians tak nedávno konečně padla poslední klapka, tudíž může zamířit do komplikovaného procesu postprodukce.

Stále však ještě nevíme, kdy přesně se dočkáme premiéry. Nějakou dobu se už ale předpokládá, že by to mohlo být někdy krátce po začátku roku 2024. Jistě, najde se mnoho skeptických fanoušků, kteří kvalitám seriálu nebudou úplně důvěřovat, ovšem je zároveň nutné připomenout, že sám Riordan si ho velice pochvaluje. To samé se nedalo říct o dvou filmových adaptací z let 2010 a 2013, které autor úplně v lásce neměl. Tak snad nás tentokrát čeká řádně uspokojivá adaptace jeho slavného díla.

První sezóna by měla zadaptovat veškeré podstatné události ze Zloděje blesku, prvního dílu celé knižní série.

Percyho Jacksona si zahraje Walker Scobell, který například zazářil v jedné z hlavních rolí ve sci-fi akčňáku Projekt Adam. Sám Riordan herce nesmírně chválil, podle něho v sobě má perfektní kombinaci komediálního načasování, něhy, vzpurnosti, šarmu a hrdinství.

Satyra Grovera zas ztvární Aryan Simhadri, který už s herectvím má také určité zkušenosti. Vlnu negativních reakcí však způsobilo obsazení mladé černošské herečky Leah Jeffries do role Annabeth Chase, která je v románech popisována jako běloška. Nicméně Riordan přispěchal herečce na pomoc poté, co ji někteří pobouření „fanoušci“ začali urážet na sociálních sítích, přičemž následně proti nim autor ostře vystoupil.

Riordan taktéž věří, že seriál dostane od Disneyho i druhou řadu, aby mohl příběh z jeho velkolepé knižní série pokračovat dál. Ale to se teprve necháme překvapit. Když je ale teď hlavní část produkce konečně u konce, v následujících měsících bychom se konečně mohli dočkat nějakého pořádného oficiálního traileru, který by nám mohl dát jasnější představu o tom, co nás vlastně čeká. 

A koho ještě v seriálu uvidíme? Inu, pokud bychom udělali souhrn všech herců a postav, o kterých jsme zatím byli informováni, tak se můžeme těšit na následující tváře:

Lance Reddick jako Zeus, Toby Stephens jako Poseidón, Jay Duplass jako Hádes, Timothy Omundson jako Héfaistos, skladatel Lin-Manuel Miranda jako Hermés a Jason Mantzoukas jako Dionýsos.

Dále také Megan Mullally jako fúrie Alecto, Glynn Turman jako kentaur Cheirón, Olivea Morton jako Nancy Bobofit, Charlie Bushnell jako Hermův syn Luke Castellan, Dior Goodjohn jako dcera Area Clarisse La Rue a Virginia Kull a Timm Sharp jako Percyho matka Sally Jackson a otčím Gabe Ugliano

Showrunnery celého seriálu jsou výše zmíněný Riordan a Jonathan E. Steinberg. Pilotní díl zrežíroval James Bobin.