Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

SOUHRN PŘEDKOLA: Vrána poslal Třinec do čtvrtfinále, Vary a Boleslav jsou zpátky v sérii

Extraliga zná pátého čtvrtfinalistu. Stali se jím třinečtí Oceláři, kteří uspěli ve třetím duelu předkola play-off na ledě Litvínova 4:2 a sérii ovládli 3:0 na zápasy. Naopak zpět ve hře je Mladá Boleslav, jež udolala Kometu 2:1, a také Karlovy Vary. Západočeši srovnali krok s Olomoucí po obratu ve druhém utkání a vysoké výhře 7:4. Radoval se i Liberec, Bílí Tygři přetlačili Plzeň 3:1.

Litvínov vzdoroval, ale v závěru neuhlídal Vránu

Třinec se probojoval do čtvrtfinále v nejrychlejším možném čase. Slezané na severu Čech dvakrát vedli po trefách Daniela Voženílka a přesilovkovém zásahu Andreje Nestrašila, ale Litvínovští pokaždé odpověděli. Nejprve srovnal Nicolas Hlava, podruhé zase Martin Havelka. Nerozhodný stav rozsekl kapitán Ocelářů Petr Vrána ve 49. minutě po efektním blafáku, když překonal brankáře Šimona Zajíčka. Skóre dokonal Martin Růžička do prázdné brány. Litvínovu tak skončila sezona.

HC Verva Litvínov – HC Oceláři Třinec 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 18. Hlava (Helt), 44. Havelka (Jurčík, Hlava) - 5. D. Voženílek (L. Hudáček), 25. Nestrašil (J. Jeřábek), 49. Vrána (Dravecký, Marinčin), 59. M. Růžička. Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Hynek, Hnát. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. Diváci: 5452.
Konečný stav série: 0:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. předkola Karlovy Vary – Olomouc

Olomouc promrhala nadějné vedení

Karlovy Vary se vrátily do série proti Hanákům. Západočeši v domácím prostředí sice prohrávali ve 25. minutě už 1:3, jenže poté předvedli povedený obrat díky třem gólům v průběhu necelých šesti minut. Petr Koblasa navíc zvýšil na začátku třetí části na 5:3, jeho trefa se tak ukázala jako vítězná. V přesilové hře v samotném závěru navíc zkompletoval hattrick.

Hlavní postavou domácích byl ale kapitán Jiří Černoch, jenž se blýskl pěti body (1+4). Karlovarským vyšel také tah s výměnou brankářů, když za stavu 1:2 Vladislav Habal nahradil Štěpána Lukeše po první třetině. Třetí duel se hraje znovu na západě Čech, čtvrtý a případný pátý zápas pak na Hané.

HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 7:4 (1:2, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 12. Koblasa (O. Beránek, Černoch), 26. Stříteský (Pulpán, Koffer), 28. O. Beránek (Havlín, Černoch), 32. Hladonik (D. Mikyska, Huttula), 45. Koblasa (Černoch, O. Beránek), 57. Černoch, 59. Koblasa (Černoch, Jiskra) - 20. Orsava (J. Knotek), 20. Ondrušek (P. Musil), 25. Kusko (Bambula, Plášek), 49. Bambula (Rašner, Ondrušek). Rozhodčí: Pražák, Květoň - Zíka, Rampír. Vyloučení: 4:9, navíc Gríger (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 4164.
Stav série: 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. předkola Plzeň – Liberec

Liberec oplatil Plzni porážku venku

Bílí Tygři uspěli ve třetím utkání série proti Plzni a po výhře 3:1 vedou v předkole play-off 2:1. Severočeši museli dotahovat náskok domácích po přesilovkové trefě Jakuba Poura. Výsledkovou otočku nastartoval ještě ve druhé části Michael Frolík, na kterého navázali v závěru Petr Kolmann a Michal Birner do prázdné brány. Liberečtí mohou v neděli po čtvrtém duelu slavit případný postup.

HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 26. Pour (Zámorský, Rekonen) - 36. Frolík (J. Vlach, Filippi), 50. Kolmann (Balinskis, Birner), 60. Birner (J. Vlach, Balinskis). Rozhodčí: Hejduk, J. Ondráček I - Frodl, Lhotský. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 4716.
Stav série: 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. předkola Mladá Boleslav – Brno

Mladá Boleslav oddálila konec v sérii

Kometa mohla projít už do čtvrtfinále play-off, jenže ve třetím utkání na ledě Mladé Boleslavi nezlomila nerozhodný stav na svou stranu a po porážce 1:2 musí do čtvrtého duelu. O těsném vítězství Středočechů rozhodl finský obránce Alex Lintuniemi, jenž zařídil oba góly domácích a pokaždé v početní výhodě. Na 1:1 srovnával za Brňany Kim Strömberg také v přesilovce.

BK Mladá Boleslav – HC Kometa Brno 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Lintuniemi (Pláněk, Fořt), 33. Lintuniemi (Lantoši) - 28. Strömberg (Horký, Kundrátek). Rozhodčí: Úlehla, Kika - J. Svoboda, Axman. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. Diváci: 3922.
Stav série: 1:2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články