To byla větrná noc! Výpadky proudu, zavalená auta, uzavřené silnice. Hasiči mají za sebou desítky zásahů
Foto: HZS Ústeckého kraje
Teplice

Ústecký kraj - Od 21. hodiny večerní do šesté hodiny ranní vyjely jednotky v Ústeckém kraji kvůli silnému větru k 84 zásahům na spadlé stromy a větve na komunikace nebo dráty vedení.

Nejvíc zásahů - 20 bylo v okresu Ústí nad Labem, v okresu Chomutov 18, v okresu Litoměřice 16, v okresu Teplice 15, Most 7, Děčín 6, Louny 2. V Chomutově spadl strom na 2 zaparkovaná auta. Na 9 místech zajišťovali hasiči uvolněné plechy na střeše. V Sobědruhách vítr zlomil stožár. V Kadani se uvolnily fotovoltaické panely. V Přestanově spadlo vedení vysokého napětí.

Silně foukalo už v pátek odpoledne. Hasičské jednotky v Ústeckém kraji vyjely v odpoledních a večerních hodinách k 74 zásahům na spadlé stromy a větve na komunikacích. Ve dvou případech zajišťovali uvolněné plechy a střechy, v jednom případě tašky na střeše. V Opletalově ulici v Ústí nad Labem spadl strom na zaparkované auto. V Nebočadech a Chrochvicích spadl strom na elektrické vedení.
 
Na sobotu vydali meteorologové pro oblast našeho kraje několik výstrah: Před náledím v nížinách a tvorbou sněhových jazyků v horských oblastech.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru