Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Probíhá jarní očista města, přeparkujte včas auta

Tradiční jarní očista všech ulic a veřejných prostranství začala v sobotu 4. března a bude pokračovat podle určeného harmonogramu až do 25. května. Motoristé by měli svá auta z míst ohlášeného čištění včas přeparkovat a předejít tak zbytečným problémům. Na titulní straně webu města najdete v baneru Čištění komunikací harmonogram i mapu čištění.
První den očisty na třídě T. G. Masaryka.
První den očisty na třídě T. G. Masaryka.
 

 
 
Během očisty se provádí souběžně i čištění kanálových vpustí. 
Čištění bude pokračovat v pondělí 6. března od 7:00 v Nádražní ulici (od Pražské ulice k mostu v Čejetičkách + parkoviště) dále na Jselské) od třídy V. Klementa po Ptáckou. V 11 hodin přijde na řadu parkoviště Slovanka za prodejnami u hřiště a ulice Mjr. Frymla   Přesný harmonogram čištění  najdete v baneru Čištění města na titulní straně (ZDE:). Zde je možné dohledat také mapu čištění, kde si budete moci najít termín čištění ve své ulici přímo v mapě města.
Jarní očistu zajišťuje vždy společnost Compag za pomoci techniky i manuálních pracovníků a ve spolupráci s městskou policií. Každu lokalitou během čištění prochází pracovníci firmy i města a zaznamenávají menší i větší závady, které bude potřeba v průběhu roku vyřešit. 

Ještě před tím. než vyjely zametací vozy na ulici TGM, již týden dopředu prováděli manuální pracovníci úklidy technice nepřístupných míst,   jako jsou schodiště, místa pod lavičkami, zábradlím, autobusové zastávky apod. Součástí čištění je i vyčištění veřejných zelených ploch. A tak byla například uklizena o víkendu i stráň podél schodiště z TGM na Viničnou ulici či záhony a parky na TGM. Po zimně rozježděné zelené pásy byly dosypány zeminou a osety.
Při sobotní očistě třídy T. . Masaryka sebraly zametací vozy čtyři tuny smetků a a odpadu. Dalších osm tun odpadu vymetli v pondělí pracovníci Compagu při předčišťování a zametací vozy při čištění Nádražní ulice. Uklízeny budou už i příměstské části, kde určená komise za magistrát města z odboru dopravy a zeleně dále z firmy Compag a Správy komunikací vyslechnou požadavky zástupců příměstských částí a v rámci očisty provedou jejich odstraňování. Ve čtvrtek 9. března to proběhne na příměstské části Chrást.


očista
 
 

První den jarní očisty

Očista města

Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 2.3.2023 / 4.3.2023 | Zveřejnit od: 4.3.2023

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 3788
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém