Krejčíková se Siniakovou jsou ve finále v Indian Wells, Šwiateková vypadla

foto Český tenisový pár Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková se raduje v Indian Wells z postupu do finále 17. března 2023. Vzadu jsou poražené Japonky Šúko Aojamaová (uprostřed) a Ena Šibaharaová.

Indian Wells (USA) - Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou si na tenisovém turnaji v Indian Wells zahrají finále čtyřhry. Do souboje o titul postoupily nejvýše nasazené Češky přes japonský pár Šúko Aojamaová, Ena Šibaharaová po výhře 6:4, 6:2. Světová jednička Iga Šwiateková titul v Indian Wells neobhájí. Polská hráčka podlehla v semifinále Jeleně Rybakinové z Kazachstánu dvakrát 2:6.

Krejčíková se Siniakovou, které mají ve sbírce trofeje ze všech čtyř grandslamových turnajů, v Indian Wells ještě nikdy zvítězit nedokázaly. Nyní si na akci, které se přezdívá pátý grandslam, vyrovnaly maximum, ve finále spolu byly už v roce 2019. Světová deblová jednička Siniaková má finálovou zkušenost i z roku 2017, kdy nedotáhla snahu k titulu po boku Lucie Hradecké.

V dnešní repríze finále z lednového Australian Open získaly vítězky melbournského grandslamu první set díky jedinému brejku za stavu 3:2. Druhé sadě zpočátku dominovaly, dostaly se do vedení 5:0, ale při vlastním podání promarnily mečbol. Další možnost ukončit zápas nevyužily v následující hře, ale třetí šanci už opět při svém servisu zužitkovaly.

Český pár letos ještě nenašel přemožitele a zaznamenal desátou výhru. V Indian Wells dosud stejně jako na celém Australian Open ztratil jediný set. Jejich poslední soupeřky vzejdou z duelu mezi brazilsko-německým párem Beatriz Haddadová Maiaová, Laura Siegemundová a japonsko-indonéskou dvojicí Miju Katoová, Aldila Sutjiadiová.

Šwiateková prohrála s Rybakinovou a titul v Indian Wells neobhájí

Světová jednička Iga Šwiateková titul na tenisovém turnaji v Indian Wells neobhájí. Polská hráčka podlehla v semifinále Jeleně Rybakinové z Kazachstánu dvakrát 2:6. Vítězka loňského Wimbledonu se ve finále utká s Běloruskou Arynou Sabalenkovou, s kterou prohrála v boji o titul na letošním Australian Open. Sabalenková v pátečním semifinále zdolala Řekyni Marii Sakkariovou 6:2, 6:3.

Rybakinová ztratila v duelu se Šwiatekovou podání jen v sedmé hře druhého setu, kdy servírovala na vítězství v zápase a měla dva mečboly. Proměnila až ten třetí v následujícím gamu.

"Hodně jsem do toho dneska šla. Iga je těžká soupeřka, ale když hraju takhle a všechno vychází...Chvílemi jsem hrála nejlépe, jak umím. Někdy máte pocit, že můžete porazit každého, když vám to jde," uvedla turnajová desítka po zápase.

Rybakinová bude hrát o třetí titul v kariéře a první od Wimbledonu. Se Sabalenkovou má na WTA Tour bilanci 0:4.

Šwiateková po zápase uvedla, že ji omezovaly bolesti žeber. Počítá ale s tím, že bude obhajovat titul i na příštím turnaji v Miami. 

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 8,8 milionu dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Rybakinová (10-Kaz.) - Šwiateková (1-Pol.) 6:2, 6:2, Sabalenková (2-Běl.) - Sakkariová (7-Řec.) 6:2, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Aojamaová, Šibaharaová (Jap.) 6:4, 6:2.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 29.03.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pátek 29. března 2024

Očekáváme v 14:00 18°C

Celá předpověď