Třinec udolal Litvínov a je krok od čtvrtfinále play-off. Olomouc zvládla dohrávku s Karlovými Vary

Hokejisté Třince zdolali Litvínov i ve druhém utkání předkola play-off, tentokrát 5:4 v prodloužení. Zápas rozhodl v 67. minutě druhým gólem v zápase obránce Jakub Jeřábek. Olomouc zvládla dohrávané utkání s Karlovými Vary a po vítězství 4:1 se ujala vedení 1:0 v sérii. Kometa Brno udolala Mladou Boleslav 2:1 a je stejně jako Třinec pouhý krok od čtvrtfinále. Plzeň smetla Liberec 6:0 a srovnala stav série.

Tento článek je více než rok starý.

Třinec (Aktualizováno: 21:53 9. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhý zápas série mezi Třincem a Litvínovem byl tuhý boj

Druhý zápas série mezi Třincem a Litvínovem byl tuhý boj | Zdroj: ČTK

Obhájce titulu měl blíž k výhře už v základní hrací době, v závěrečných šesti minutách ale neudržel vedení 3:2 a 4:3. Litvínov využil tři přesilové hry, ve kterých se dvakrát trefil Nicolas Hlava.

Už po 24 sekundách hry vyloučili rozhodčí třineckého obránce Marinčina za zdržování hry a Litvínov početní výhodu využil. Stránský se prosadil z pravého kruhu střelou bez přípravy k bližší tyči. Třinec zareagoval náporem. Roman ještě z dorážky neuspěl, ale v osmé minutě udeřil z přečíslení Nestrašil dělovkou pod horní tyč.

Třinec vstoupil do play-off vítězně, Kometa přehrála Mladou Boleslav. V Olomouci se nedohrálo

Číst článek

Oceláře dostal do vedení ve 27. minutě z nenápadné akce Kaňák, jehož přihrávka se odrazila od brusle bránícího Guta mezi betony Tomka.

Hosté při vyrovnávacím gólu na 2:2 potrestali další technický přestupek Ocelářů, tentokrát hru v šesti. Přesilovou hru využil Hlava po vydařené kombinaci. Za osmdesát sekund ale domácí znovu vedli. V početní převaze uspěl netypicky z pozice obránce Růžička.

Horké chvilky prožil Třinec hned v úvodu třetí třetiny, ve které ubránil 52 sekund oslabení tři proti pěti. Litvínov si před přesilovou hrou vybral oddechový čas, ale nic moc extra nevymyslel. Domácí Chmielewski trefil v 54. minutě tyč, následně ale fauloval a to stálo Oceláře vedení. Gól šel na vrub Mazance, který si srazil hokejkou do vlastní branky nahození Hlavy z ostrého úhlu.

Obhájce titulu kontroval v 57. minutě také z přesilové hry. Marcinko nejdříve orazítkoval tyč, ale Jeřábek už rozvlnil z levého kruhu síť. Oceláři ale náskok znovu neudrželi, při risku bez gólmana vyrovnal z předbrankového prostoru Sukeľ.

Litvínov v úvodu prodloužení promarnil přesilovku a poté ukončil zápas Jeřábek dělovkou zpoza pravého kruhu. Během vyhlášení hvězd utkání ještě vznikla hromadná strkanice, ale rozhodčí obě strany rozdělili.

Dohrávané utkání v Olomouci

Hokejisté Olomouce porazili v prvním zápase předkola play-off extraligy Karlovy Vary 4:1 a vykročili za postupem do čtvrtfinále. Úvodní utkání série týmy rozehrály již ve středu, po první třetině ho ale předčasně ukončila nezpůsobilá hrací plocha. Dnes se pokračovalo za stavu 2:0 pro Hanáky a domácí duel dovedli do úspěšného konce. 

Ve středu se domácím vydařil vstup do utkání, když skóre otevřeli po 50 sekundách, kdy před Lukešem zůstal osamocený Kusko a nadvakrát dostal puk za brankáře. Karlovarští mohli srovnat během přesilové hry, ale strážce domácího brankoviště Lukáš se proti Koblasově střele z první přesunul včas. Olomouc následně využila první přesilovku a díky úspěšné dorážce Orsavovy vyražené střely zvýšil na rozdíl dvou branek Musil.

Dnes byl úvod poznamenaný hned několika vyloučeními, první tresty udělili rozhodčí již po 25 sekundách hry. Početní výhoda pomohla domácím k další brance. Ve 31. minutě potrestal faul kapitána Energie Černocha střelou z první Orsava.

Do dalších šancí se dostali Káňa a Kucsera, branku Lukeše ale netrefili. Na začátku třetí části zahrozili domácí přečíslením dva na jednoho, proti Klimkovi se však vyznamenal karlovarský gólman.

Západočeši navíc duel zdramatizovali, když Kohout po samostatném úniku překonal Lukáše a snížil na 1:3 z pohledu hostů. Olomouc získala třígólový náskok rychle zpět, když Pláškovo nahození od mantinelu srazil obránce Stříteský smolně za záda vlastního brankáře. Olomouc se tak ujala vedení v sérii 1:0.

Všechny série předkola play-off pokračují v sobotu 11. března.

Výsledky 2. zápasů předkola play-off

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 0:6 (0:1, 0:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 11. Piskáček (Pour, Schleiss), 30. Holešinský (Schleiss, Rekonen), 45. Bitten (Hrabík, Jaroměřský), 46. Holešinský (Mertl), 51. Jaroměřský (Schleiss, Suchý), 52. Mertl (Pour). Rozhodčí: Mrkva, Stano (SR) - Šimánek, Hynek. Vyloučení: 8:9, navíc J. Vlach (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4398. Stav série: 1:1.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Kundrátek (Ščotka, Holík), 4. A. Zbořil (Ďaloga, Strömberg). - 33. Bičevkis (O. Roman, Lunter). Rozhodčí: Sýkora, Šír - Gerát, Hynek. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. Diváci: 6734. Stav série: 2:0.

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 5:4 v prodl. (1:1, 2:1, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Nestrašil (L. Hudáček, D. Voženílek), 27. Kaňák (J. Jeřábek, Nestrašil), 37. M. Růžička (Nestrašil), 57. J. Jeřábek (M. Růžička), 67. J. Jeřábek (M. Roman) - 2. Š. Stránský (Jaks), 35. Hlava (M. Sukeľ, Š. Stránský), 55. Hlava (Š. Stránský, Jaks), 59. M. Sukeľ (Hlava, Zile). Rozhodčí: Hribik, Obadal - Axman, Lederer. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:3. Diváci: 4465. Stav série: 2:0.

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Kusko (Bambula), 12. P. Musil (J. Knotek, Orsava), 31. Orsava (P. Musil, J. Knotek), 47. Plášek (Navrátil) - 44. Kohout (Dlapa, M. Rohan). Rozhodčí: Veselý, Šindel - Brejcha, Špůr. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Diváci: 4735. Stav série: 1:0.

rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme