Hradec si myslel, že už to má v kapse, řekl útočník Flynn po libereckém obratu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hradec si myslel, že už to má v kapse, řekl útočník Flynn po libereckém obratu
Oscar Flynn si vítěznou trefu připsal v čase 58:23.
Oscar Flynn si vítěznou trefu připsal v čase 58:23.@hcbilitygri / Jiří Princ
Hokejový útočník Oscar Flynn (23) se v minulé sezoně podílel v dresu Mladé Boleslavi na překvapivém vyřazení Hradce Králové ve čtvrtfinále play off extraligy, letos nastoupil proti Mountfieldu ve stejné fázi soutěže jako hráč Liberce. A hned první zápas série rozhodl vítěznou brankou v přesilové hře v 59. minutě.

Pro nejlepšího libereckého střelce ze základní části to byl druhý gól v probíhajícím play off. "Víme, že hráči Hradce v oslabení lítají, takže jsme se je snažili přehrát. Byla to secvičená kombinace. Přišla mi krásná nahrávka a já jsem to trefil," popsal Flynn novinářům svou ránu z první do růžku hradecké branky.

Z rozhodující trefy měl o to větší radost, že padla v čase 58:23. "Kdo by nechtěl rozhodnout takový zápas. Když dostanu šanci, chci to tam prát," usmál se Flynn. "Jsem za to vděčný a ty emoce jsou úplně neskutečné. Ale popravdě je úplně jedno, kdo rozhodne," doplnil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Bílí Tygři ukázali na ledě soupeře drtivý závěr. Už se pomalu zdálo, že za stavu 1:2 nenajdou síly na obrat, ale v 56. minutě vyrovnali po dalším gólu nečekaného "žolíka" vyřazovacích bojů Jakuba Rychlovského.

"Nakoplo nás to, Kubovi patří velký dík. Hraje perfektně a týmu pomáhá, snad v tom bude pokračovat," vzkázal Flynn, podle něhož Tygři až do posledních minut naplno věřili. "Kdyby Hradec vedl třeba 4:1, už by to bylo asi těžší, ale věděli jsme, že to bylo o nějakém šťastném gólu. Špinavé góly rozhodnou sérii," předvídal liberecký útočník.

Severočeši mají ještě v čerstvé paměti jeden zásadnější obrat, a to z rozhodujícího pátého utkání předkola proti Plzni, kdy se nevzdali ani za stavu 0:3. Nyní znovu prokázali velkou vnitřní sílu.

"Podle mě si Hradec už trošku myslel, že to má v kapse. My jsme ale ukázali charakter a že na to máme. Řekl bych, že v každém zápase prokazujeme sílu týmu," řekl Flynn.

Série pokračuje na královéhradeckém ledě hned v pondělí od 17 hodin. "Máme tady hodně zkušených kluků, kteří vědí, že zítra je nový den a na ten minulý se nikdo neptá. Do zápasu půjdeme zase pokorně a zkusíme ho znovu urvat," uzavřel Flynn.

Přehled zápasu Hradec Králové – Liberec 2:4