Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Smíšenou štafetu pojede osvědčená a silná čtyřka, Jislovou s Marečkem čeká singl-mix

Program Světového poháru v Novém Městě na Moravě jde do finále. Biatlon se s Vysočina Arenou rozloučí mixy. Češi postavili nejsilnější možnou smíšenou štafetu z kvarteta Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Michal Krčmář a Tomáš Mikyska. Po nich absolvují štafetu dvojic Jessica Jislová a Jonáš Mareček. Přímé přenosy startují v 11:20 na ČT sport a ČT sport Plus.

Markéta Davidová předává Michalu Krčmářovi
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Ještě předtím, než se elitní seriál rozjede zase dál –⁠ do Švédska –⁠ musí dokončit svou pouť Novým Městem.

"Tahle sestava nám teď vychází jako nejsilnější," vysvětlil nominaci čtyřčlenného týmu Jiří Holubec, který dělá trenérovi Egilu Gjellandovi asistenta.

Pojede tak stejná čtyřka, která na úvod mistrovství světa v Oberhofu zajela páté místo.

"Byla jsem mile překvapena, že jsem se cítila dobře, i když mě bolela hlava. A hlavně mi jely skvěle lyže," řekla Davidová po osmém místě ve stíhačce a posunu o osm pozic.

"Konečně se mi povedlo odstřílet ležky, což hodnotím pozitivně, ale bohužel jsem se poroučela k zemi na trati. Měla jsem sníh úplně všude, to byla školácká chyba," uznala Voborníková po 34. místu ve stíhačce.

Krčmáře od elitní desítky dělilo v sobotu bezmála 37 sekund. "Nejsem z toho nijak smutný. Pořád si myslím, že je to nějaký vysoký standard a závod, kdy se člověk pohybuje vepředu," řekl Krčmář.

Z českých reprezentantů bodoval včera ještě Mikyska, jenž po pěti trestných kolech obsadil 37. místo.

"Nebylo to nic moc. Mrzí mě střelba a běžecky to bylo padesát na padesát. Sice jsem zde zajel i druhý závod na bodech, ale diváci si zasloužili víc," uvedl.

Šampioni z Norska se musí obejít bez bratrů Tarjeiho a Johannese Thingnese Böeových. Místo nich pojede Johannes Dale a Endre Strömsheim.

"V mixu dvojic jsme zase zvolili Jessicu, pro kterou je teď každý závod tak trochu trénink a potřebuje se po zranění znovu rozjet. Ptali jsme se jí, jak se cítí, a říkala, že dobře. Jonáše vybrali trenéři mužů kvůli stabilní střelbě," doplnil.

Jislová se po zdravotních patáliích vrátila do SP po měsíci a vynecháme-li běh, střelecky se rozhodně neztratila.

Ve sprintu měla střelbu čistou, ve stíhačce, kde si polepšila o dvě pozice na 42. místo, se netrefila dvakrát. "Jelo se mi lépe než ve sprintu, na střelnici mě ta poslední položka mrzí," uvedla Jislová.

Jonáš Mareček měl dva dny volna, protože do páteční stíhačky se kvůli 76. místu a čtyřem chybám nekvalifikoval.

Ve smíšené štafetě dvojic by Češi rádi prolomili dosavadní slabší bilanci. Nejlepším výsledkem je šesté místo Gabriely Soukalové a Ondřeje Moravce z Kontiolahti v roce 2017.

V únoru na MS byla dvojice Voborníková–⁠Krčmář až čtrnáctá. O místo hůře dojela dvojka Jessica Jislová s Adamem Václavíkem v lednu na Pokljuce.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články