Vývojáři Sons of the Forest znovu nedokázali dodržet svůj slib, nestíhají a byli by nuceni opět odložit očekávaný survival. Jdou na to ale od lesa a místo odkladu se rozhodli vydat hru v předběžném přístupu.

Pokračování titulu The Forest, jenž byl v early access dlouhé čtyři roky, bude mít v předběžném přístupu na Steamu premiéru 23. 2. letošního roku. Fanoušci se tak budou moci pustit do hraní a tvůrci budou mezitím vše ladit a opravovat, stejně tak přidávat nové mechaniky, předměty atd.

V plánu je, aby verze 1.0 dorazila přibližně za 6 až 8 měsíců. Když bude potřeba, bude tento termín posunut. Už v době spuštění nabídne early access verze singleplayerový režim i kooperativní multiplayer až pro osm hráčů.

Co se ceny týče, ta zůstane stejná i po vydání finální verze hry.

Sons of the Forest je v současné době oznámen pouze pro PC, vydání na konzole se očekává později. Titul se mimo jiné pochlubí několika novými mechanikami, jako jsou společníci ovládaní umělou inteligencí, přepracovaná stavba a dynamická roční období. Je tady také nový příběh odehrávající se na ostrově čtyřikrát větším než v The Forest.