České tenistky odehrají kvalifikaci Poháru B.J. Kingové s Ukrajinou v Turecku

foto Ilustrační foto - V pražské Galerii Harfa byl 7. října 2021 vystavený Pohár Billie Jean Kingové, trofej pro vítěze mistrovství světa tenisových družstev žen (bývalý Fed Cup). Vlevo je trofej pro vítěze juniorského Poháru Billie Jean Kingové.

Praha - České tenistky odehrají kvalifikaci o postup na finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové s Ukrajinou na neutrální půdě v tureckém Beleku. Mezinárodní tenisová federace ITF schválila ukrajinskou žádost o přesunutí zápasů kvůli válečnému konfliktu s Ruskem. Informaci potvrdil ČTK šéf Českého tenisového svazu Ivo Kaderka. Hrát se bude 14. a 15. dubna na antuce.

V současné době se přitom Turecko vyrovnává s následky zemětřesení, které si už vyžádalo více než 31 tisíc obětí. Veškeré sportovní akce byly po katastrofě na jihovýchodě země do odvolání zastaveny.

"Ano, definitivní potvrzení jsme už také obdrželi," řekl Kaderka. "Předcházelo tomu intenzivní vyjednávání o počtu diváků v hledišti, protože plán Ukrajinců byl odehrát utkání v komorním prostředí pro maximálně sto fanoušků. S tím jsme se nesmířili, jelikož náš tým tradičně povzbuzuje v zahraničí velký počet diváků. Máme garanci, že každý, kdo přijede z České republiky fandit, bude mít zajištěné místo v hledišti. Podpora fanoušků bude důležitá. Čeká nás velmi těžké utkání proti silnému soupeři," doplnil Kaderka.

S Ukrajinou se české tenistky utkají v soutěži poprvé. Nejvýše postavenou ukrajinskou hráčkou v žebříčku WTA je nyní Anhelina Kalininová, které patří 33. místo. Za ní následují Marta Kosťuková (55.) a Kateryna Baindlová (87.).

V soutěži dříve známé jako Fed Cup se svěřenkyně kapitána Petra Pály probojovaly vloni do semifinále. Na finálovém turnaji v Glasgow porazily nejprve Polsko a USA. V semifinále ale nestačily na Švýcarky, které později celou soutěž vyhrály.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.03.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pátek 29. března 2024

Očekáváme v 17:00 16°C

Celá předpověď