Motokrosové MS začne v Argentině, Loket náš čeká 16. července

Neustále aktualizovaný kalendář mistrovství světa v motokrosu FIM na rok 2023 už má snad konečnou podobu. Stejně jako vloni bude mít devatenáct podniků, včetně Velké ceny České republiky v západočeském Lokti , která opět obdržela tradiční a výhodný červencový termín.   

Naposledy se posouvala z jarního do podzimního termínu britská Grand Prix v Matterley Basin a hlavně byl změněný datum pro Motokros národů. Monster Energy FIM Motocross of Nations zůstává ve francouzském Ernée, ale byl původně naplánovány na 22. října. Nově se přesouvá na víkend 7. a 8. října. Domluvili to zástupci FIM, promotér seriálu MS Infront Moto Racing a vedení Motoclubu Ernée a účelem bylo, aby se prestižního motokrosového svátku mohla v jejich volném termínu zůčastnit i reprezentace USA, která bude obhajovat titul z loňska. Ale také další jezdecké hvězdy ze zámořských šampionátů jako Němec Ken Roczen nebo Francouzi Marvin Musquin, Dylan Ferrandis a Tom Vialle. „Monster Energy FIM Motokros národů je extrémně důležitý pro celou motokrosovou komunitu a fanoušci si zaslouží vidět nejlepší jezdce světa společně na jednom startu. Loňská vítězná sestava ve složení Eli Tomac, Chase Sexton a Justin Cooper už projevila zájem obhajovat loňský titul,“ uvedl americký manažer Davey Coombs.

Seriál motokrosového MS 2023 začne 12. března v Argentině, prvním evropským podnikem budu Sardínie na trati Riola Sarde o čtrnáct dní později. Z pochopitelných důvodů vypadla z kaledáře Velká cena Ruska, zato se vrací Švýcarsko a nový je Vietnam. Motokrosový areál Loketské serpentiny přivítá světový šampionát ve dnech 15. - 16.7. Stejně jako v předchozích letech bude součástí závodů MXGP a MX2 v Lokti i vložený závod ze série podniků EMX2T.  Dále bude v vidění jednorázový finálový závod o titul mistra Evropy ve třídách EMX 85 + EMX 65. Vstupné na sobotu bylo stanoveno na 900 korun, na neděli pak na 1 300 korun. Víkendové lístky můžete pořídit za 1500 korun. Děti do 100 cm výšky mají oba dny zdarma, ty vyšší do 150 cm mohou vidět světové hvězdy za 550 Kč (oba dny).

 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist