Orientační nabídka


Menu

Sociální sítě


Vyhledávání



Sociální služby města Bojkovice mají nové auto

auto_ssmb
 

 
 

auto_ssmb





























Bojkovice - Zaměstnanci Sociálních služeb města Bojkovice můžou využívat nové auto. Toyotu Yaris převzala ve čtvrtek 2.2. od vedení města ředitelka organizace Marie Miškóciová. Celková cena je 496 tisíc korun. „Vše bylo finančně vykryto velmi významným příspěvkem Ministerstva práce a sociálních věcí,“ řekl starosta Bojkovic Petr Viceník. Nové pětimístné auto je bílé a jde o tzv. hybrid, tedy ekologičtější variantu s nižšími emisemi než u běžných automobilů. Vůz bude sloužit pečovatelské službě. 


Šest sociálních pracovníků Sociální služeb města Bojkovice pečuje o zhruba 30 klientů. „Pomáhají lidem s tím, na co už sám nestačí. Jak s péčí o člověka včetně hygieny nebo jídla, tak s úklidem a nákupy. Našich služeb využívají hlavně lidé, kteří jsou ležící a nemají jinou možnost pomoci,“ vysvětluje Marie Miškóciová. Klienti jsou nejenom z Bojkovic, pečovatelé dojíždějí do Krhova, Bzové či Přečkovic, ale i do Pitína, Záhorovic, Komně nebo do Rudic. Zájem podle ředitelky organizace roste a klientů tzv. v terénu přibývá.


Do poloviny roku proto město Bojkovice plánuje pořídit ještě jeden elektromobil, a to Opel Grandland. Žádost o dotační titul podalo také na malý nákladní elektromobil, který by sloužil pracovníkům sběrného dvora. 


auto_ssmb


 
Zodpovídá: Karolína Wernerová
Vytvořeno / změněno: 3.2.2023 / 3.2.2023
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > KULTURA > Zprávy
 

Kontakt

Město Bojkovice
Sušilova 952
687 71 Bojkovice

Tel.: 572 610 421

E-mail: mesto@bojkovice.cz

Podrobný kontakt


Kde nás najdete


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém