Poslední chvíle Nadi Urbánkové. Dcera zveřejnila bolestná slova, zmínila rakovinu i covid

Českou hudební scénu zasáhla smutná zpráva. Zemřela oblíbená zpěvačka a pětinásobná Zlatá slavice Naďa Urbánková. O jejím odchodu informovala na sociálních sítích její dcera Jana Fabiánová. Milované mamince pak poslala do nebe děkovný vzkaz.

„S nekonečnou bolestí v srdci s vámi musím sdílet tuto nejsmutnější zprávu. Moje milovaná maminka, zpěvačka, herečka a pětinásobná Zlatá slavice, paní Naďa Urbánková, zemřela v pátek 3. února ve věku 83 let na komplikace spojené s rakovinou a nedávno prodělaným onemocněním COVID-19,“ napsala Fabiánová na sociálních sítích. Doplnila, že autorka hitů Drahý můj nebo Vilém peče housky odešla ve spánku a bez bolesti.

Dcera ve svém prohlášení poděkovala všem, kteří jí a její rodině vyjádřili upřímnou soustrast. Zároveň poprosila veřejnost o soukromí, aby se mohla s úmrtím vyrovnat. Sama pak mamince poslala do nebe vzkaz. „Děkuji ti za všechno, maminko moje. Miluji tě napořád. Tvoje Jana,“ dodala.

ČTĚTE TAKÉ: Těžký osud Nadi Urbánkové. V knize popsala děsivé vzpomínky

O tom, že byla Urbánková hospitalizovaná v nemocnici s covidem, informovala její dcera na sociálních sítích na konci ledna. Tehdy uvedla, že je zpěvaččin stav velmi vážný. O několik dní později už psala, že se Urbánková cítí lépe a dokonce ji byla v nemocnici navštívit. „Teplotu už nemá. Dokonce mě k ní dnes pustili,“ svěřila se.

S nekonečnou bolestí v srdci s vámi musím sdílet tu nejsmutnější zprávu. Moje milovaná maminka, zpěvačka, herečka a...

Posted by Yanna Fabian on Saturday, February 4, 2023

Se svou maminkou mohla mluvit, a tak jí zřejmě předala vzkazy, které jí lidé posílali. „Moc a moc vás všechny pozdravuje, děkuje za modlitby, energii a lásku. Říkala, že se cítí mnohem lépe,“ sdělila Fabiánová a dodala: „Umíte zázraky!“

Zdravotní problémy sužovaly 83letou zpěvačku delší dobu. V roce 2009 krátce před sedmdesátými narozeninami jí při běžné kontrole lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. Podstoupila operaci, přišla o obě ňadra a následně docházela na chemoterapie.

Zákeřnou chorobu tehdy dokázala překonat díky kvalitní lékařské péči, svým statečným bojem a především pozitivní energií. „Věřit, že všechno, co proti té mrše uděláte, bude úspěšné. To je nějaká moje vnitřní síla, kterou jsem – nevím od koho, tak říkám od pánaboha – dostala,“ svěřila se rozhovoru pro časopis Téma.

Tagy: