Hokejisté Hradce Králové a Třince vyhráli druhé duely a ve čtvrtfinále vyrovnali

foto Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas: HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec, 20. března 2023, Praha. Zleva Andrej Nestrašil ze Třince a David Kaše ze Sparty.

Praha - Ve čtvrtfinálových sériích play off hokejové extraligy mezi Hradcem Králové a Libercem i Sparty s Třincem je po druhých zápasech vyrovnaný stav 1:1. Východočeši odčinili nedělní porážku v domácím prostředí těsnou výhrou 3:2. Stejným výsledkem - ale až po prodloužení - srovnali krok Oceláři na ledě Pražanů. Série budou pokračovat ve čtvrtek v Liberci a v Třinci.

Královéhradečtí sice ve druhém utkání na domácím ledě ztratili po bezbrankové první třetině vedení 2:0, když na zásahy Lukáše Cingeľa a Kevina Klímy odpověděli T.J. Melancon a Michael Frolík, zápas ale rozhodl v 58. minutě svým druhým dnešním gólem a třetím v sérii útočník Kevin Klíma.

"Byla to práce všech kluků. Bobby Jank to začal v rohu, Ethan Werek poslal puk na Olivera Okuliara. Ten mi skvěle nahrál a já jsem jenom vystřelil," popsal Klíma rozhodující gól. Přes zlepšený výkon cítil znovu rezervy ve výkonu týmu Mountfieldu. "Myslím si, že jsme ve výkonu přidali, ale pořád můžeme hrát líp. Hlavně v závěrech zápasů děláme hloupé fauly, ty musíme ze hry vyřadit," zdůraznil Klíma.

Třinečtí, kteří jsou v roli obhájců titulu po dosažení zlatého hattricku, stejně jako v úvodním duelu inkasovali první, když otevřel skóre David Kaše. Ještě do první přestávky vyrovnal Libor Hudáček. Právě slovenský útočník pak odpověděl na další vedoucí gól Pražanů z hole Vladimíra Sobotky. U obou Hudáčkových zásahů asistoval Andrej Nestrašil. V čase 67:34 rozhodl v přesilové hře Daniel Voženílek, jehož přihrávku usměrnil do vlastní sítě obránce domácích Michal Moravčík.

Čtvrtfinále Generali Česká pojišťovna play off hokejové Tipsport extraligy - 2. zápasy:

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Cingeľ (McCormack), 31. Kevin Klíma (Okuliar, Werek), 58. Kevin Klíma (Okuliar, Werek) - 36. Melancon (Birner, J. Vlach), 44. Frolík (Flynn). Rozhodčí: R. Šír, Vrba - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 5371. Stav série: 1:1.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 2:3 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 14. D. Kaše (P. Kousal), 34. Sobotka (R. Horák, Kempný) - 19. L. Hudáček (J. Jeřábek, Nestrašil), 49. L. Hudáček (Nestrašil), 68. D. Voženílek (Hrňa). Rozhodčí: Sýkora, Kika - Rampír, Synek. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:2. Diváci: 12.312. Stav série: 1:1.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.04.2024 ČTK

Reklama

7°C

Dnes je sobota 20. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 7°C

Celá předpověď