Sparta doma nezvládla prodloužení a podlehla Třinci 2:3. Čtvrtfinálovou sérii vyrovnal i Hradec Králové

Hokejisté Třince vyhráli vyhráli ve druhém zápase extraligového čtvrtfinále na ledě Sparty v prodloužení 3:2 a vyrovnali tak stav série na 1:1. Srovnat se podařilo i Hradci Králové, který tentokrát Bílým Tygrům v domácím prostředí nedovolil otočit zápas a zvítězil 3:2. Čtvrtfinále se ve čtvrtek přesunou do Třince a Liberce.

Hradec Králové (Aktualizováno: 22:16 20. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Horák ze Sparty v obklíčení třineckých hráčů

Roman Horák ze Sparty v obklíčení třineckých hráčů | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Spartu od začátku zápasu hnala plná hala a Pražané svého soupeře od začátku zápasu zmáčkli. Ve vedení svou snahu přetavila díky Davidu Kašemu, který si na zadní tyči našel přihrávku přes osu hřiště a zakončil do prázdné brány. 

Třinci ale v prvním dějství stačily pouhé dvě střely na bránu, aby vyrovnal. Domácí tým Oceláři zmáčkli během přesilovky a povednou ranou se prosadil Libor Hudáček.

Z šoku se Sparta postupně probírala, ve druhé třetině tak bylo k vidění vyrovnanější utkání. Přesto to byli opět domácí, kdo šli do vedení, chybu v rozehrávce Třince potrestal Vladimír Sobotka. K obratu ale ve třetím dějství zavelel opět Libor Hudáček, který stál trestuhodně neobsazený na konci pohledné akce.

Nervózní utkání tak zamířilo do prodloužení. V něm dostali Sparťané postupně tři tresty a jejich nedisciplinovanost je nakonec stála zápas. V 8. minutě prodloužení úspěšně překvapil z úhlu brankáře Daniel Vožěnílek a rozhodl o tom, že do Třince pojede s týmem za stavu 1:1. Další zápas odehrají Oceláři se Spartou ve čtvrtek.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 2:3 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 14. D. Kaše (P. Kousal), 34. Sobotka (R. Horák, Kempný) - 19. L. Hudáček (J. Jeřábek, Nestrašil), 49. L. Hudáček (Nestrašil), 68. D. Voženílek. Rozhodčí: Sýkora, Kika - Rampír, Synek. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:2. Diváci: 12.312. Stav série: 1:1.

Hradec Králové 3:2 Liberec

Hradečtí byli v zápase lepší a svého soupeře přestříleli nakonec 50 ku 27 pokusům na bránu. Stejně jako v prvním utkání vstřelil několik vteřin po začátku druhé třetiny první branku Lukáš Cingeľ.

Vedení pak navýšil z dorážky Kevin Klíma. Domácím se ale pak málem vymstila malá produktivita a neschopnost proměňovat přesilovky. Liberec srovnal díky brankám T.J. Melancona a Michala Frolíka.

Druhý obrat za sebou ale odmítl Klíma, který svým druhým zásahem dvě minuty před koncem rozhodl.

Čtvrtfinálová série, která se hraje na čtyři vítězné zápasy, se nyní za stavu 1:1 stěhuje na led Liberce, další zápas se odehraje ve čtvrtek 23. března v 19.00.

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Cingeľ (McCormack), 31. Kevin Klíma (Werek), 58. Kevin Klíma (Okuliar, Werek) - 36. Melancon (Birner, J. Vlach), 44. Frolík (Flynn). Rozhodčí: R. Šír, Vrba - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 5371. Stav série: 1:1.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme