Bitvy do samého konce: Přerov a Slavia srovnaly! V Brodě padlo 282 trestných minut

Foto: Luboš Vácha, bkhb.cz

21. března 2023, 21:23

Štěpán Ondráček

Do čtvrtých zápasů čtvrtfinálových sérií vstupovaly lépe týmy Havlíčkova Brodu se Vsetínem, ale ani jeden nedokázal využít domácího prostředí. Šampion uplynulého ročníku z Přerova dokázal ustát dramatickou koncovku duelu, zatímco Slavia dominovala v defenzivě. Poslední dvojici postupujících do semifinále play off Ligy juniorů určí tedy až pátá utkání.

Šampion dál žije! Přerov si vynutil pátý duel

„Můj dům, můj hrad“ – tohle přísloví neplatí ve čtvrtfinálové sérii mezi Havlíčkovým Brodem a Přerovem. Bruslaři si odvezli z Hané vedení v sérii 2:0 na zápasy, tudíž jim zbýval jediný krok k postupu do semifinále. Ale... Stejnou mincí oplatili Zubři, kteří navázali na vítězství 6:1. Ke srovnání série stačily dva góly. 

Čtvrtý zápas byl velice vyrovnaný. Přerov nedokázal v první třetině využít dlouhou přesilovku pět na tři, ve které spálil největší šanci Halík, jehož vychytal Sigmund. Brankáře Havlíčkova Brodu zachránila v dalším oslabení tyč po střele Hradila. Oba týmy se prezentovaly dobrou hrou do defenzivy až do 28. minuty. Matěj Halík z pravého kruhu překvapil brankáře Bruslařů a poslal Zubry do vedení.  

Havlíčkův Brod se v poslední části snažil o vyrovnaní, což mohl zařídit Přidal. Útočník z Vysočiny nedokázal překonat Žurka v brance. Přerov tak odskočil v 51. minutě do dvougólového vedení, když zpoza branky nachytal Sigmunda Radim Hradil. Domácí hráli čtyři minuty před koncem třetí třetiny přesilovou hru, kterou vyztužili šestým hráčem, a snížení přišlo z pumelice Martina Zycha. Havlíčkův Brod však nedokázal vyrovnat, po závěrečné siréně vzplály emoce a rozhodčí po hromadné bitce udělili deset vyšších trestů – čtyři na domácí straně, šest na hostující. Dohromady rozdali 282 trestných minut!

Foto: Luboš Vácha, bkhb.cz

Tomáš Hart (asistent trenéra Havlíčkova Brodu): „Myslím si, že jsme dnes zápas odehráli s velkou bojovností a s velkým nasazením. Dostali jsme jeden smolný gól. Pak to bylo o další brance, kterou jsme bohužel dostali my. V závěru jsme to zdramatizovali, měli jsme tam šance, ale nevyšlo to. Musíme se připravit na pátý zápas a v Přerově zkusit štěstí.“

Pavel Neuman (trenér Přerova): „Nepovedl se nám vstup do utkání oproti třetímu zápasu, bylo to daleko vyrovnanější a urputnější. Ve druhé třetině jsme se dostali do vedení 1:0. Ve třetí třetině jsme odskočili na 2:0, ale soupeř při hře bez brankáře snížil. Pokoušel se i o vyrovnání. Závěr byl emotivní, to je play off. Zvládli jsme to, dostali jsme sérii tam, kam jsme chtěli – domů do rozhodujícího zápasu.“

BK HAVLÍČKŮV BROD – HC ZUBR PŘEROV 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 56. Zych (O. Kuchta, Hrdlička) – 28. Halík (T. Kuchta), 51. Hradil (Kolařík). 
Rozhodčí: Ovsík – Kotlík, Figer.
Vyloučení: 8:8, navíc Vaněček, J. Kuchta, Bulík, Přidal – Hradil, Lysoněk, Svoboda, Buršík, Švejda, Hyža všichni 5 minut a do konce utkání. 
Využití: 1:0.
Střely na branku: 22:33 (7:13, 6:11, 9:9).
Stav série: 2:2.

Foto: Luboš Vácha, bkhb.cz

Sešívaná defenziva opět úřadovala

Poslední krok do semifinále zbýval i hokejistům Vsetína, kteří Na Lapači sehráli další atraktivní duel s pražskou Slavií. Sešívaní stejně jako ve druhém utkání čtvrtfinálové série ukázali to, co je zdobilo celou základní část, tedy výborná práce v defenzivní činnosti. 

Ačkoliv Valaši předčili hosty z Prahy v první třetině na střely v poměru 12:8, tak gól navrch měli sešívaní. I když před vedoucí brankou utkání Vsetínští zahodili nadějné přečíslení Heinricha, které zneškodnil spolehlivý Pittr. Nedáš, dostaneš, to platilo v 16. minutě, kdy se prosadil po úspěšné teči Hronkovy střely Stanislav Tichý

Valaši mohli vyrovnat na startu druhé třetiny, ale opět je vychytal fantastický brankář Slavie. Hned záhy se Pražané radovali z druhé branky utkání. Přečíslení Dominika Hasmana s Adamem Vosmíkem zakončil za přesouvajícího se Pavlíčka druhý jmenovaný.

Slavia přidala ještě jeden gól v závěrečné části a dokonale zúročila střeleckou převahu z posledních dvou třetin v poměru 28:13! Ve 45. minutě se prosadil Jindřich Plíšek. Vsetínu nestačilo na zdramatizovaní zápasu ani 33 úspěšných zákroků Adama Pavlíčka. Zato na druhé straně byl bezchybný Michal Pittr, který si po druhém zápase série připsal další nulu, tentokrát mu k ní stačilo 25 zákroků. 

Foto: Luboš Vácha, bkhb.cz

VHK ROBE VSETÍN – HC SLAVIA PRAHA 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Tichý (Hron, Bareš), 24. Vosmík (Hasman), 45. Plíšek (Kvasnička).
Rozhodčí: Grygera – Komínek, Smetková.
Vyloučení: 8:6.
Bez využití.
Střely na branku: 25:36 (12:8, 9:17, 4:11).
Stav série: 2:2.

Závěr čtvrtfinále play off

Čtvrtek 23. března – 5. zápasy:
17:30 HC Slavia Praha – VHK ROBE Vsetín
18:00 HC ZUBR Přerov – BK Havlíčkův Brod 

Foto: Luboš Vácha, bkhb.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz