Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů CEV 2023/2024

Almería překvapila Barcelonu, katalánského velikána porazila poprvé v historii

Fotbalisté Barcelony ve španělské lize překvapivě podlehli na hřišti Almeríe 0:1. Katalánci prohráli od loňského října po 13 kolech. Po sérii čtyř porážek Villarreal zvítězil nad Getafe 2:1. Girona zvítězila v Bilbau a Vigo přehrálo Valladolid 3:0. 

El Bilal Touré z Almeríe oslavuje se spoluhráči branku
zdroj: ČTK/AP autor: Jose Breton

Utkání 23. kola rozhodl ve 24. minutě malijský reprezentační útočník Touré po povedeném brejku. Almería porazila Barcelonu poprvé v historii španělské nejvyšší soutěže a díky výhře se dostala z předposledního na 15. místo.

Svěřenci trenéra Xaviho poprvé v sezoně prohráli dvě soutěžní utkání za sebou. Ve čtvrtek "barca" na stadionu Manchesteru United utrpěla porážku 1:2 a vypadla z Evropské ligy.

"Byl to náš nejhorší zápas v sezoně. Je to pro nás těžký den. Myslím, že jsme byli unavení, proto jsme měnili základní sestavu, ale promarnili jsme jedinečnou šanci utéct na deset bodů," litoval kouč Xavi.

Hosty z Getafe poslal na stadionu Villarrealu do vedení v úvodu turecký útočník Ünal, který svým osmým gólem v tomto ročníku soutěže potvrdil pozici nejlepšího střelce týmu. Obrat řídil nigerijský záložník Chukwueze, který ve 44. minutě z dorážky vyrovnal a krátce po změně stran vyzval zpětnou přihrávkou ke skórování Moralese.

Getafe mohlo v závěru vyrovnat, ale Mayoral trefil v 89. minutě břevno. V tabulce mu patří předposlední příčka, Villarreal je sedmý.

Girona zvítězila v Bilbau 3:2, vyhrála podruhé za sebou a je desátá. Sedmý Athletic naopak v druhém duelu po sobě vyšel bodově naprázdno. Vigo si doma poradilo s Valladolidem 3:0 i díky dvěma gólům Veigy a patří mu 13. místo. Hosté jsou po druhé ligové porážce za sebou sedmnáctí.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:

Bilbao - Girona 2:3 (35. Berchiche, 89. R. García - 4. A. García, 19. vlastní de Marcos, 45.+2 vlastní Vesga), Vigo - Valladolid 3:0 (32. a 64. Veiga, 17. Seferovic), Almería - FC Barcelona 1:0 (24. Touré), FC Sevilla - Pamplona 2:3 (63. Gudelj, 78. Nasírí - 18. García, 68. vlastní Fernando, 85. Azzalzúlí), Villarreal - Getafe 2:1 (44. Chukwueze, 52. Morales - 9. Ünal).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články