Hlavní hvězdou Zlaté tretry bude švédský tyčkař Duplantis

foto Ilustrační foto - Zlatá tretra Ostrava, 60. ročník atletického mítinku (kategorie Continental Tour - Gold), 19. května 2021 v Ostravě. Armand Duplantis ze Švédska, skok o tyči muži.

Ostrava - Hlavní hvězdou červnového mítinku Zlatá tretra bude světový rekordman ve skoku o tyči Armand Duplantis ze Švédska, nejlepší atlet světa za roky 2020 a 2022. Úřadující olympijský vítěz, mistr světa a Evropy se v Ostravě představí podruhé po roce 2021.

O startu Duplantise informovali na oficiálním webu organizátoři. Dvaašedesátý ročník tradičního mítinku, jenž je zařazen do kategorie Continental Tour Gold, se na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích uskuteční 27. června.

Třiadvacetiletý Duplantis je světovým rekordmanem od roku 2000, jeho aktuální maximum je 621 cm z loňského mistrovství světa v Eugene. Pořadatelé Zlaté tretry doufají, že by se letos na druhý pokus mohl postarat o první šestimetrový skok v historii mítinku. Před dvěma lety v chladném počasí Duplantis v Ostravě vyhrál výkonem 590 cm a odolal mu i rekord mítinku Američana Sama Kendrickse (593).

"Ahoj Ostravo, těším se, že se po dvou letech zase vrátím. Líbí se mi na vašem stadionu, skvělá atmosféra mě vždy motivuje. Tak pojďme spolu na rekord mítinku a snad i hranici šesti metrů. Rok 2023 je pro mě velmi důležitý vzhledem ke světovému šampionátu. Stejně důležité pro mě ale je udržovat se konstantně na vysoké úrovni a užít si každý start. Věřím, že u vás budu mít tu správnou podporu a všichni se budeme dobře bavit," citovali Duplantise organizátoři mítinku, jenž je pro české atlety jedním z vrcholů sezony.

Hlavní hvězdou Zlaté tretry býval i v dobách své největší slávy fenomenální jamajský sprinter Usain Bolt.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 26.04.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je pátek 26. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 12°C

Celá předpověď