19. března 2023 • 16:28

SESTŘIH: Sparta - Třinec 3:2. Skvělý start Pražanů, pak boj. Rozhodl Kousal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta vstoupila do play off vítězně. V prvním domácím utkání čtvrtfinále proti Třinci měla skvělý start, po dvou třetinách vedla 3:0, nakonec ale z toho byl boj až do poslední minuty. Oceláři totiž zásluhou Martina Růžičky a Tomáše Marcinka snížili na rozdíl jediné branky, vyrovnat se jim už ale nepodařilo. Rozhodující trefu zapsal ve 26. minutě Pavel Kousal. Série pokračuje druhým zápasem v pondělí (19:00).



Úvodní minuty reprízy loňského finále, v němž Slezané završili zlatý hattrick, sice velmi rychle ubíhaly, ale hrálo se oboustranně velmi opatrně a bez sebemenšího náznaku šancí. V šesté minutě zkoušel Vauhkonen z nulového úhlu zakončit o beton hostujícího gólmana Mazance, ten si však celou situaci pohlídal.

Němečkovu ránu kryl Mazanec, ale zvýšená aktivita se domácím přesto brzy vyplatila. Mazancův pokus o rozehrávku za brankou dokázal zastavit Gustaf Thorell, záhy našel Safina a Sparta vedla. Zanedlouho navíc fauloval Adámek a poté, co neuspěl v oslabení Nestrašil, našel Tomášek dokonale přesnou střílenou nahrávkou Vauhkonena, jemuž stačilo nastavit čepel a usměrnit puk do odkryté branky. V 18. minutě mohl snížit z dorážky do prázdné branky Kurovský, ale byl faulovaný a poskakující puk nezasáhl.

Brzy po začátku druhé části zkusil po vyhraném buly štěstí ranou od modré čáry Moravčík a bezmocného Mazance zachránila levá tyčka. Ve 26. minutě jásali Pražané potřetí, když z kruhu zavěsil přesnou ranou Kousal. Krátce po polovině zápasu se dostal do sóla proti Kovářovi Růžička, opora domácích však jeho úmysl skvěle přečetla.

Jen krátce na to vyřešil Kovář i nepříjemný závar ve svém brankovišti. Na druhé straně mohli zvýšit Horák a dorážející Kempný. V dobré pozici netrefil přesně Vitouch. Kaňákův pokus schoval pozorný Kovář do lapačky. A když Buchtele po přečíslení dvou na jednoho zakončil po Kousalově nahrávce zblízka vedle, stav 3:0 zůstal i do druhé přestávky.

Zápletka přišla ve 44. minutě, kdy odemkl v početní výhodě Kovářem střeženou branku kanonýr Růžička. Brzy poté navíc musel na trestnou lavici Jandus a Třinečtí nebyli daleko od kontaktního gólu. Pak však sami hasili náznak nebezpečí faulem při Sobotkově šanci a pokračovalo se ve čtyřech na obou stranách.

V 52. minutě, kdy už byly oba celky v plném počtu, jel sám na Kováře Nestrašil, strážce domácí branky však ustál i tento minisouboj a uhájil dvoubrankový náskok. Na druhé straně neuspěli v přečíslení dvou na jednoho Forman s Řepíkem a Pražany to po chvilce muselo mrzet o to víc, když se z dorážky prosadil Marcinko. Sparťané očividně znervózněli, ale první bod v sérii nakonec i přes další šance a power play hostů uhájili.

Hlasy trenérů:

Miloslav Hořava (Sparta): „Byl to výborný zápas dvou polovin. První půlku jsme byli aktivnější, hráli jsme velice dobře a dali jsme tři góly, ale tu druhou byl pak lepší Třinec, který měl daleko více šancí. My jsme zápas nakonec uhráli díky skvělému výkonu Kuby Kováře v brance.“

Zdeněk Moták (Třinec): „V první polovině zápasu tam bylo až příliš mnoho ztrát - mnohdy i nevynucených - z našich holí. To je jedna věc. Tou druhou je pak samozřejmě neproměňování šancí, které jsme si vytvořili. V druhé polovině si myslím, že už to bylo v pořádku. Měli jsme šance nejen střelecké, ale i brankové. Bohužel jsme je neproměnili, proto nemůžeme pomýšlet na bod.“

Góly

Domácí: 11:29. Safin, 14:23. Vauhkonen, 25:13. P. Kousal

Hosté: 43:15. M. Růžička, 53:37. Marcinko

Sestavy

Domácí: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Moravčík, Polášek (A), Krejčík – Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Tomášek, Horák, Kaše – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Vauhkonen, G. Thorell, Safin.

Hosté: Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Kaňák, Doudera, Mar. Adámek – Daňo, Marcinko, M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Voženílek – Chmielewski, Vrána (C), Dravecký (A) – Buček, M. Roman, Kurovský – Hrňa.

Rozhodčí

Hribik, Pilný – Brejcha, Lhotský

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

13 250 diváků

Klíčové momenty zápasu:

Sparta - Třinec: Marcinko doťukl puk za Kováře, 3:2
Video se připravuje ...

Sparta - Třinec: Bravurně zužitkovaná přesilovka z hole Růžičky, 3:1
Video se připravuje ...

Sparta - Třinec: Lépe to trefit nešlo, radoval se Kousal, 3:0
Video se připravuje ...

Sparta - Třinec: Domácí rozebrali Oceláře do posledního šroubku v přesilovce, trefil se Vauhkonen, 2:0
Video se připravuje ...

Sparta - Třinec: Mazanec chyboval v rozehrávce, Safin trestal, 1:0
Video se připravuje ...

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud