Fotbal

Barcelona gólem v nastavení otočila El Clásico. Na Real už má náskok 12 bodů

Nedělní večer ve Španělsku byl ve znamení El Clásica. Tentokrát zavítali fotbalisté Realu Madrid do Barcelony. Aktivnější byli domácí hráči, ale do vedení se v 9. minutě dostal Real po vlastní brance Araúja. Před koncem poločasu vyrovnal Roberto. Ve druhé půli mohl jít Real znovu do vedení, ale gól Asensia nebyl uznán kvůli ofsajdu. O výhře Barcelony rozhodl v nastaveném čase střídající Kessié.

Do zápasu lépe vstoupila domácí Barcelona a měla několik dobrých šancí, ale gól padl na druhé straně hřiště. Hosté z Madridu se mohli radovat v 9. minutě, když centr Viníciuse Juniora usměrnil do vlastní branky hlavou Araújo.

Po většinu prvního poločasu byli stále aktivnější domácí a ke konci půle se jim konečně i podařilo vyrovnat. Po velkém tlaku ve vápně se k míči dostal Sergi Roberto a poslal ho za záda brankáře Courtoise. 

Ve druhém poločase měl Lewandowski pár dobrých šancí, ale gól se mu dát nepodařilo. Naopak na druhé straně se prosadil v 80. minutě Marco Asensio. Jeho gól ale nebyl uznán kvůli milimetrovému ofsajdu

Související obsah

​Už to vypadalo, že El Clásico skončí remízou, ale v nastaveném čase dal gól Franck Kessié, a zařídil tak výhru domácí Barcelony. Té se podařilo otočit vývoj utkání a vyhrát nad Realem Madrid 2:1. V čele tabulky tak Barcelona odskočila Realu už na 12 bodů. 

Výsledky nedělních zápasů LaLigy: 

Barcelona – Real Madrid 2:1 (1:1)
Branky: 45. Roberto, 90+2. Kessié – 9. vlastní Araújo

Betis – Mallorca 1:0 (0:0)
Branka: 48. Iglesias

Osasuna – Villarreal 0:3 (0:1)
Branky: 14. Chukwueze, 85. Morales, 90+3. Morales

Real Sociedad – Elche 2:0 (0:0)
Branky: 48. Kubo, 90. Barrenetxea

Getafe – Sevilla 2:0 (0:0)
Branky: 50. El Haddadi, 90+5. Ünal

TN.cz
Voyo

Sledujte Nova Sport ve full HD na Voyo.cz

Související témata

Důležité Události