KLDR provedla další raketový test. Balistická střela krátkého doletu dopadla do Žlutého moře

Severní Korea ve čtvrtek provedla další test balistické střely krátkého doletu. Informovala o tom jihokorejská agentura Jonhap s odvoláním na jihokorejskou armádu. Střela dopadla do Žlutého moře, které se nachází mezi Korejským poloostrovem a Čínou.

Soul Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zkušební odpálení mezikontinentální balistické střely Hwasong-15 na mezinárodním letišti v Pchjongjangu v sobotu 18. února 2023

Severní Korea ve čtvrtek provedla další test balistické střely krátkého doletu (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

„Střela byla odpálena kolem 18.20 místního času (10.20 SEČ) z oblasti kolem přístavu Nampo,“ uvedlo v komuniké velení jihokorejské armády.

KLDR obvinila USA, že zvýšily napětí na poloostrově. Sestra Kim Čong-una varovala před sestřelením raket

Číst článek

V úterý severokorejské ministerstvo zahraničí obvinilo Spojené státy z toho, že vojenským cvičením s Jižní Koreou zvýšily napětí na Korejském poloostrově. Kim Jo-čong, vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, navíc pohrozila tím, že sestřelení některé z raket komunistické země by bylo „vyhlášením války“.

Loni KLDR odpálila rekordní počet raket. Američtí a jihokorejští představitelé rovněž varovali, že se KLDR může připravovat na první jaderný test od roku 2017.

Letos v únoru Pchjongjang provedl zkoušku mezikontinentální balistické střely Hwasong-15. Podle expertů údaje ze zkoušky ukázaly, že tato zbraň by teoreticky byla schopná dosáhnout pevninské části Spojených států, pokud by letěla po standardní trajektorii.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme