Klatovské čeká náročný rok

Také v nadcházející sezóně budou mít členové PAMK Klatovy bohatý program.

Jeho hlavním bodem budou nové ročníky Historic Vltava Rallye a Rallye Šumava Klatovy, které se i tentokrát pojedou ve shodném víkendu, který má letos datum 21. – 23. 4. 2023. Zdaleka to ale nebude pro Klatovské jediný důležitý termín.

Letopočet 2023 už píšeme víc jak měsíc a v Pošumavském auto moto klubu v AČR se pracuje na plné obrátky. Jeho členové v těchto týdnech ruku v ruce se společností Rally servis pořádají školení jezdců rally, postupně ale také zintenzivňují přípravy na svůj první velký vrchol sezóny. Oním vrcholem bude jistojistě víkend 21. – 23. 4. 2023, kdy proběhnou 57. Rallye Šumava Klatovy i její věrná průvodkyně, 31. Historic Vltava Rallye.

„Už můžeme prozradit, že soutěže si zachovají formát, který se nám osvědčil v posledních dvou letech,“ říká předseda organizačního výboru soutěží, Jan Petrů: „Znamená to tedy, že historické vozy i tentokrát budou závodit na rychlostních zkouškách v pátečním odpoledni a pak také v sobotu, kdy je odpoledne čeká cílová rampa. Opět se setkáme jak s domácími jezdci, kteří budou zápolit o body do našeho národního šampionátu, tak také se zahraničními účastníky na čele s posádkami, zapsanými do prestižního Mistrovství Evropy. Věříme, že díky nim opět uvidíme i hodně zajímavou techniku, nicméně s takovou už v posledních letech disponují též mnozí čeští závodníci. Co se týče soudobých vozů startujících v rámci tradiční ´Šumavy´, jejich posádky se i letos utkají na tratích klasických rychlostních zkoušek v sobotu a pak také v neděli, kdy je budeme očekávat i v cíli. I letos se snažíme tratě obměnit, nicméně v programu samozřejmě zůstávají osvědčené pevné body, jakými jsou slavnostní rampa na klatovském náměstí Míru či servisní zóna v Janovicích nad Úhlavou. Víc zatím prozrazovat nechceme, věříme ale, že se i letos budou naše soutěže fanouškům i závodníkům líbit.“

Ani dojetí všech účastníků do cíle ´Šumavy´a ´Vltavy´ však nebude znamenat pro členy PAMK Klatovy začátek zahálky. Už tradičně mnozí z nich napomáhají i s organizací dalších automobilových soutěží v blízkých i vzdálenějších regionech, sami také chystají další motoristické (i jiné) akce. Samozřejmě největší novinkou sezóny 2023 bude v regionu jihozápadních Čech a vlastně v celém českém motorsportu s napětím očekávaná Central European Rally, zařazená do světového šampionátu s datem posledního říjnového víkendu. I na jejím pořádaní se nemalou měrou budou podílet členové Pošumavského auto moto klubu v AČR, na detailní informace o této soutěži si ale budeme muset ještě počkat.

Komentářů celkem: 4
10. 2. 2023 16:191
0 2
Už by se mohly konečně odtajnit RZty v rámci české části Central European Rally....
14. 2. 2023 08:042
0 2
Přesně tak,v podstatě je to za půl roku a něco a ještě se neví nic.Zvlastni přístup.
14. 2. 2023 14:293
2 0
která soutěž MS má známej harmonogram 8.5 měsíce před soutěží? Možná že jo, jen se ptám..smajlík
14. 2. 2023 14:374
2 0
Taky zatim cekam hlavne na Chorvatsko smajlík Sardoska uz je, ale ta je vzdycky brzo.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!