Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

České tenistky postupují: Plíšková s Kvitovou hladce, Muchová a Krejčíková po boji

Formu potvrzují v Dubaji české tenistky. Karolína Plíšková prošla do třetího kola hladce přes šestou nasazenou Marii Sakkariovou z Řecka, kterou porazila 6:1, 6:2. Bez problémů jde dál i vítězka turnaje z roku 2013 Petra Kvitová po výhře nad Julií Putincevovou 6:4, 6:4. Barbora Krejčíková se na postup přes nasazenou sedmičku Darju Kasatkinovou z Ruska nadřela víc, odvracela i čtyři mečboly a zvítězila 6:4, 4:6, 7:5. Karolína Muchová vyhrála přetahovanou o každý míček se Soranou Cirsteaovou z Rumunska 6:4, 7:6. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězka Australian Open Sabalenková na úvod turnaje v Dubaji dominovala

Vypadly naopak sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová, která podlehla Jeleně Ostapenkové z Lotyšska 2:6, 0:6, a také Marie Bouzková, jež po setech 5:7 a 2:6 nestačila na wimbledonskou šampionku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu.

Třicetiletá Plíšková je zatím při jubilejním desátém startu v Dubaji suverénní. V prvním kole vyřadila ve dvou setech krajanku Markétu Vondroušovou, nyní proti světové sedmičce ztratila jen tři gamy. O postup do čtvrtfinále se utká s Anhelinou Kalininovou z Ukrajiny.

Krejčíková zápas s Kasatkinovou skvěle rozehrála a rychle vedla 5:0, pak ale začala kupit chyby, dovolila soupeřce snížit na 5:4 a až pak úvodní set získala. Vyrovnanou druhou sadu česká hráčka ztratila a ideálně nevstoupila ani do třetí. Dvakrát přišla o podání, na poslední chvíli ale zápas zachránila. Za stavu 4:5 nedovolila soupeřce duel dopodávat, v maratonském gamu odvrátila čtyři mečboly a vyrovnala na 5:5. Následně svůj servis uhájila a v dalším gamu při podání soupeřky završila více než dvouapůlhodinový duel dalším brejkem.

Její další soupeřkou bude dvanáctá nasazená Kvitová, s níž se dosud na okruhu WTA neutkala. Česká jednička sebrala na úvod zápasu Putincevové podání a náskok už nepustila. Sama odvrátila všech šest brejbolů, čtyřem z nich úspěšně čelila v závěrečném gamu, než si vypracovala a úspěšně proměnila první mečbol.

Muchová přehrála Rumunku Soranu Cirsteaovou ve vyrovnaném duelu 6:4, 7:6. Účastí v osmifinále si vylepšila osobní dubajské maximum a díky postupu se po zranění vrátí do první stovky žebříčku WTA. S Cirsteaovou bojovala někdejší světová devatenáctka o postup dvě hodiny a 20 minut.

V Dubaji se představí v úterý ještě Marie Bouzková, jež se utká s wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu.

Turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2 788 468 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo:

Karolína Plíšková (ČR) - Sakkariová (6-Řec.) 6:1, 6:2, Krejčíková (ČR) - Kasatkinová (7-Rus.) 6:4, 4:6, 7:5, Kalininová - Jastremská (obě Ukr.) 5:7, 6:2, 6:3, Kvitová (12-ČR) - Putincevová (Kaz.) 6:4, 6:4, Muchová (ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6:4, 7:6 (7:4), Ostapenková (13-Lot.) - L. Fruhvirtová (ČR) 6:2, 6:0, Sabalenková (2-Běl.) - Davisová (USA) 6:0, 6:1, Pegulaová (3-USA) - Tomovová (Bulh.) 6:2, 5:7, 6:1, Keysová (USA) - Garciaová (4-Fr.) 7:5, 6:4, Samsonovová (14-Rus.) - Čeng Čchin-wen (Čína) bez boje, Azarenková (15-Běl.) - Anisimovová (USA) 4:6, 6:4, 7:6 (7:5).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články