Hrál jsem preview verzi Dead Island 2. Obnovila ve mně víru v herní vývoj
i Zdroj: Dambuster
Dead Island 2 Článek Hrál jsem preview verzi Dead Island 2. Obnovila ve mně víru v herní vývoj

Hrál jsem preview verzi Dead Island 2. Obnovila ve mně víru v herní vývoj

Radek Raudenský

Radek Raudenský

13. 3. 2023 16:00

Seznam kapitol

1. MOC DRAHÝ NA POLOŽENÍ 2. DEAD ISLAND 2 | PHOTOREALISTIC DEMO 3. ROZSEKEJ MĚ NA KOUSKY

Přiznám se, nevěřil jsem jim. Vždyť Dead Island 2 byl jedním velkým memem, který se táhnul už dlouhá léta. Prakticky jediným hmatatelným důkazem, že se někdy přemýšlelo nad skutečným vývojem, byl legendární trailer, na který navázala třeba parodie Goat Simulatoru 3.

Reklama

Jenže Deep Silver to prostě nevzdal. Vedení vydavatele se licence drželo zuby nehty, hru přehazovalo mezi vývojáři, až to nakonec vážně klaplo. Na loňském Gamescomu jsme měli možnost sáhnout si na hratelnou verzi Dead Island 2, což se zdálo jako těžko uvěřitelné. Ještě více abstraktní zážitek ale byl si hru, která je ve vývoji už devět let, zapnout u sebe doma… a bavit se.

Je dost možné, že si velká část ze čtenářů ani pořádně nepamatuje, jak to vlastně s Dead Island 2 bylo. A jelikož sám jsem dodnes a historií hry absolutně v úžasu, pojďme si to stručně shrnout. Vývojářský deníček se začíná psát už v roce 2012, kdy studio Yager (Spec Ops: The Line) získalo zakázku na tvorbu hry od Deep Silver. Jde mimochodem o rok, kdy vyšlo třeba Call of Duty: Black Ops II, Borderlands 2 nebo Mass Effect 3.

Dead Island 2 byl nakonec oznámen skvělým trailerem o dva roky později s plánovaným vydáním v roce 2015. Jenže tento rok se stal pro projekt osudným. Deep Silver oznámil, že stahuje Yager z vývoje, což zapříčinilo insolvenci studia. Vydavatel přesunul v roce 2016 vývoj do rukou Sumo Digital (Crackdown 3, Little Big Planet 3), přičemž po následující dva roky byla veřejnost ujišťována, že se na hře stále pracuje. To se ale změnilo v roce 2019, kdy THQ Nordic, po sedmi letech vývoje, opět změnil vývojáře. Tentokrát se práce, už finálně, přesunuly pod interní Dambuster Studios, bývalé Crytek UK.

Tito vývojáři nakonec dokázali nekonečný vývoj dotáhnout do konce… Tedy snad se tak podaří. Plánované datum vydání je stále stanovené na 21. dubna tohoto roku, přičemž vybraní novináři, včetně nás, dostali možnost si předběžně zahrát preview verzi hry. A můžu vám říct, že jsem neskutečně překvapen. Dead Island 2 totiž nevypadá vůbec špatně.

UPOZORNĚNÍ NA BRUTALITU

 

Dead Island 2 sází na velmi drsnou hratelnost plnou brutálních a krvavých scén. V následujících kapitolách jsou přiloženy záběry, kde je řada z nich zachycena a vzhledem k míře násilí nemusí být vhodná pro slabší povahy.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama