Premier League - souhrn 26. kola: Liverpool - Manchester United 7:0

04.03.2023, 15:29, aktualizováno 06.03.2023, 23:04
Komentáře a souhrny
Cody Gakpo (© AFP)

Manchester United nezvládl zápas na Anfield Road, odvezl si "sedmičku". Manchester City přehrál Newcastle, věřil přitom, že Arsenal odpoledne zaváhá, jenže ten nakonec v závěru strhnul výhru nad Bournemouthem na svou stranu. Konečně se z vítězství zaradovala také Chelsea, naopak West Ham schytal debakl v Brightonu. Nedařilo se ani Tottenhamu. Brentford v pondělí zdolal Fulham, kterému se přiblížil na rozdíl jediného bodu...

Brentford FC - Fulham FC 3:2

06.03.2023 21:00

Góly: 6. Ethan Pinnock, 51. Ivan Toney (pen.), 85. Mathias Jensen - 39. Manor Solomon, 90+9. Carlos Vinícius

Londýnské derby dvou příjemných překvapení sezóny dopadlo lépe pro domácí Brentford. Skóre utkání otevřel v úvodu Pinnock, ještě do konce první půle stačil vyrovnat Solomon, po změně stran však skórovali domácí. O výhře rozhodl proměněnou penaltou Toney a v závěru pojistku přidal Jensen. Za hosty zvládl jen snížit na konečných 3:2 Carlos Vinícius.

Zajímavé střetnutí mezi Brentfordem a Fulhamem odstartovala herní převaha domácích, ze které pramenily šance. Již v páté minutě měl na svém kontě dvě zahozené tutovky Bryan Mbeumo, mrzet ho to však příliš nemuselo. Nátlak domácích vyústil v zaslouženou úvodní branku v 6. minutě, kdy se ke střele ve vápně dostal Ethan Pinnock, jenž prudkou tečovanou střelou rozvlnil soupeřovu síť.

V prvním poločase měly ještě domácí "Včely" dvě brankové příležitosti, ale pokusy Mbeuma ani Toneyho brankou neskončily, naopak v 39. minutě z ojedinělé příležitosti skórovali hosté. Andreas Pereira zahrával přímý kop z nebezpečného prostoru a technickou střelou nastřelil jen spojnici, míč se však odrazil k osamocenému Manoru Solomonovi, který hlavou srovnal na 1:1. Další branka v první půli nepadla, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Hned na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky dostal Brentford velkou příležitost k navrácení vedení, a to v podobě pokutového kopu po faulu Issy Diopa. K němu se klasicky postavil Ivan Toney a prudkou střelou k tyči prostřelil Bernda Lena - 2:1.

O dvacet minut později se pokusil anglický útočník o další zářez na pažbu, jeho překvapivá střela z poloviny hřiště však jen těsně minula Lenovu branku. Domácí byli i ve zbytku lepším mužstvem a pět minut před koncem se dočkali další odměny. Nová posila Kevin Schade utekl obráncům Fulhamu a poslal míč před branku, kde si jej našel Matthias Jensen, který překonal Lena a zvýšil na 3:1. V deváté minutě nastavení se ještě podařilo snížit Carlosi Viníciusovi, nicméně na další branku se hosté nezmohli.

Brentford se výhrou v důležitém utkání přiblížil sedmému Fulhamu na rozdíl jednoho bodu, navíc má stále dva zápasy k dobru.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Manchester United 7:0

05.03.2023 17:30

Góly: 43. Cody Gakpo, 47. Darwin Núñez, 50. Cody Gakpo, 66. Mohamed Salah, 75. Darwin Núñez, 83. Mohamed Salah, 88. Roberto Firmino

Ostře sledovaný souboj těžkých vah dopadl naprosto jednoznačně. Liverpool rozstřílel ve 26. kole Premier League Man Utd 7:0. Vyrovnaný první poločas dopadl lépe pro domácí tým, který ve 43. minutě poslal do vedení Gakpo. Po přestávce už byl na hřišti jen Liverpool. Odevzdaní United naprosto rezignovali na defenzivu a nechali si dát neuvěřitelných šest gólů. Na straně domácích excelovalo ofenzivní trio Salah, Gakpo a Núñez, které se dohromady postaralo o šest branek ze sedmi.

V 10. minutě si Antony šikovně navedl balón na hranici vápna, ale jeho následnou střelu směřující k pravé tyči výborně zlikvidoval pozorný Alisson. Na druhé straně střílel z podobné pozice Salah, svůj pokus však poslal těsně nad. V prvních 20 minutách zápasu se na hřišti zejména bojovalo a k vidění bylo několik ostřejších zákroků na obou stranách. Ve 22. minutě zakončoval z bezprostřední blízkosti Robertson, ale jeden z obránců jeho pokus včas zblokoval. Ve 23. minutě promarnil dobrou šanci Núñez, který po centru ze strany zakončil z první nad bránu.

Ve 26. minutě Dalot našel krásným centrem Fernandese, ten ovšem v obrovské příležitosti mířil těsně vedle pravé tyče. Několik minut bez šance přerušil gólem Casemiro, ale rozhodčí správně posoudil, že situaci předcházel ofsajd, a tak branka nemohla být uznána. Ve 41. minutě zajel do protihráče Fabinho a po zásluze viděl žlutou kartu. V závěru prvního poločasu udeřili domácí. Ve 43. minutě Robertson našel milimetrovou přihrávkou Gakpa a ten zblízka bez problému překonal De Geu.

Druhý poločas už byl v kompletní režii Liverpoolu. Kanonádu odstartoval Núñez. Ten si ve 47. minutě naskočil na centr ze strany a hlavou poslal míč k levé tyči. Vzápětí na druhé straně střílel nebezpečně Antony, jeho pěkný pokus však bravurně pokryl Alisson. V 50. minutě bylo pro United ještě hůř. Salah našel přesnou přihrávkou Gakpa a ten v ideální pozici vstřelil svůj druhý gól v zápase. V 53. minutě tvrdě sestřelil protihráče Antony a za svůj prohřešek viděl žlutou kartu. O pár minut později ho napodobil Martínez a ani on neunikl karetnímu trestu. V 66. minutě zvyšoval už na 4:0 Salah, jenž zblízka uklidil balón pod horní tyč. V 73. minutě se v pokutovém území nejlépe zorientoval Rashford, nicméně svůj pokus poslal pouze do levé tyče.

Domácí nepolevili ani v dalších minutách. V 75. minutě Henderson našel pěkným centrem Núñeze a ten rovněž rozšířil svůj gólový účet v zápase. Hosté se v druhém poločase prakticky nedostali do utkání a celých 45 minut byli pod velkým tlakem, zároveň si nedokázali vytvořit žádné vyložené šance a kupili řadu individuálních chyb. V 83. minutě se střelou k pravé tyči prosadil Salah a zvýšil už na neskutečných 6:0. Absolutní demolici dokonal v 89. minutě střídající Firmino, který střelou po zemi překonal De Geu posedmé. Liverpool jednoznačně ovládl derby a Man Utd rozdrtil 7:0.

Svěřenci Jürgena Kloppa se po vysokém vítězství dotáhli na čtvrtý Tottenham, na který ztrácí už jenom tři body, Reds navíc mají jeden zápas k dobru. Man Utd zůstává na třetím místě. V dalším kole si "Rudí ďáblové" pokusí spravit chuť proti Southamptonu, zatímco Liverpool zavítá na hřiště Bournemouthu.

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Everton FC 2:2

05.03.2023 15:00

Góly: 19. Brennan Johnson, 77. Brennan Johnson - 10. Demarai Gray (pen.), 29. Abdoulaye Doucouré

Nottingham Forest v rámci 26. kola Premier League dokázal získat bod s Evertonem za remízu 2:2 a prodloužil domácí ligovou neporazitelnost na devět utkání. Na City Ground Stadium skórovali za hosty Gray s Doucourém, za domácí se dvakrát prosadil Johnson.

Utkání mezi Nottinghamem a Evertonem se rozjíždělo pomalu, o první zajímavou situaci se v 9. minutě zasloužili hosté a hned z toho byla penalta v jejich prospěch. Shelvey totiž přišel do souboje s McNeilem pozdě, po vzájemném kontaktu pak nedal rozhodčímu na výběr. Pokutový kop následně s přehledem proměnil Demarai Gray, brankář Navas skončil na druhou stranu.

Vedení hostů však netrvalo ani deset minut. Domácí se po krásné kombinaci dostali k zakončení, Morgan Gibbs-White však zamířil pouze do pravé tyče Pickfordovy branky. Míč se ale od ní odrazil přímo k Brennanu Johnsonovi, který byl zcela nebráněný a ze vzdálenosti několika metrů bez jakýchkoli problémů dokázal rozvlnit síť soupeře.

Domácí dychtili po další brance, Gibbs-White se po souboji s Guéyem dožadoval odpískání faulu senegalského záložníka, sudí Brooks však viděl faul anglického mládežnického reprezentanta a z následné standardní situace naopak zahrozil Everton. Po sérii vyhraných hlavičkových soubojů se dostal k míči na hranici malého vápna Abdoulaye Doucouré, který stál před Navasem zcela nehlídaný a po lehkém přiťuknutí míče poslal hosty podruhé v utkání do vedení.

Ve druhém poločase byli daleko aktivnější domácí, nicméně obrana Evertonu byla velmi pevná a několikrát spoluhráče podržel i brankář Pickford. Zaslouženého vyrovnání však Nottingham přeci jen dosáhl, a to v 77. minutě. Obrovskou chybu v rozehrávce vyrobil Doucouré, míč mu dokázal vypíchnout stoper Felipe a posunul jej Johnsonovi. Ten kombinací s Ryanem Yatesem zamotal hlavu soupeřícím obráncům a následně zakončil chladnokrevně k tyči.

Další gól už nepadl a duel končí spravedlivou remízou. S výsledkem však nebude spokojen ani jeden z týmů, Everton totiž stále zůstává na sestupové 18. příčce, Nottingham je o čtyři body před ním na čtrnácté příčce.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Leicester City 1:0

04.03.2023 18:30

Góly: 35. Carlos Alcaráz

Southampton zvítězil v duelu 26. kola Premier League s Leicesterem City 1:0. Veledůležité tři body v boji o záchranu zařídil v prvním poločase Carlos Alcaraz.

Ve dvacáté minutě Theo Walcott v nebezpečném území fauloval Jamese Maddisona a byla z toho standardní situace pro Foxes. Té se ujal sám faulovaný a poslal parádní centr do šestnáctky přesně na Kelechiho Iheanacha. Jeho hlavička z dobré pozice však bohužel pro Lišky zamířila vedle. Po půlhodině hry si Walcott narazil s Cheem Adamsem a přihrávkou před bránu trefil ruku Castagneho, takže se nařizoval pokutový kop. Penalty se ujal James Ward-Prowse, ale pohrdl. Gólman Danny Ward vystihl směr kopu a střelu vyrazil mimo.

Domácí však neproměněná šance nemusela dlouho mrzet, jelikož se ve 35. minutě už vedení ujali. Che Adams si těsně pohlídal ofsajdové postavení a přihrávkou za obranu vysunul Carlose Alcaraze, který křižnou střelou z hranice šestnáctky skóroval.

Zkraje druhé půle se do příležitosti hostů dostal opět Iheanacho. A stejně jako v prvním případě těsně minul. Po hodině hry přišla na řadu třetí šance pro útočníka Leicesteru, když jej laxní rozehrávkou trefil gólman Saints Bazunu, jenže pálit ihned se neukázalo jako nejlepší řešení. Ještě v95. minutě mohlo být vyrovnáno. James Maddison setřásl Elyounoussiho a zleva nacentroval na Souttara. Hostující stoper však z blízka hlavou trefil pouze horní tyčku, a tři body tak zůstaly v Southamptonu.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - AFC Bournemouth 3:2

04.03.2023 16:00

Góly: 62. Thomas Partey, 70. Ben White, 90+7. Reiss Nelson - 1. Philip Billing, 57. Marcos Senesi

Arsenal porazil ve 26. kole Premier League na domácím stadionu Bournemouth 3:2. Gunners prohrávali už po 9 vteřinách hry, kdy vsítil gól Billing. Po přestávce hostující tým překvapivě přidal druhou branku a pro svěřence Mikela Artety to nevypadalo dobře. V 62. minutě se však domácí konečně probudili a po brankách Parteyho a Whitea vyrovnali na 2:2. Obrat dokonal v 98. minutě střídající Nelson, který se rohovém kopu prosadil bombou z hranice vápna.

Hosté šli již v 1. minutě do vedení. Ouattara našel pěknou přihrávkou Billinga a ten pokusem po zemi propálil vše, co mu stálo v cestě. Arsenal mohl srovnat vzápětí, nejdříve zakončoval technickou střelou k pravé tyči Ødegaard, Neto však výborně zasáhl a zakončení vyrazil, následně se ještě k dorážce dostal Saka, ale jeho prudkou ránu gólman zlikvidoval dalším reflexivním zákrokem. Ve 21. minutě zahrozili znovu hosté, Ouattara se v malém vápně dostal k balónu, jeho obrovskou příležitost ovšem skvěle pokryl Ramsdale.

Ve 22. minutě musel z důvodu zranění střídat Trossard a na jeho místo nastoupil Smith-Rowe. O dvě minuty později zahrávali domácí přímý kop z velmi slibné vzdálenosti. K meruně se postavil Ødegaard, jeho zajímavá navštívenka ovšem o kousek minula pravou tyč. Ve 34. minutě se domácí hráči domáhali odpískání penalty, jelikož se zdálo, že jeden z hráčů soupeře zahrál v pokutovém území rukou. Rozhodčí si vše ověřil u videa a nakonec rozhodl, že situace proběhla podle pravidel.

Do druhého poločasu udělal Mikel Arteta jednu změnu. V zápase skončil pravý obránce Tomiyasu, kterého nahradil White. V 52. minutě zlikvidoval příležitost Ødegaarda pozorný Neto. V 57. minutě se zničehonic prosadili opět hosté. Na centr z rohového kopu si naskočil Senesi a hlavičkou doprostřed brány zvýšil vedení na 2:0. Gunners tentokrát dokázali zareagovat a v 62. minutě Partey překonal Neta zakončením po zemi, čímž snížil na 1:2.

V 69. minutě si bohužel přivodil zranění i střídající Smith-Rowe a jeho místo na hřišti zaujal Nelson. V 70. minutě se Arsenal konečně dočkal vyrovnání. White zužitkoval přesný centr a střelou doprostřed branky nedal brankáři šanci. V následujících minutách měli domácí obrovskou převahu a Bournemouth zachránilo několikrát štěstí. V 74. minutě zastavila Sakův pokus pravá tyč a o minutu později mířil Martinelli jen těsně nad břevno.

Gunners udeřili až v nastaveném čase. Po rohovém kopu se na hranici pokutového území dostal k balónu střídající Nelson a bombou k pravé tyči vystřelil Arsenalu tři body.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Crystal Palace 1:0

04.03.2023 16:00

Góly: 27. Joachim Andersen (vl.)

V souboji o horní polovinu Premier League nakonec byla o něco úspěšnější mírně favorizovaná Aston Villa, která díky vlastní trefě Joachima Andersena zvítězila nejtěsnějším poměrem 1:0 a v tabulce se usadila na jedenácté pozici se čtyřiatřiceti body. Londýnský celek po inkasované trefě nedokázal odpovědět a přiblížil se tedy k sestupovému pásmu, neboť je se sedmadvaceti body dvanáctý a na osmnáctý Everton už má náskok pouhých šesti bodů.

Svěřenci manažera Patricka Vieiry přitom vstoupili do tohoto sobotního duelu velmi dobře a hned první větší možnost po pěti odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól, ovšem zásah Wilfrieda Zahy nemohl být uznán kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Domácí z ničeho nic udeřili po necelé půlhodině hry. Po krásné přihrávce na pravou stranu poslal míč před branku Cash a skluzující Andersen si ho hodně smolně srazil do vlastní sítě.

Villains mohli navýšit náskok v poslední minutě úvodního dějství, jenomže Watkinsovi scházelo ve stoprocentní pozici potřebné štěstí, neboť svým projektilem z pokutového území pouze orazítkoval protější tyč. Crystal si výrazně zkomplikoval situaci krátce po odehrané hodině, protože Cheick Doucouré po zbytečném zákroku uviděl druhou žlutou kartu a po následné červené kartě tedy pro něj utkání předčasně skončilo.

Oslabení hosté mohli přesto vyrovnat v polovině druhého dějství, ale Zahova střela proletěla o decimetry vedle pravé tyče. Ve zbývajícím průběhu chtěli domácí definitivně pojistit svůj náskok, nicméně pokus střídajícího Baileyho zneškodnil brankář Guaita a pak byl po rychlém přečíslení na poslední chvíli zablokován McGinn.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - West Ham United 4:0

04.03.2023 16:00

Góly: 18. Alexis Mac Allister (pen.), 51. Jöel Veltman, 69. Kaoru Mitoma, 89. Danny Welbeck

Na West Ham už ve čtvrtek čeká osmifinále Konferenční ligy s kyperskou Larnakou a ligová generálka na tento souboj mu vůbec nevyšla. Po minulé porážce s rozjetým Manchesterm United (1:3) tentokráte neměl šanci na půdě ambiciózního Brightonu a po mizerném výkonu prohrál vysoko 0:4. V tabulce Premier League je tak až šestnáctý s třiadvaceti body a na sestupové pásmo má náskok pouhých dvou bodů.

Naopak domácí výběr navázal na skvělou formu z této sezóny a svého protivníka vyškolil z produktivity, v tuto chvíli mu patří vynikající osmá pozice s osmatřiceti body a stále tedy usiluje o účast v evropských pohárech v příštím ročníku. K již jedenácté ligové výhře této sezóny mu výrazně pomohl čtyřiadvacetiletý argentinský záložník Alexis Mac Allister, který nejprve proměnil pokutový kop a krátce po změně stran přihrál na druhý uklidňující gól.

V dresu londýnského celku nastoupil v základní jedenáctce český reprezentační záložník Tomáš Souček a byl střídán v 75. minutě, jeho krajan Vladimír Coufal vůbec nebyl zařazen do nominace kvůli problémům s patou. Brighton začal s velkou aktivitou a první možnost si vypracoval již po necelé čtvrthodině, ovšem March po skvělé individuální akci nevyzrál na vynikajícího brankáře Aréolu tvrdou ranou z hranice šestnáctky.

Brighton se však přeci jen dostal do důležitého vedení v 18. minutě, když Bowen těsně předtím poslal k zemi ve vlastní šestnáctce Kaorua Mitomu a s nařízenou penaltou si věděl rady právě Mac Allister, jenž nechytatelně zavěsil k levé tyči. Hosté hrozili jen ojediněle a nečekaně srovnat mohli ve 25. minutě, kdy svou předchozí minelu chtěl napravit Bowen, nicméně jeho přízemní pokus vykopl nohou pozorný gólman Steele.

Domácí hráli po změně stran velmi organizovaně a jasnou výhru pečetili hned třemi dalším góly. Nejprve vsítil druhou uklidňující branku Jöel Veltman, jenž po rohovém kopu Mac Allistera dopravil balón do poloprázdné branky, zhruba v polovině druhého dějství skóroval také Mitoma, neboť střílenou přihrávku Grosse k protější tyči dopravil do sítě ve skluzu z bezprostřední blízkosti - 3:0. V 89. minutě nakonec uzavřel gólový účet Danny Welbeck nechytatelnou dělovkou přímo do levého spodního růžku.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Leeds United 1:0

04.03.2023 16:00

Góly: 53. Wesley Fofana

Trápící se Chelsea porazila v utkání 26. kola Premier League Leeds United 1:0. Duel rozhodl z kraje druhého poločasu Wesley Fofana. Hostům se ani přes závěrečný tlak vyrovnat nepodařilo.

Domácí mohli jít do vedení už v patnácté minutě, ale Kai Havertz názorně předvedl, že Blues teď prostě v pohodě nehrají. Po přihrávce zhruba na polovině hřiště totiž mířil téměř sám na bránu, Meslier proti němu vyběhl a německý fotbalista jej při pokusu o lob trefil. Výborný zákrok gólmana Whites, zároveň nepodařené zakončení Havertze. O pár minut později měli Potterovi svěřenci i smůlu, když Félix dostal nabito na hranici vápna od Sterlinga. Jeho následný střelecký pokus však skončil na břevně.

Domácí se tak dočkali až v 53. minutě a trochu zlepšili náladu svým fanouškům. Povedený rohový kop mířil někam mezi penaltový puntík a malé vápno, kde se nejvýš ze všech vyšplhal Wesley Fofana a parádní hlavičkou prostřelil gólmana Mesliera, který neměl šanci jakkoliv zasáhnout. Zhruba od 75. minuty převzali otěže duelu hosté, jenže ti si za celý zápas dokázali vypracovat pouze jedinou střelu na bránu a to na vyrovnání prostě nestačilo.

Chelsea se tak díky zisku tří bodů udržela na desátém místě o skóre před Asto Villou, na pátou pozici zajišťující postup do evropských pohárů však stále ztrácí sedm bodů a bude mít co dělat, aby toto místo vůbec mohla ohrozit. Leeds je naopak až sedmnáctý a pouhý jediný bod na sestupovým pásmem. Pro Whites tak letošní ročník bude pravděpodobně o záchranářských povinnostech, z trojice Southampton, Bournemouth a Everton totiž nikdo chtít spadnout nebude.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Tottenham Hotspur 1:0

04.03.2023 16:00

Góly: 82. Adama Traoré

Wolverhampton Wanderers porazil v zápase 26. kola Premier League Tottenham Hotspur 1:0. V závěrečné desetiminutovce rozhodl Adama Traoré, Vlci se sestupu vzdálili na šest bodů.

Hned v páté minutě se Son Hung-min dokázal díky naznačení uvolnit těsně za hranicí vápna a následně poslal na svatyni Josého Sá nebezpečný pokus do levé šibenice. Jeho střelu domácí gólman dobře viděl a dokázal ji zneškodnit. Zanedlouho Kane vysunul Sona, jehož přihrávka našla Kulusevského, a ten pořádně protáhl Sá. Ten podržel Wolves i ke konci prvního poločasu, když perfektně vyrazil hlavičku Perišiče. V úplném konci nastaveného času prvního poločasu ještě pálil z přímého kopu Pedro Porro a jeho rána trefila břevno domácích.

Jen co začal druhý poločas, znovu se ozvala horní tyčka Wolves. Tu tentokrát rozezvonil Son, když pálil po přihrávce od Kanea. O pár minut později se mohli prosadit domácí, když po pasu Jiméneze zívala na Semeda prázdná brána, jenže ten na balon nedosáhl. Převaha se během druhé půle pomalu překlopila ve prospěch Wolves, ti se přitom v 82. minutě dokázali prosadit. Jiménezovu ránu ještě Forster dokázal vyrazit, jenže jen na Adamu Traorého, který merunu z první napálil o břevno do sítě. V závěru se Wolves prosadili podruhé, jenže Jiménez byl v době přihrávky v ofsajdu, což posléze odhalil VAR.

Více informací k zápasu

Manchester City - Newcastle United 2:0

04.03.2023 13:30

Góly: 15. Phil Foden, 67. Bernardo Silva

Man City zvítězil ve 26. kole Premier League nad Newcastlem United 2-0. Domácí předvedli dominantní výkon a v 15. minutě je poslal do vedení Foden. Ve druhém poločase se hrálo opět hlavně na polovině Newcastlu a domácí zvýšili náskok po brance Silvy. Citizens získali tři body a v boji o titul dál pronásledují první Arsenal.

Už v první minutě mohli jít domácí do vedení, to by si ovšem Gündogan musel počínat lépe a nenamířit hlavičku těsně nad horní tyč. Ve 12. minutě dostali domácí výhodu přímého kopu ze slibné pozice, k míči se postavil De Bruyne, ale technickou střelou branku o kousek přestřelil. V 15. minutě už Citizens slavili, Foden se krásnou samostatnou akcí probil až do pokutového území a následnou střelou k pravé tyči otevřel skóre utkání. Ve 35. minutě se do vzduchu vyšvihl Haaland, ale jeho zakončení hlavou skončilo kousek od pravé tyče.

O pár minut později se do další šance dostal Haaland, nicméně ani tentokrát proti brankáři soupeře neuspěl. Manchester City zvládl první poločas a po 45 minutách vedl 1-0.

Po přestávce si Citizens udržovali herní převahu a soupeře vůbec nepouštěli do šancí. V 58. minutě poprvé zahrozili i hosté, Gordon se odhodlal ke střele kousek za vápnem, ale jeden z domácích obránců pokus na poslední chvíli zblokoval. V 62. minutě poslal Eddie Howe do hry hned trojici nových hráčů. V utkání skončili Saint-Maximin, Isak a Willock a místo nich přišli Longstaff, Wilson a Gordon. V 67. minutě Haaland našel pěknou přihrávkou Silvu a ten z hranice vápna poslal balón nechytatelně k pravé tyči, 2-0 pro City.

V 86. minutě obdržel přesnou přihrávku do velkého vápna Foden, avšak svou pohotovou střelu namířil jen doprostřed brány. Man City si dvougólový náskok pohlídal do konce zápasu a po dominantním výkonu porazil Newcastle 2-0, což se mu na domácím stadionu podařilo již počtrnácté za sebou. .

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
26
20
3
3
59 : 25
63
2
Manchester City
26
18
4
4
66 : 25
58
3
Manchester United
25
15
4
6
41 : 35
49
4
Tottenham Hotspur
26
14
3
9
46 : 36
45
5
Liverpool FC
25
12
6
7
47 : 28
42
6
Newcastle United
24
10
11
3
35 : 17
41
7
Fulham FC
26
11
6
9
38 : 34
39
8
Brighton & Hove Albion
23
11
5
7
43 : 29
38
9
Brentford FC
24
9
11
4
40 : 32
38
10
Chelsea FC
25
9
7
9
24 : 25
34
11
Aston Villa
25
10
4
11
31 : 38
34
12
Crystal Palace
25
6
9
10
21 : 32
27
13
Wolverhampton Wanderers
26
7
6
13
19 : 35
27
14
Nottingham Forest
25
6
8
11
20 : 44
26
15
Leicester City
25
7
3
15
36 : 43
24
16
West Ham United
25
6
5
14
23 : 33
23
17
Leeds United
25
5
7
13
29 : 40
22
18
Everton FC
26
5
7
14
19 : 38
22
19
Southampton FC
25
6
3
16
20 : 41
21
20
AFC Bournemouth
25
5
6
14
24 : 51
21

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1048)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele