UEFA začala vyšetřovat incident ze zápasu Evropské ligy, při kterém fanoušek napadl brankáře Sevilly

UEFA zahájila vyšetřování incidentu ze čtvrtečního utkání Evropské ligy mezi PSV Eindhoven a Sevillou, ve kterém vnikl na hřiště fanoušek a napadl brankáře španělského celku Marka Dmitroviće. Potvrdil to web The Athletic.

Eidenhoven Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Sevilly Marko Dmitrović pacifikuje fanouška

Brankář Sevilly Marko Dmitrović pacifikuje fanouška | Foto: Piroschka Van De Wouw | Zdroj: Reuters

K incidentu došlo v závěru zápasu, kdy PSV vedlo na svém hřišti 1:0, na vyrovnání dvojzápasu ale ještě potřebovalo dvě branky. Domácí fanoušek vběhl na trávník a po krátké výměně slov s Dmitrovićem brankáře udeřil pěstí. Srb si ale se situací poradil, muže zpacifikoval a předal ochrance.

UEFA k případu ještě nevydala žádné oficiální vyjádření, ale pro web The Athletic potvrdila, že zahájila vyšetřování. Podle precedentu podobných případů hrozí muži doživotní zákaz návštěvy stadionu. Pokud by UEFA shledala, že PSV nesplnilo své pořadatelské povinnosti, trest může postihnout i klub.

„Něco takového jsem nezažil. Raději nebudu říkat, co bych v ten moment nejraději udělal. Chtěl mi ublížit. Je ostuda, že se toto může stát na fotbalovém hřišti. UEFA musí něco udělat,“ řekl Dmitrović, který z incidentu vyšel s odřeninou na krku.

Pokud se rozhodne nejvyšší orgán evropského fotbalu potrestat PSV omezením kapacity stadionu, nizozemský klub si trest odpyká až v příští sezoně. Nad Sevillou sice zvítězil 2:0, ale po prohře 0:3 v prvním zápase pro něj Evropská liga v letošní sezoně končí.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme