Orientační nabídka


Menu

Sociální sítě


Vyhledávání



Březen je měsíc čtenářů: do městské knihovny se můžete registrovat zdarma

knihovna
 

 
 

knihovna Bojkovice


Bojkovice (9.3.2023) - Zpátky do knihoven! Heslo letošní akce Březen - měsíc čtenářů má v sobě jasné sdělení. V Bojkovicích chce vedení městské knihovny nalákat nové členy prostřednictvím bezplatné registrace pro dospělé - děti do 15 let mají totiž zápis mezi členy zdarma po celý rok. Mezi regály s knihami se můžou lidé podívat i díky sérii březnových akcí, výstav a přednášek. 

Podle Svazu knihovníků a informačních pracovníků ubylo v knihovnách po celé republice čtenářů. A to nejenom v důsledku covidových opatření. Nejvíc chybí mladí lidé. „Počet ale nejenom u nás začíná pomalu zase stoupat, tak snad už si čtenáři zase hledají cestu zpět,“ informuje vedoucí bojkovické knihovny Kristýna Šopíková. Nalákat je mají i pořádané akce. 

Výstavy tady návštěvníci najdou rovnou dvě. Nejen korálky Zity Gagové z Bojkovic zdobí vitríny u vchodu. Nad hlavami příchozích pak visí historie cestopisných přednášek, které vedení knihovny uspořádalo za posledních 20 let. Lidé skrz vyprávění cestovatelů navštívili desítky zemí. „Zajímavá byla témata jako chirurgem v Kazachstánu nebo třeba plavba kolem světa. A když jsem si to tak prohlížela a dívala se, kdo z cestovatelů za námi přijel nejčastěji, tak to byl pan Robert Bazika z Otrokovic, ten tu byl osmnáctkrát,“ popisuje Kristýna Šopíková. 

Při akci Březen - měsíc čtenářů si můžou návštěvníci také obohatit vlastní literární sbírky. V atriu knihovny pro ně vedoucí Kristýna připravila bazárek vyřazených knih. „Jsou to knížky méně čtené, duplicitní nebo třeba opotřebované. A protože přesunujeme depozitář z kulturního domu do prostoru knihovny, tak většinou jde o beletrii, protože tam jsem měla uskladněný právě tento žánr,“ upřesňuje. Desítky titulů jsou k prodeji následujících 14 dní v otevírací době knihovny. 


BŘEZEN - MĚSÍC ČTENÁŘŮ V MĚSTSKÉ KNIHOVNĚ V BOJKOVICÍCH:

1. března - Seminář o bylinkách s Kateřinou Černou

7. března - Posezení se seniory

8. března - cestopisná přednáška s Janem Husákem „Valašsko z lufta“

22. března -  Setkání s nejmenšími

23. března - Tunisko - cestopisná přednáška s Markem Císařem

31. března - autorské čtení poezie s hudebním doprovodem pod názvem „Obyčejné lidství“ s Petrou Huťkovou, klavírní doprovod Hana Kvasničková

• bazárek vyřazených knih 

• výstava „20 let cestopisných přednášek v knihovně“

• výstava „Nejen korálky“ Zity Gagové z Bojkovic

• vyhlášení výtvarné soutěže „Mít tak křídla …“

• vyhlášení nejlepšího čtenáře/čtenářky v dětské i dospělé kategorii za rok 2022

• registrace nových čtenářů po celý měsíc zdarma

• besedy pro školky a školy


Pro podrobné a aktuální informace o dění v Městské knihovně v Bojkovicích sledujte webové stránky instituce nebo její facebookový profil
 
Zodpovídá: Karolína Wernerová
Vytvořeno / změněno: 9.3.2023 / 9.3.2023
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > KULTURA > Zprávy
 

Kontakt

Město Bojkovice
Sušilova 952
687 71 Bojkovice

Tel.: 572 610 421

E-mail: mesto@bojkovice.cz

Podrobný kontakt


Kde nás najdete


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém