Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Krčmář: Diváci mě maximálně vyburcovali. Bö? Nic tak dominantního jsem v kariéře nezažil

Před střelbou vestoje si Michal Krčmář opakoval, aby nic nepodcenil. Z ležky si totiž přivezl jednu chybu a další by ho odsoudila hlouběji, než je třinácté místo z úvodního sprintu Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Dopředu ho ovšem hnali fanoušci a také vědomí toho, že má ve Vysočina Areně celou rodinu a desítky kamarádů a známých. Přímé přenosy ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

"Na trati jsem nechal úplné maximum. Diváci mě vyburcovali, takže tam jsem spokojený. Na střelnici jedna chybička vleže, bohužel přišla, ale to se občas tak stane. Když to celkově hodnotím, jsem spokojený," řekl Krčmář.

Jedna chyba ho mohla těšit o to víc, že ač nefoukalo, minely se startovním polem kupily jedna vedle druhé.

"Trať tu není úplně jednoduchá. Příjezd, potom stadion, takže si to určitě vezme svoji energii. Čím je člověk unavenější, tím se střílí hůř. To může být jeden z faktorů. Druhý může být, že když je lepší počasí, může se to podcenit. Je tam víc možností a stane se," nedělal z toho Krčmář velkou vědu.

Že mu o tři místa utekla nejlepší desítka, mu příliš nevadilo. Už i proto, že na třetího Nora Vetleho Christanena mu do sobotní stíhačky schází jen půlminutka.

"Desítka je vždycky fajn, mrzí to, ale já hodnotím svůj pocit. Jsem spokojený s tím, co jsem předvedl. Desítka není daleko pro sobotní závod. Do stíhačky je třicet sekund, což je vlastně jedna rána. Je to vyrovnané, otevřené."

Je moc rád, že se po covidových pauzách na Vysočinu vrátili v plné síle fanoušci. Celkově by jich do Nového Města mělo zavítat až osmdest tisíc během čtyř dní.

"V sobotu to bude něco neskutečného, co nás čeká. Na to se moc těším a moc jim děkuju, že přišli v takovém počtu, byť ve čtvrtek je pracovní den," těšilo Krčmáře.

Navíc věděl, že v hledišti má celou svoji rodinu včetně rodičů, přítelkyně a malého synka Viktora.

Sport
zdroj: ČT4

"A na to je navázáno asi dvacet lidí z mého okruhu. Spousta známých sem jede, člověk to ani neví a dozvídá se to postupně, když mi píší, že tady budou. Podpora je opravdu velká," zasmál se nejzkušenější český biatlonista.

Nedokáže vyčíslit, jak moc mu taková podpora pomáhá ve výkonu. "To nejde. V maximálním stavu, kdy je člověk na hraně, ze sebe dokáže vymáčknout ještě trochu víc, ale vyčíslit to nejde."

Po Oberhofu byl přitom trochu unavený, jak ale přiznává, trochu opotřebování materiálu i sám v sobě hrál.

Michal Krčmář
zdroj: Český biaton autor: Petr Slavík

"Abych od sebe neměl takové očekávání. Tak nějak jsem pracoval s tím, abych do toho šel s čistou hlavou, a prodám, co mám, a uvidí se v cíli. Nebyl to extra famózní závod, ale můj lepší standard v sezoně ano."

Svou dominanci ve sprintu potvrdil lídr SP Nor Johannes Thingnes Bö, který vyhrál i šesté klání ročníku a už má jistý malý křišťálový glóbus. Krčmář na něj ztratil minutu a tři čtvrtě.

"Smekám klobouk. Už jsem to komentoval tolikrát, že tam nejde říct nic dalšího. Za svoji kariéru jsem nezažil nic tak dominantního. Celý norský tým je skvěle připraven, nedávají moc šancí," uznal Krčmář.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články