Na příznivce komiksových superhrdinů čekají na PlayStationu 5 hody. V Insomniac Games na letošní podzim chystají očekávanou akční adventuru Marvel's Spider-Man 2 a současně pracují na Marvel's Wolverine.

Novinář Jeff Grubb z Giant Bomb se pídil po detailech a vyslídil, že v Insomniac Games se svou interpretací Wolverina usilují o rating pro dospělé (od 17 let). Hra se má držet temnějšího a násilnějšího tónu tohoto mutanta od Marvelu.

Dle Grubba se vývojáři chtějí vyhnout jakýmkoli odkazům nebo čemukoli, co by evokovalo filmy od Foxů. Chtějí, aby hra stála sama o sobě. Slyšel, že by měla začít předtím, než se Wolverine připojí k X-Menům. Cílem je vytvořit vlastní vizi hrdiny.

Co se samotného stylu týče, tak má jít o lineárnější zážitek s většími oblastmi k prozkoumání. Jako příklad uvádí poslední dva díly God of War, které jsou lineární filmové zážitky, kde můžete prozkoumávat rozsáhlejší lokace. S God of War se váže i rating M.

Překvapivé je datum vydání. Grubb jednou slyšet podzim 2024 a poté, že se hodně mluví o roku 2025. Osobně oba termíny považuji za překvapivé, když letos na podzim vyjde Marvel's Spider-Man 2. Sám Grubb dodává, že pokud někdo dokáže vydat dvě AAA hry po sobě, tak je to studio Insomniac Games.

Wolverine byl oznámen v září 2021 během PlayStation Showcase společně se Spider-Manem 2. V té době Insomniac Games tvrdili, že Wolverine je ve velmi raném stádiu vývoje. Ten vedou Brian Horton a Cameron Christian, kteří se předtím postarali o Spider-Man: Miles Morales.

Když byl Wolverine teaser trailerem odhalen, prohlásili vývojáři, že s ním nakládají stejně jako se Spider-Manem – respektují DNA samotné postavy, ale zároveň se snaží najít možnosti, jak ji udělat nějakým způsobem novou.

Scenárista Walt Williams, jenž má za sebou například Star Wars Squadrons, Star Wars Battlefront 2 a Spec Ops: The Line, potom prozradil, že máme očekávat dospělejší tón.