Barcelona i v oslabení udolala Valencii, Atlético Madrid deklasovalo Sevillu při rekordním Simeonově zápase

Barcelona i v oslabení udolala Valencii, Atlético Madrid deklasovalo Sevillu při rekordním Simeonově zápase

Fotbalisté Atlética Madrid ve 24. kole španělské ligy deklasovali Sevillu 6:1 a bodovali poosmé v řadě. Dvěma brankami přispěli Memphis Depay a Álvaro Morata. Vysokým vítězstvím tak oslavil kouč Diego Simeone rekordní 613. zápas na lavičce Atlética.

Kanonádu začal dvěma góly Depay ve 23. a 26. minutě. Šest minut před poločasem odpověděl Nasírí, ale pak skórovali Griezmann, Carrasco a v poslední čtvrthodině dvakrát nejlepší střelec týmu Morata.

Griezmann zaznamenal 150. gól v dresu Atlética a stal se jeho třetím nejlepším střelcem v historii po Luisi Aragonésovi (172 branek) a Adriánu Escuderovi (169). Atlético je třetí, na vedoucí Barcelonu ztrácí 14 bodů. Katalánci až v neděli hostí Valencii.

Poslední Elche zaznamenalo teprve druhou ligovou výhru v sezoně. Na hřišti desáté Mallorcy zvítězilo 1:0 díky brance Boyého z 89. minuty.

Lídr španělské fotbalové ligy Barcelona v 24. kole udolala doma 1:0 Valencii, ačkoliv hrála od 59. minuty bez vyloučeného obránce Araúja. Katalánci mají v čele soutěže desetibodový náskok na Real Madrid, který čeká od 21:00 zápas na hřišti Betisu Sevilla.

Duel na Camp Nou rozhodl po čtvrthodině hlavou Raphinha. Barcelona mohla navýšit skóre po změně stran, Torres ale nedal penaltu a Fati záhy trefil tyč. Favoritovi zkomplikoval úlohu Araújo, který po Koundého chybě stáhl unikajícího protihráče a viděl červenou kartu. Valencie ale proti oslabenému soupeři jen potvrdila trápení a prohrála šesté z posledních sedmi ligových utkání.

"Netopýři" zůstávají na předposledním místě tabulky. Barcelona se oklepala z porážky s Almeríou a poosmé v sezoně La Ligy zvítězila 1:0, což je nové klubové maximum.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo:

Getafe - Girona 3:2

Branky: 2. a 14. z pen. Ünal, 43. Mayoral - 54. Castellanos, 80. Gutiérrez

Almería - Villarreal 0:2

Branky: 76. Moreno, 88. Morales

Mallorca - Elche 0:1

Branka: 89. Boyé

Atlético Madrid - FC Sevilla 6:1

Branky: 23. a 27. Depay, 76. a 90.+2 Morata, 53. Griezmann, 69. Carrasco - 39. Nasírí

Valladolid - Espaňol Barcelona 2:1
Branky: 25. Sánchez, 62. Aguado - 87. Braithwaite

FC Barcelona - Valencie 1:0
Branka:15. Raphinha

Vallecano - Bilbao 0:0

21:00 Betis Sevilla - Real Madrid