Bývalý poslanec Farský sejde s Petrem Pavlem. Zvolený prezident ho oslovil kvůli funkci poradce

Bývalý poslanec Jan Farský (STAN) se příští týden sejde se zvoleným prezidentem Petrem Pavlem. Podle serveru Seznam Zprávy ho Pavel oslovil kvůli funkci poradce pro otázky domácí politiky. Farský nechtěl na dotaz serveru důvody schůzky komentovat do té doby, než se uskuteční.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Farský ve štábu Pirátů a Starostů.

Jan Farský je místopředsedou vládního hnutí STAN, poslaneckého mandátu se vzdal loni v únoru | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Pavel o Farském podle zdrojů Seznam Zpráv uvažuje v souvislosti s funkcí poradce pro otázky domácí politiky. Pavlova mluvčí Markéta Řeháková uvedla, že se konají různé schůzky a personálie nebude komentovat. „Do té doby, než se sejdu s panem Pavlem, bych to nerad komentoval,“ uvedl Farský.

Pavel se setká se Zemanem 13. února v Lánech. Termín inicioval nově zvolený prezident

Číst článek

Farský je místopředsedou vládního hnutí STAN, poslaneckého mandátu se vzdal loni v únoru. Po výzvě vedení Starostů tak reagoval na kritiku své půlroční stáže ve Spojených státech, kterou chtěl původně absolvovat současně s výkonem své poslanecké funkce. Poslancem byl od roku 2010, osm let byl starostou Semil.

Pavel minulý týden vedle setkání s nejvyššími ústavními činiteli mluvil například s ministrem zahraničí Janem Lipavským (Piráti), ředitelem Bezpečnostní informační služby (BIS) Michalem Koudelkou, poradcem pro národní bezpečnost Tomášem Pojarem, ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN) či policejním prezidentem Martinem Vondráškem.

Tento týden má Pavel volno, další schůzky se uskuteční v příštím týdnu. V pondělí 13. února dopoledne se Pavel sejde na zámku v Lánech s končícím prezidentem Milošem Zemanem, v plánu má také cestu do Karlovarského kraje, která se uskuteční 15. a 16. února.

Poté pojede na Mnichovskou bezpečnostní konferenci, kde očekává i neformální setkání s lídry jiných zemí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme