Cena benzinu v Česku za poslední týden klesla o dva haléře, u nafty o jedenáct

Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 v Česku od minulého týdne klesla o dva haléře na 37,38 Kč/l. Nafta pak zlevnila o jedenáct haléřů na průměrných 36,08 Kč/l. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benzinová pumpa, ilustrační foto.

Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 v Česku od minulého týdne klesla o dva haléře (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Před rokem platili řidiči za litr benzinu o 7,83 Kč více, za diesel o 11,39 Kč více. Do cen paliv se loni touto dobou už výrazně promítl začátek ruské invaze na Ukrajinu.

Ceny pohonných hmot výrazně klesají. Benzin už stojí méně než před válkou na Ukrajině

Číst článek

Průměrná cena benzinu Natural 95 aktuálně činí 37,38 Kč/l, cena nafty 36,08 Kč/l.

Nejlevnější benzin je nyní v Královéhradeckém kraji. Litr tam stojí v průměru 36,93 Kč. Za naftu se platí nejméně v Jihočeském kraji, a to průměrně 35,44 Kč. Naopak nejdražší zůstávají čerpací stanice v Praze. Litr benzinu stojí v hlavním městě průměrně 38,63 Kč, litr nafty pak 37,97 Kč.

Pohonné hmoty v ČR zlevňovaly vytrvale od konce loňského října. V prvních dnech letošního roku pak ceny rostly, následně začaly kolísat. Nyní klesají druhým týdnem v řadě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme